Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσες ηλεκτρικές Porsche Taycan έχουν πωληθεί στην Ελλάδα;

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσες ηλεκτρικές Porsche Taycan έχουν πωληθεί στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Πόσες ηλεκτρικές Porsche Taycan έχουν πωληθεί στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Η Taycan έβαλε για τα καλά την Porsche στο «παιχνίδι» της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας πολύ γρήγορες επιδόσεις με μηδενικούς ρύπους. Πόσες όμως, έχουν πωληθεί ήδη στην Ελλάδα;

Advertisement
Advertisement

Η Porsche Taycan είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό sportscar, που δημιουργήθηκε από τη γερμανική φίρμα ώστε να συνδυάσει τα μοναδικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά μιας Porsche, με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η Taycan διαθέτει αμάξωμα 4θυρου κουπέ μοντέλου και διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, τις 4S, Turbo και Turbo S, κάθε μια εκ των οποίων έχει διαφορετική απόδοση, αλλά και αυτονομία.

Ειδικότερα, η Porsche Taycan 4S χρησιμοποιεί για την κίνησή της 2 ηλεκτροκινητήρες (1 στον εμπρός και 1 στον πίσω άξονα), συνδυαστικής ισχύος 530 ίππων (με Overboost) και ροπή 640 Nm. To 0-100 km/h έρχεται σε 4.0 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h. Με μια φόρτιση η 4S μπορεί να διανύσει έως και 407 km.

Advertisement
Advertisement

Στην περίπτωση της Taycan Turbo η ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων αυξάνεται στους 680 ίππους και η ροπή στα 850 Nm. Το 0-100 km/h απαιτεί μόνο 3.2 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 260 km/h. Η αυτονομία με μία φόρτιση αγγίζει τα 450 km.

Στην Taycan Turbo S, όλα τα παραπάνω… εκτοξεύονται! Με τα ηλεκτρικά μοτέρ να αποδίδουν ούτε λίγο ούτε πολύ 761 ίππους ισχύος και 1.050 Nm ροπής, το 0-100 km/h πέφτει μόλις στα 2.8 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 260 km/h. Η αυτονομία φθάνει τα 412 km.

Advertisement

Στη χώρα μας η ελληνική αντιπροσωπεία της Porsche προσφέρει την Taycan και στις 3 της εκδόσεις. Το κόστος για την 4S έχει οριστεί στα 110.900 ευρώ, για την Turbo στα 159.400 ευρώ και για την Turbo S στα 194.100 ευρώ.

Advertisement

Με βάση τα χαρακτηριστικά της, λόγω του 0 τέλους ταξινόμησης οι τιμές αυτές κρίνονται αρκετά καλές, όντας περίπου στα επίπεδα αυτών που πωλείται η Taycan στην υπόλοιπη Ευρώπη (π.χ. στη Γερμανία κοστίζει από 106.000 ευρώ).

Σε ό,τι αφορά τώρα στις πωλήσεις της, παρότι η διάθεσή της ξεκίνησε μέσα στο 2020 στην Ελλάδα, ήδη η Taycan έχει καταφέρει να πουλήσει 6 αυτοκίνητα – δείτε τις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται 3 Taycan 4S, 1 Taycan Turbo και 2 Taycan Turbo S. Με βάση μάλιστα τις ταξινομήσεις και των υπολοίπων ηλεκτρικών, η Taycan κατατάσσεται στην 8η θέση της αγοράς σε ό,τι αφορά στα EV μοντέλα.

Advertisement

Οδηγούμε την Porsche Taycan Turbo