Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Η νέα ηλεκτρική BMW i4

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Η νέα ηλεκτρική BMW i4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Η νέα ηλεκτρική BMW i4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η BMW διεύρυνε την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, παρουσιάζοντας το νέο 4θυρο Gran Coupe της, την BMW i4.

Advertisement
Advertisement

Τρεις μήνες πριν από την προγραμματισμένη παρουσίασή, η BMW αφαίρεσε την κουκούλα από την έκδοση παραγωγής της ολοκαίνουριας, αμιγώς ηλεκτρικής i4.

To 4θυρο Gran Coupe (σ.σ. είναι η ηλεκτρική εκδοχή της νέας σειράς 4 GC) συνιστά το τέταρτο μοντέλο μηδενικών εκπομπών ρύπων των Βαυαρών, μετά τα iX3, iX και την i3 hatchback που βρίσκεται στην αγορά από το 2013.

Σχεδιαστικά, δεν συναντάμε πολλές διαφορές συγκριτικά με την πρωτότυπη έκδοση που παρουσιάστηκε πριν από περίπου ένα έτος. Οι μοναδικές αλλαγές εντοπίζονται στο προφίλ όπου έχουν προστεθεί πόρτες και για τους πίσω επιβάτες, με κρυφές χειρολαβές.

Advertisement
Advertisement

Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει η γνωστή μάσκα τύπου «νεφρού» της BMW, ενώ το πίσω μέρος παραπέμπει στη νέα Σειρά 4 Gran Coupe.  Οι διαφορές εντοπίζονται στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, αλλά και την απουσία εξάτμισης.

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες. Παρ’ όλα αυτά, θεωρείται σίγουρο πως το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο θα αποδίδει 530 ίππους, επιτρέποντας στην i4 να επιταχύνει από στάσης στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 4 sec. Η αυτονομία θα φτάνει μέχρι και τα 600 χλμ.

Advertisement

Θα ενσωματώνει ενεργητική ανάρτηση, όπως και την τεχνολογία ελέγχου ολίσθησης ARB (near-actuator wheel slip limitation), η οποία εξελίχθηκε από την BMW και προσφέρει πολύ καλή πρόσφυση και σταθερότητα. Ακρίβεια ελέγχου επίσης θα παρέχει το μεγάλο μεταξόνιο, τα αυξημένα μετατρόχια, τα φαρδιά ελαστικά, το χαμηλό κέντρο βάρους και η μεγάλη στρεπτική ακαμψία.

H ΒΜW δεν δημοσίευσε εικόνες για το εσωτερικό της νέας i4, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα, ενώ η διάθεση του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Οι μελλοντικές BMW θα έχουν ξεχωριστή σχεδίαση
BMW Classic και με τη “βούλα” η Σπανός Α.Ε.
Ο Δεκάλογος της νέας BMW iX3 (video)

 

Advertisement