Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche

Πώς κατασκευάζεται η Porsche Taycan; (+vid)

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς κατασκευάζεται η Porsche Taycan; (+vid)

Porsche

Πώς κατασκευάζεται η Porsche Taycan; (+vid)

Porsche

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί μια Porsche Taycan κοστίζει τόσο πολύ, εδώ βρίσκεται η απάντηση στο πολύκροτο ερώτημά σας. Μάθετε πόσο επίπονα κατασκευάζεται…

Advertisement
Advertisement

Ως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Porsche, η Taycan φαίνεται υπέροχη, είναι εκπληκτικά γρήγορη, στρίβει σαν Porsche και μάλιστα ακούγεται σαν 911. Το WELT Documentary στο YouTube μοιράστηκε ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για το πώς κατασκευάζεται το EV της Porsche στο εργοστάσιο της φίρμας στο Zuffenhausen.

Μόλις πάνω από 45 λεπτά, το βίντεο αξίζει να το παρακολουθήσετε πλήρως για τις εκπληκτικές λεπτομέρειες που διαδραματίζονται στη γραμμή παραγωγής, ωστόσο, υπάρχουν μερικά στιγμιότυπα που έχουμε επιλέξει αν απλά δεν έχετε τόσο χρόνο για να το δείτε όλο.

Advertisement
Advertisement

Ένα εντελώς ξεχωριστό “εργοστάσιο μέσα στο εργοστάσιο” κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την κατασκευή της Taycan. Είναι μια εντυπωσιακή διαδικασία που εκτείνεται σε τρεις ορόφους και απαιτεί τόσο αυτόνομα συστήματα μεταφοράς όσο και 300 υπαλλήλους. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην πιο ισχυρή Porsche Taycan Turbo S, η οποία παράγει την απίστευτη ισχύ των 760 ίππων και φτάνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε λιγότερο από 3 δεύτερα.

Οδηγούμε την Porsche Taycan Turbo

Οι 1.500 ώρες δοκιμών σε αεροδυναμική σήραγγα συμπεριλαμβάνεται στη διαδικασία παραγωγής του σπορ EV. Η χρήση ρομπότ είναι συναρπαστική, καθώς συχνά φαίνεται να υπάρχουν περισσότερα από αυτά παρά ανθρώπινο εργατικό προσωπικό. Διαχειρίζονται την τοποθέτηση των μεγαλύτερων εξαρτημάτων, όπως το ταμπλό και την πανοραμική οροφή.προηγμένη υπολογιστική διεπαφή παρέχει στους υπαλλήλους συγκεκριμένες πληροφορίες για το πώς πρέπει να συναρμολογηθεί κάθε όχημα στο εργοστάσιο, όπως οι λειτουργίες που πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα συγκεκριμένο τιμόνι ή μια επιλογή ταπετσαρίας από τον πελάτη. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι πόρτες συναρμολογούνται αλλού για να επιτρέπουν στους υπαλλήλους εύκολη πρόσβαση στην καμπίνα.

Advertisement

Η ολοκλήρωση της κατασκευής της Taycan περνά από μια εντατική διαδικασία ποιοτικού ελέγχου, όπου κάθε λεπτομέρεια του σπορ αυτοκινήτου εξετάζεται προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι ανταποκρίνεται στα εξαιρετικά υψηλά πρότυπα της Porsche. Ίσως δεν είναι περίεργο που ένα από τα πιο προηγμένα σπορ αυτοκίνητα στον κόσμο συναρμολογείται σε ένα εργοστάσιο που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πόσες ηλεκτρικές Porsche Taycan έχουν πωληθεί στην Ελλάδα;

Η TechArt αναβαθμίζει την Porsche Taycan

Advertisement

Οδηγούμε την Porsche Taycan Turbo