Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Hyundai Casper (+video)

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Hyundai Casper (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Hyundai Casper (+video)

ΝΕΑ

Η Hyundai πετάει στο γάντι στο Suzuki Ignis με ένα λιλιπούτειο SUV.

Advertisement
Advertisement

Στη δημοσίευση των πρώτων επίσημων φωτογραφιών του μοντέλου που σηματοδοτεί τη δραστηριοποίησή της στην κατηγορία των SUV πόλης προχώρησε η Hyundai. Ο λόγος για το Casper, το οποίο αντλεί την ονομασία του από ένα περίτεχνο κόλπο (trick) από τον χώρο του skateboarding.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο ξεχωρίζει για το τετραγωνισμένο σχήμα του και τη γενναιόδωρη απόσταση από το έδαφος –  δύο χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στον Ιάπωνα αντίπαλό του, Suzuki Ignis.

Μεγάλο highlight στα μπροστινό μέρος είναι οι στρογγυλοί κεντρικοί προβολείς, ενσωματωμένοι εντός μιας ασημένιας απόχρωσης μάσκας. Στο τελείωμα του ρύγχους δεσπόζει μια μαύρη φάσα, με ακροβολισμένα τα φώτα ημέρας και στο κέντρο της το λογότυπο της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμη θα είναι και η έκδοση εξοπλισμού “Αctive” που εισάγει μια μαύρη μάσκα, με επιπλέον στρογγυλές εισαγωγές αέρα. Οι κομψής σχεδίασης ζάντες, τα φουσκωμένα φτερά και τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών προσδίδουν στο προφίλ του Casper μια δυναμική εικόνα, την ίδια ώρα που οι ράγες οροφής τονίζουν τον εκδρομικό του χαρακτήρα. Στο πίσω μέρος το ενδιαφέρον κεντρίζει το μαύρο περίγραμμα του παρμπρίζ, όπου ενσωματώνεται και μια οριζόντια LED λωρίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήκος του αυτοκινήτου θα είναι 3.595 χλστ, το πλάτος 1.595 χλτ. και το ύψος 1.575 χλστ., με το μεταξόνιο να αντιστοιχεί σε 2.400 χλστ. Πρόκειται για τιμές που τοποθετούν το Casper κάτω από τα υπάρχοντα B-SUV, Bayon, Creta, Venue και Kona, και υποδηλώνουν πως πεδίο δράσης του είναι οι πόλεις, και δευτερευόντως η εξοχή.

Advertisement

Βασίζεται στην πλατφόρμα K1 που συναντάμε στα i10 και Kia Picanto, με την γκάμα κινητήρων στην Κορέα να απαρτίζεται από δύο 3κύλινδρα μοτέρ. Το ένα είναι 1.000 κ.εκ. φυσικής αναπνοής και το έτερο ένα αντίστοιχου κυβισμού υπερτροφοδοτούμενο. Στο i20 αποδίδουν 76 και 100 PS αντίστοιχα, και συνδυάζονται είτε με 5άρι μηχανικό είτε με αυτόματο ισάριθμων σχέσεων.

Advertisement

Η έκδοση που θα διατεθεί στην Ινδία θα «φορά» έναν 1.2000αρη ατμοσφαιρικό των 84 PS, αν και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου στην Κορέα, για να πάρει τη σκυτάλη το επίσημο ντεμπούτο και η συνακόλουθη διάθεσή του στην αγορά.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έρθει και στην Ευρώπη (και ενδεχομένως στην Ελλάδα), ως το entry-level SUV της Hyundai.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To κόμπακτ διαστάσεων Hyundai AX-1 σε χειμερινές δοκιμές
To αγροτικό Hyundai Santa Cruz σε έκδοση SUV
Έρχεται ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από τη Hyundai