Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Ανανέωση για το Mazda 2

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Ανανέωση για το Mazda 2

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Ανανέωση για το Mazda 2

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Mazda -μεταξύ άλλων- βελτιστοποίησε τον 1.500αρη Skyactiv G, μειώνοντας τόσο την κατανάλωση καυσίμου όσο και τις εκπομπές CO2.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda προχωρά στην ανανέωση του Mazda 2, χαρίζοντας στο supermini της χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, αλλά και πιο «αθλητική» εμφάνιση.

Για το πρώτο φροντίζουν κάποιες αναβαθμίσεις στον ήπια υβριδικό κινητήρα Skyactiv-G με χωρητικότητα 1.500 κ.εκ. και απόδοση 90 ίππων, για τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 9%: Από 120 γρμ./χλμ. σε 107. Τα οφέλη αφορούν και την κατανάλωση καυσίμου που σύμφωνα με τη Mazda είναι μειωμένη κατά 6,8%.

Τα παραπάνω επιτυγχάνονται χάρη σε μια νέα τεχνολογία υπό την ονομασία “Diagonal Vortex Combustion” που ενισχύει τη σχέση συμπίεσης του μοτέρ (από 14:1 σε 15:1). Επεμβάσεις έχουν γίνει και στον εγκέφαλο του κινητήρα, οι οποίες συνδράμουν στην εκτέλεση πιο άμεσων επιταχύνσεων.

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο Mazda είναι διαθέσιμο σε 5 εκδόσεις, όλες με βάση τον 1.500αρη 16βάλβιδο κινητήρα βενζίνης: Των 75 και 90 PS με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, των 90 PS με 6τάχυτο αυτόματο και με τον ήπια υβριδικό e-Skyactiv G των 90 και 115 ίππων, πλαισιωμένο με χειροκίνητο κιβώτιο.

Ο e-Skyactiv G των 115 PS είναι και ο ισχυρότερος της γκάμας, με τη μέγιστη ισχύ να αποδίδεται στις 6.000 σ.α.λ., όταν τα 151 Nm ροπής είναι διαθέσιμα από τις 3.000. Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 9,1 δλ., η τελική φτάνει τα 200 χλμ./ώρα, οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 105 γρμ./χλμ. και η κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 4,4 λτ./100 χλμ. Αμφότερες οι τελευταίες τιμές είναι σε κύκλο NEDC.

Σημειωτέον ότι έμφαση δόθηκε και στο set-up της ανάρτησης (γόνατα McPherson εμπρός-ημιάκαμπτος άξονας πίσω), με τη Mazda να χρησιμοποιεί ενισχυμένα αμορτισέρ για τη βελτίωση τόσο της άνεσης όσο και της δυναμικής συμπεριφοράς του “2”.

Advertisement

Η παρουσίαση του ανανεωμένου Mazda 2 συμπίπτει και με την αποκάλυψη της ολοκαίνουριας ειδικής έκδοσης “Homura” που χαρίζει στο μοντέλο ένα σπορτίφ λουκ. Μαύρες στιλιστικές λεπτομέρειες (π.χ. καλύμματα καθρεφτών) και ομόχρωμες ζάντες αλουμινίου 16” καθιστούν την εμφάνιση του αυτοκινήτου πιο επιβλητική, όταν στο εσωτερικό συνυπάρχουν οι επενδύσεις σε μαύρο (βλ. καθίσματα), με κόκκινες συνοδευτικές πινελιές (ραφές και λεπτομέρειες σε αεραγωγούς).

Advertisement

Όλες οι εκδόσεις ενσωματώνουν δορυφορικό σύστημα πλοήγησης (satnav), cruise control, Bluetooth και air conditioning, με την ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay να είναι διαθέσιμη από την έκδοση εξοπλισμού Sport. Το πακέτο GT Sport περιλαμβάνει επίσης έγχρωμη οθόνη head-up display, reversing camera, θερμαινόμενα καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι.

Το ανανεωμένο Mazda 2 θα διατίθεται με πλούσιο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης στάνταρ LED κεντρικούς προβολείς και προαιρετικά Adaptive LED. Γενναιόδωρη είναι και η φαρέτρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης που εμπεριέχει σύγχρονες τεχνολογίες όπως είναι οι εξής: Advanced Smart City Brake Support με ανίχνευση πεζών, Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognition και κάμερα 360° με αισθητήρες στο μπροστινό μέρος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξηλεκτρίζεται το Mazda MX-5
Ποιο Mazda είναι το πιο σπάνιο;
Mazda: Αναβολή για τον Wankel- Νέος 6κύλινδρος σε σειρά