Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα BMW i4: Με εντυπωσιακή επιτάχυνση και ακρίβεια ελέγχου

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα BMW i4: Με εντυπωσιακή επιτάχυνση και ακρίβεια ελέγχου

ΝΕΑ

Νέα BMW i4: Με εντυπωσιακή επιτάχυνση και ακρίβεια ελέγχου

ΝΕΑ

Το επερχόμενο ηλεκτρικό 4θυρο Cran Coupe των Βαυαρών θα εμπνέει σιγουριά σε οποιαδήποτε οδηγική συνθήκη… ακόμα και όταν κινείται ζωηρά σε απότομες στροφές.

Advertisement
Advertisement

Αδειάζει σιγά-σιγά η κλεψύδρα για την αποκάλυψη του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού τετράθυρου Gran Coupe της BMW, i4, το οποίο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της δοκιμαστικής διαδικασίας.

Ειδικότερα, οι Βαυαροί διενεργούν δυναμικά τεστ, επικεντρωμένοι στην εξασφάλιση της άρτιας λειτουργίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των στοιχείων που απαρτίζουν το σύστημα διεύθυνσης, μετάδοσης και τον κινητήρα. Ειδικότερα, στόχος είναι να εξασφαλιστεί πως η άμεση απόδοση της ροπής από τα 0 χλμ./ώρα συνδυάζεται με ακριβή έλεγχο του αυτοκινήτου, άριστη συμπεριφορά στις στροφές και άρτια πρόσφυση, σε κάθε είδους καιρική συνθήκη και έδαφος, χωρίς να διαταράσσεται η άνεση στην καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της BMW i4 αποδίδει 530 ίππους και της επιτρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα. Όπως, όμως, αναφέρει η BMW, ακόμα πιο εντυπωσιακή αξιολογείται η άμεση απόκριση που υπόσχεται όταν το πόδι βυθιστεί στο πεντάλ γκαζιού. Τα… εύσημα πρέπει να αποδοθούν στην ενεργή ανάρτηση, όπως και στην τεχνολογία ελέγχου ολίσθησης ARB (near-actuator wheel slip limitation), η οποία αναπτύχθηκε από την BMW και προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και σταθερότητα.

Όσον αφορά την ακρίβεια ελέγχου, αυτή επιτυγχάνεται -μεταξύ άλλων- χάρη στο μακρύ μεταξόνιο, το μεγάλο πλάτος του οχήματος, τις φαρδιές ζάντες, τη γωνία κάμπερ, το χαμηλό κέντρου βάρους, την άρτια κατανομή του, όπως και την υψηλή στρεπτική ακαμψία.

Advertisement

Στον αδιατάραχτο έλεγχο του μοντέλου από τον οδηγό φροντίζει, τέλος, ένα τιμόνι που παρέχει το απαραίτητο feedback και ανταποκρίνεται αστραπιαία στις εντολές του ανθρώπου που κάθεται πίσω από αυτό.

Σημειώνεται πως η επερχόμενη αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 θα ενσωματώνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου μεγάλης ενεργειακής χωρητικότητας, η οποία θα προσφέρει 600 χλμ./ώρα αυτονομία.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Δικαίωση Newsauto: Καταργήθηκε το τσιπ σε φορτηγά και λεωφορεία!

Στη φάκα της ΕΛΑΣ συμμορία που έχει κλέψει εκατοντάδες αυτοκίνητα

Ελλάδα: Έως και 4.000 ευρώ πληρώνουν εταιρείες ΙΧ σε influencers