Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξηλεκτρίζεται το Mazda MX-5

Ελλάδα 0:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξηλεκτρίζεται το Mazda MX-5

ΝΕΑ

Εξηλεκτρίζεται το Mazda MX-5

ΝΕΑ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Mazda το αγαπημένο roadster όλων μας, το MX-5 θα συνεχίσει την καριέρα του και στο μέλλον έχοντας όμως ένα εξηλεκτρισμένο προφίλ.

Advertisement
Advertisement

Τα καλά νέα για τους φίλους του MX-5 είναι φυσικά πως το θρυλικό ιαπωνικό roadster θα παραμείνει κοντά μας για πολλά χρόνια ακόμα. Αυτό που ίσως ανησυχήσει όσους λατρεύουν την απλότητα και την καθαρότητα του χαρακτήρα του είναι πως η Mazda ανακοίνωσε επίσημα ότι το μέλλον του MX-5 θα είναι εξηλεκτρισμένο.

Πρόσφατα η Mazda παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ο μερικός ή πλήρης εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων της μέχρι το 2030. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το MX-5 αναφέροντας: «Ερευνούμε τις προοπτικές εξηλεκτρισμού του MX-5 ως συνέπεια της ευρύτερης προσπάθειάς μας να εφοδιάσουμε με κάποια μορφή εξηλεκτρισμού όλα τα μοντέλα μας μέχρι το 2030. Θα δουλέψουμε σκληρά για να προσφέρουμε ένα ελαφρύ και προσιτό διθέσιο ανοιχτό sports car που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κοινού μας».

mazda mx-5

Advertisement
Advertisement

Πέραν της ευχάριστης πληροφορίας πως η Mazda έχει μέσα στα μελλοντικά πλάνα της το MX-5 η ανακοίνωση δεν φανερώνει κάτι σχετικά με το βαθμό εξηλεκτρισμού που θα έχει, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, από την υβριδοποίηση έως τον πλήρη εξηλεκτρισμό. Το σχέδιο της Mazda προβλέπει πως το 25 τοις εκατό της γκάμας της θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ενώ το υπόλοιπο 75 τοις εκατό θα είναι υβριδικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Με δεδομένο λοιπόν πως η ηλεκτρική τεχνολογία και οι μεγάλες μπαταρίες είναι δύσκολο να συμβαδίσουν με βασικές αρχές του χαρακτήρα του MX-5, όπως το χαμηλό βάρος, αλλά και το γεγονός πως μιλάμε για ένα μοντέλο που δεν ανήκει σε κάποια δυνατή εμπορικά κατηγορία θεωρείται πιο πιθανό το σενάριο της υβριδοποίησης του μικρού roadster.

mazda mx-5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο ήταν το Mazda με τις ιταλικές ρίζες;
Mazda RX500: Το πρωτότυπο που έχουν «οδηγήσει» όλοι οι 40+
Συνεργασία Mazda, Toyota, Suzuki, Subaru, Daihatsu