Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

NHTSA: Ανάκληση αυτοκινήτων BMW

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

NHTSA: Ανάκληση αυτοκινήτων BMW

ΝΕΑ

NHTSA: Ανάκληση αυτοκινήτων BMW

ΝΕΑ

Η BMW ελπίζει ότι με την τρίτη φορά θα πετύχει την λύση του προβλήματος που προκαλεί την εκδήλωση φωτιάς στον κινητήρα, παρόλο που έχει ήδη κάνει δύο προηγούμενες προσπάθειες με ισάριθμες ανακλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η BMW ανακαλεί σχεδόν 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα, τα περισσότερα για 3η φορά για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς στον κινητήρα τους

Οι ιδιοκτήτες περισσότερων από 917.000 αυτοκινήτων BMW, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2006 και 2013 θα ειδοποιηθούν με επιστολή, η οποία θα τους καλεί για ένα έλεγχο στο επίσημο service της. Η ανάκληση αφορά τις σειρές 1, 3 και 5 καθώς και τις X3, X5 και Z4.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) σε αυτά τα μοντέλα μπορεί να εκδηλωθεί βραχυκύκλωμα στη βαλβίδα του στροφαλοθαλάμου (PCV) που οδηγεί στην υπερθέρμανσή της και τελικά στην πρόκληση πυρκαγιάς στο χώρο του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Η NHTSA λέει ότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης είτε κατά την οδήγηση είτε λίγο μετά τη στάθμευση του αυτοκινήτου. Η BMW από την πλευρά της αναφέρει πως τα περιστατικά είναι  τόσο σπάνια που τα αυτοκίνητα που τα αφορά δεν χρειάζεται να ακινητοποιηθούν πριν επιλυθεί το πρόβλημα.

 

Advertisement

Μια επιστολή από την αυτοκινητοβιομηχανία προς την NHTSA νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανέφερε ότι ο θερμαντήρας βαλβίδας PCV «μπορεί να μην έχει παραχθεί από τον προμηθευτή σύμφωνα με τις προδιαγραφές». Η BMW προειδοποίησε πως πριν το συμβάν καπνός από τον χώρο του κινητήρα θα μπορούσε να γίνει ορατός ή οι οδηγοί μπορεί να σημειώσουν «μια οσμή καμένου πλαστικού».

Η BMW είχε εκδώσει προηγουμένως ανακλήσεις το 2017 για 740.000 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2007 και 2011 και το 2019 για 184.500 που κατασκευάστηκαν από το 2006. Η τελευταία ανάκληση πάντως υποκαθιστά τις προηγούμενες ανακλήσεις, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αυτοκίνητα που είχαν στο παρελθόν επισκευαστεί, θα πρέπει να ελεγχθούν ξανά.

Advertisement

Δεν υπάρχουν αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς που να σχετίζονται άμεσα με το πρόβλημα. Η BMW έχει ειδοποιήσει τους αντιπροσώπους της για το πρόβλημα και αναμένει την λύση του στα μέσα του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανακαλούνται αυτοκίνητα συνολικής αξίας 370 εκ. ευρώ!
Ακόμα και οι κορυφαίες Mercedes…. έχουν τα θεματάκια τους
Ferrari: Ανάκληση για την 812 Superfast

Advertisement