Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ηλιακό διθέσιο Squad (+video)

Ελλάδα 6:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ηλιακό διθέσιο Squad (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ηλιακό διθέσιο Squad (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης είναι δημοφιλή στην Ευρώπη και η Squad Mobility ρίχνει το γάντι στους mainstream κατασκευαστές, λανσάροντας το μοντέλο με τον ηλιακό συλλέκτη στην οροφή.

Advertisement
Advertisement

Το Squad είναι το πνευματικό τέκνο των πρώην υπαλλήλων της Lightyear, Robert Hoevers και Chris Klok, οι οποίοι σχεδίασαν το οικονομικό όχημα με ηλιακή ενέργεια για όλους.

Το μικρό αυτοκίνητο είναι διθέσιο και αμιγώς ηλεκτρικό, με τους σχεδιαστές του να κάνουν λόγο για γεφύρωμα του χάσματος ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τα scooters. Ο σχεδιασμός του Squad είναι αυτό που θα λέγαμε «βασικός», χωρίς πολλά στοιχεία εντυπωσιασμού και με τον κλωβό ασφαλείας του ορατό. Οι πόρτες του είναι αφαιρούμενες, έτσι ώστε τις πραγματικά ζεστές ημέρες του χρόνου να είναι αρκετά ευάερο και με τελείως διαφορετικό στιλ. Το κυρίαρχο στοιχείο της σχεδίασης του μικρού μοντέλου είναι ο ηλιακός συλλέκτης της οροφής.

Advertisement
Advertisement

Αυτός, σύμφωνα με την Squad Mobility μπορεί να εξασφαλίζει ενέργεια για έως και 20 χιλιόμετρα απόστασης κάθε μέρα, με την εταιρεία να αναφέρει πως ο μέσος όρος χρήσης των αυτοκινήτων του είδους στην Ευρώπη, είναι τα 12 χιλιόμετρα- οι αποστάσεις δηλαδή, από και προς τον εργασιακό χώρο. Με δεδομένο όμως το ότι δεν είναι σε όλες τις χώρες του κόσμου ο ήλιος τόσο γενναιόδωρος, το Squad διαθέτει εναλλάξιμα πακέτα μπαταριών, προκειμένου να μπορεί ο οδηγός του να αφήνει το «άδειο» και να παίρνει ένα «γεμάτο» από συγκεκριμένα σημεία διάθεσης, έχοντας με κάθε ένα από αυτά αυτονομία που φτάνει τα 100 χιλιόμετρα.

Η μέγιστη ταχύτητα του Squad είναι τα 45 χλμ./ώρα και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα το κατατάσσει ανάμεσα σε εκείνα που δεν χρειάζονται δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου. Το Squad προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος με βασική τιμή τα 6.250 € (τιμή προ φόρων και επιδοτήσεων). Η εταιρεία δέχεται επί του παρόντος παραγγελίες και έχει επίσης σχέδια να παρουσιάσει ένα τετραθέσιο αντίστοιχο μοντέλο που θα έχει πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα και θα φτάνει σε ταχύτητα τα 70 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen Ami: Unboxing Στο Golden Hall
Δοκιμή: Citroen Ami
Kosmοcar και Kosmoride έφεραν την Silence στην Ελλάδα (+τιμές video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement