Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mazda: Αναβολή για τον Wankel- Νέος 6κύλινδρος σε σειρά

Ελλάδα 20:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mazda: Αναβολή για τον Wankel- Νέος 6κύλινδρος σε σειρά

Mobility

Mazda: Αναβολή για τον Wankel- Νέος 6κύλινδρος σε σειρά

Mobility

Η επανεμφάνιση του Wankel έστω και ως range extender για το ηλεκτρικό MX-30 είναι ένα εξαιρετικό νέο για τη Mazda, η οποία ετοιμάζει νέο 6κύλινδρο μηχανικό σύνολο για την επόμενη γενιά του CX-5.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είχε τοποθετήσει χρονικά την παρουσίαση του περιστροφικού κινητήρα ως range extender για τις αρχές του 2022.

Αυτό τώρα ανατρέπεται μια και το πλάνο θα πάει χρονικά πιο πίσω– αλλά ακόμα δεν έχει εγκαταλειφθεί όπως θα περίμενε κανείς. Η εταιρεία εξακολουθεί να εξετάζει τη χρήση ενός μικρού Wankel στο ΜΧ-30 αλλά χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει πότε θα συμβεί αυτό χρονικά. Ο λόγος που προκαλεί τη συγκεκριμένη «αναβολή» στην εφαρμογή του Wankel ως range extender από τη Mazda για το αμιγώς ηλεκτρικό MX-30, είναι πως η χρήση του σε αυτή τη φάση θα το καθιστούσε πολύ πιο ακριβό μια και θα επέβαλλε και τη χρήση διαφορετικών μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια στιγμή όμως, η Mazda επιβεβαιώνει το ότι θα προσφέρει την επόμενη γενιά του CX-5 με μια νέα πλατφόρμα και κινητήρα εσωτερικής καύσης 6κύλινδρο σε σειρά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda Australia, Vinesh Bhindi, επιβεβαίωσε πρόσφατα το γεγονός σε μια παρουσίαση που έγινε στην Αυστραλία και αφορούσε τα προϊόντα της Mazda, όχι μόνο για την τοπική αγορά. Η πληροφορία που είχε κυκλοφορήσει ευρύτατα στις αρχές του έτους, έκανε λόγο πως στις αρχές του 2022 θα βλέπαμε τη Mazda να προχωρά στην παραγωγή αυτοκινήτων με την κίνηση στους πίσω τροχούς και γκάμα με κινητήρες στην οποία περιλαμβάνονται και εξακύλινδρες προτάσεις. Φυσικά και θα περιμένουμε τις εξελίξεις και στα δύο μέτωπα, που θα διατηρήσουν τη Mazda στην ξεχωριστή θέση που κατέχει εδώ και πολλά χρόνια ανάμεσα στις ανταγωνιστικές προτάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο Mazda είναι το πιο σπάνιο;
Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα Mazda MX-5 V6;
Mazda CX-30: Το SUV με την κορυφαία υπολειμματική αξία

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement