Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BMW M5 CS: Αποκάλυψη για το ισχυρότερο μοντέλο των Βαυαρών

Ελλάδα 21:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M5 CS: Αποκάλυψη για το ισχυρότερο μοντέλο των Βαυαρών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BMW M5 CS: Αποκάλυψη για το ισχυρότερο μοντέλο των Βαυαρών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η BMW απομάκρυνε την κουκούλα στη M5 Competition Sport, η οποία συνιστά το γρηγορότερο μοντέλο έχει κατασκευάσει. Διακρίνεται για τις ισχυρές του επιδόσεις, την εκτεταμένη «δίαιτα», αλλά και το κομψό της design.

Advertisement
Advertisement

Το ισχυρότερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει παρουσίασε η BMW. Ο λόγος για την M5 CS (Competition Sport), η οποία αποδίδει 636 άλογα και επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,9 sec.

Η ισχύς παράγεται από έναν βελτιστοποιημένο twin-turbo V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων, ο οποίος, επίσης, αποδίδει 750 Nm ροπής και είναι συνδεδεμένος με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (4WD)– με έμφαση στους πίσω.

Advertisement
Advertisement

Όπως προαναφέρθηκε, η BMW M5 CS ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 sec, είναι δηλαδή κατά 0,2 δέκατα γρηγορότερη από την M5 Competition. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, αυτή αντιστοιχεί σε 306 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί σε… δίαιτα 100 κιλών συγκριτικά με τη Competition, ενσωματώνει ένα επιλέξιμο σύστημα τετρακίνησης, επωφελούμενο από τα προγράμματα οδήγησης 4WD, AWD Sport, όπως επίσης και από το 2WD.

Advertisement

Το μοντέλο φέρει νέες ρυθμίσεις σκληρότητας ελατηρίων (εμπρός και πίσω), καλύτερο έλεγχο απόσβεσης, ενώ το πλαίσιο έχει προσαρμοστεί στο χαμηλότερο βάρος του αυτοκινήτου, όπως και στις βελτιστοποιημένες επιδόσεις των αγωνιστικών ελαστικών Pirelli P Zero Corsa. Σημειώνεται πως η θέση οδήγησης είναι χαμηλωμένη, χαρίζοντας στον οδηγό αυξημένη οδηγική απόλαυση.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο κοσμείται από ένα χρυσό μπρούτζινο πλαίσιο που περικλείει την γρίλια, LED κεντρικούς προβολείς με φωτισμό σε κίτρινο χρώμο, 20άρες ζάντες και κόκκινες ή χρυσές δαγκάνες φρένων. Αναφορικά με τη χρωματική παλέτα, αυτή περιορίζεται στα μεταλλικά Brands Hatch grey (στάνταρ), Frozen Brands Hatch grey και Frozen Deep Green.

Advertisement

Στο εσωτερικό, οι μπροστινοί επιβάτες κάθονται σε M Carbon καθίσματα με μαύρη δερμάτινη επένδυση Merino και διακοσμητικές ραφές σε Mugello Red χρώμα, ενώ όμορφη νότα προσδίδουν τα λογότυπα M5 στα προσκέφαλα.

Το τιμόνι είναι M Alcantara, υπάρχουν δύο οθόνες των 12,3 ιντσών (πίνακας οργάνων και σύστημα πολυμέσων), τετραζωνικός κλιματισμός και Harman Kardon ηχοσύστημα.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Διαβάστε επίσης:

Πωλήσεις ηλεκτρικών: Η BMW τοποθετεί ψηλά τον πήχη

Φτιαγμένη BMW Μ850i είναι το απόλυτο περιπολικό

BMW M4 Off-Road αυτοκινούμενο τροχόσπιτο;