Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο “θηρίο” της Brabus με τα 900 άλογα (+video)

Ελλάδα 0:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το νέο “θηρίο” της Brabus με τα 900 άλογα (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο “θηρίο” της Brabus με τα 900 άλογα (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μεγαλύτερη έκπληξη της Brabus Rocket 900 βρίσκεται κάτω από το καπό, με τον βελτιωτικό οίκο να αξιοποιεί όλη του την τεχνογνωσία.

Advertisement
Advertisement

Όσο τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επερχόμενη, επιβλητική Mercedes-AMG GT73 hybrid των 805 ps που έχει απαθανατιστεί κατά τη διενέργεια δοκιμών σε καμουφλαρισμένη μορφή, η Brabus… άναψε μια νέα εστία φωτιάς.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε τη νέα Rocket 900, ένα μοντέλο που βασίζεται στην GT 63 S, αλλά έχει εξαγριωθεί, χάρη στις καίριες επεμβάσεις της εταιρείας βελτιώσεων από το Bottrop της Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί κάτω από το καπό να μην «φωλιάζει» ο V12 όπως σε άλλα μοντέλα της Brabus, αυτό, ωστόσο, δεν συνεπάγεται πως υπολείπεται επιδόσεων. Συγκριτικά με τη GT 63 S, «φορά» ένα πλήρως τροποποιημένο V8 turbo μοτέρ, με τη χωρητικότητα να έχει αυξηθεί από τα 4.0 στα 4,5 λίτρα.

Επιπροσθέτως, ενσωματώθηκε ένα ζευγάρι τουρμπίνων με έναν μεγαλύτερο κομπρέσορα και αυξημένη πίεση υπερπλήρωσης. Οι εν λόγω τροποποιήσεις κατέστησαν αναγκαία την τοποθέτηση αναβαθμισμένων εισαγωγών αέρα κάτω από τους κεντρικούς προβολείς, για την άρτια ψύξη του κινητήριου συνόλου.

Advertisement

Απότοκο των ανωτέρω ήταν η ιπποδύναμη να εκτοξευτεί στα 900 άλογα, την ίδια ώρα που η ροπή αγγίζει τα 1.250 Nm. Βέβαια, με φόντο την προστασία του συνόλου, η ροπή είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 1.050 Nm. Η Brabus Rocket 900 επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,8 sec, ολοκληρώνει το 0-200 χλμ./ώρα σε 9,7 sec, το 0-300 χλμ./ώρα σε 23,9 sec προτού καταλαγιάσει στα 330 χλμ./ώρα. Το τελευταίο νούμερο αντιστοιχεί στην τελική ταχύτητα, η οποία είναι περιορισμένη με γνώμονα την προστασία των ελαστικών.

Το «θηρίο» κάθεται σε ζάντες των 21 και 22 ιντσών (εμπρός και πίσω αντίστοιχα), ενώ ενσωματώνει και ειδικά σχεδιασμένη αερανάρτηση που του προσδίδει μειωμένη κατά 25 mm απόσταση από το έδαφος. Στο αμάξωμα δεσπόζει το ανθρακόνημα, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική βελτιστοποίηση.

Advertisement

Το εσωτερικό κοσμείται από μαύρες δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις, συνοδευόμενες από κάποιες όμορφες διακοσμητικές κόκκινες ραφές, ανθρακονημάτινα στοιχεία με γυαλιστερό φινίρισμα και ξεχωριστά πατάκια δαπέδου.

Σημειώνεται πως μόλις 10 αντίτυπα της Mercedes-AMG GT63 S θα λάβουν τη φροντίδα της Brabus, με την τιμή της κάθε μονάδας να αντιστοιχεί σε 435.800 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η Mercedes GLB της Brabus

Οι 794 ίπποι κάνουν supercar τη Mercedes-AMG G63

Το σκάφος της Brabus είναι πραγματικά πύραυλος