Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Δεκάλογος της νέας BMW iX3 (video)

Ελλάδα 1:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Δεκάλογος της νέας BMW iX3 (video)

ΝΕΑ

Ο Δεκάλογος της νέας BMW iX3 (video)

ΝΕΑ

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV των Βαυαρών έλαβε σάρκα και οστά, και το Newsauto σας παρουσιάζει τα 10 κυριότερα χαρακτηριστικά του.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι η νέα ηλεκτρική BMW iX3, η οποία, σύμφωνα με τους Βαυαρούς, «παντρεύει» οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων, σπορτίφ αίσθηση, ευρυχωρία και μεγάλη αυτονομία.

Ο Δεκάλογος της νέας BMW iX3

Ισχύς

Advertisement
Advertisement

Η νέα BMX iX3 τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 286 ίππους 400 Nm ροπής, με την κίνηση να κινεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς.

Επιδόσεις

To μοντέλο επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,8 δευτερόλεπτα, όπως η συμβατική BMW X3 xDrive30i. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 180 χλμ./ώρα.

Advertisement

Αυτονομία

Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh, με την αυτονομία ν’ αντιστοιχεί σε 459 χλμ (WLTP).

Φόρτιση

Η μπαταρία της νέας BMW iX3 μπορεί να φορτιστεί από το 0 μέχρι το 80% σε 34 λεπτά (με ταχυφορτιστή). Οι οδηγοί μπορούν να συμπληρώσουν την απαιτούμενη ενέργεια για να προσθέσουν 100 km στην αυτονομία του οχήματος με φόρτιση 10 λεπτών.

Advertisement

Ζάντες

Η BMW iX3 «φορά» αεροδυναμικές ζάντες που μειώνουν το συντελεστή οπισθέλκουσας κατά 5% συγκριτικά με ένα αντίστοιχο όχημα με συμβατικές ζάντες.  Ως αποτέλεσμα, προσθέτουν περίπου 10 km στην αυτονομία της νέας BMW iX3, σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP.

Πορτ-παγκάζ

Με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 510 σε 1.560 λίτρα το μέγιστο, εάν χρειαστεί.

Ανάρτηση

Η στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ η προαιρετική ανάρτηση Adaptive M είναι ρυθμισμένη ώστε να προσφέρει σπορ αίσθηση.

Εκδόσεις

Η BMW iX3 διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού.Η στάνταρ έκδοση «Inspiring» περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης, ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης. Μεταξύ αυτών συναντάμε αεροδυναμικές ζάντες 19”, προβολείς LED με εκτεταμένες λειτουργίες, πανοραμική ηλιοροφή, Driving Assistant Professional που περιλαμβάνει Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Steering και Lane Control Assistant, Lane Change Warning και Lane Departure Warning, καθώς και προσαρμοζόμενη ανάρτηση, Park Distance Control με εμπρός / πίσω αισθητήρες, δείκτη πίεσης ελαστικών και σύστημα συναγερμού.

Τιμή

Η τιμή διαμορφώνεται στα 64.200 ευρώ στη βασική έκδοση, ενώ η κορυφαία “Impression” ξεκινάει από τα 70.800 ευρώ.

Τόπος κατασκευής

Η iX3 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα κατασκευάζεται και για εξαγωγές στο εργοστάσιο της Shenyang στην Κίνα, το οποίο διαχειρίζεται η κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive.

Διαβάστε επίσης:
BMW R 18 Blechmann: Βγαλμένο από ταινία Mad Max
BMW Classic και με τη “βούλα” η Σπανός Α.Ε.
Η Avante Design ετοιμάζει ένα πολύ επιθετικό body kit για τη νέα BMW M4