Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλήσεις ηλεκτρικών: H ΒΜW τοποθετεί ψηλά τον πήχη

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλήσεις ηλεκτρικών: H ΒΜW τοποθετεί ψηλά τον πήχη

ΝΕΑ

Πωλήσεις ηλεκτρικών: H ΒΜW τοποθετεί ψηλά τον πήχη

ΝΕΑ

Οι Βαυαροί ετοιμάζουν… ηλεκτρική επέλαση, επιθυμώντας την κατακόρυφη αύξηση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παράγουν.

Advertisement
Advertisement

“Ηλεκτρική επίθεση” ετοιμάζει η BMW, η οποία θέτει ως στόχο το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεών της, έως και το 2023, να αφορά οχήματα σχετικής τεχνολογίας.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της βαυαρικής εταιρείας, Oliver Zipse, στη γερμανική εφημερίδα Augsburger Allgemeine, επισήμανε πως στόχος έως και το 2023 είναι το 20% των παραγόμενων αυτοκινήτων της να τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοτέρ.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, δεδομένου ότι, φέτος, το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά δεν ξεπέρασε το 3%, με τον ρυθμό ανάπτυξης να προβάλλει νωχελικός. Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με το 2019, παρατηρήθηκε  άνοδος μόλις των 0,4 ποσοστιαίων μονάδων.

Advertisement
Advertisement

«Αυξάνουμε σε καθοριστικό βαθμό τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων. Μεταξύ του 2021 και του 2023, θα παράγουμε 200.000 περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απ’ ό,τι σχεδιάζαμε αρχικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της BMW, ο οποίος ταυτόχρονα πρόβαλλε ενήμερος για τους σκοπέλους που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να αυξηθεί η δημοφιλία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ένα από τα “αγκάθια” είναι και η ανεπάρκεια σταθμών φόρτισης, με τον Zipse να αναφέρει πως «εβδομαδιαίως πρέπει να τίθενται σε λειτουργία 15.000 ιδιωτικοί και 1.300 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης», κάτι το οποίο έκρινε δύσκολο με τα υφιστάμενα δεδομένα.

Advertisement

Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του, πως οι υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα αποτελέσoυν τροχοπέδη, αποτρέποντας την ηλεκτρική “επίθεση” της BMW.

Σημειώνεται πως έως το 2023, στόχος της BMW είναι να διαθέτει στην γκάμα της 25 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, εκ των οποίων τα πέντε θα είναι 100% ηλεκτρικά. Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν η Σειρά 5, η Σειρά 7, το επερχόμενο i4 σεντάν και η BMW iX.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Φτιαγμένη BMW Μ850i είναι το απόλυτο περιπολικό

Advertisement

BMW M4 Off-Road αυτοκινούμενο τροχόσπιτο;

Η Toyota Supra φτάνει στους 550 PS