Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αποκλειστικό: Ποια εταιρεία θα κάνει service αυτοκινήτου και στις 3 τα ξημερώματα;

Ελλάδα 6:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Ποια εταιρεία θα κάνει service αυτοκινήτου και στις 3 τα ξημερώματα;

ΑΓΟΡΑ

Αποκλειστικό: Ποια εταιρεία θα κάνει service αυτοκινήτου και στις 3 τα ξημερώματα;

ΑΓΟΡΑ

Λύνει τα χέρια στους πελάτες σε όλο τον κόσμο! Η εταιρεία σχεδιάζει έναν απλό τρόπο παράδοσης – παραλαβής αυτοκινήτου. Το NEWSAUTO έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ …

Advertisement
Advertisement

Η Tesla είναι μία σχετικά καινούρια μάρκα. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο. Πάνε περίπου οκτώ χρόνια (ναι… μόνο τόσα) από τότε που ξεκίνησε να παραδίδει αυτοκίνητα και σχεδόν έναν χρόνο που κάνει το ίδιο στη χώρα μας.

Το πρώτο της μοντέλο ήταν το Roadster και στη γκάμα της από τότε, έχουν προστεθεί τα, Model S, Model X, Model 3 και πρόσφατα το Model Y. Τα αυτοκίνητα της αμερικάνικης εταιρείας κινούνται μόνο με ρεύμα και κανένα δεν χρησιμοποιεί συμβατικά καύσιμα. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι οι απλές γραμμές και η σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτουν. Σχεδιαστικά μπορεί τα Tesla που κυκλοφορούν να μην βγάζουν μάτια όμως έχουν κάτι ξεχωριστό στο εσωτερικό τους. Η λιτή σχεδίαση σε συνδυασμό με μία τεράστια οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία οδήγησης σε όσους βρίσκονται στην καμπίνα και ιδίως πίσω από το τιμόνι.

Από εκεί και πέρα, οι επιδόσεις και η υψηλή αυτονομία έχουν φέρει τη μάρκα πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Το πρώτο 9μηνο του έτους κατέλαβε την τρίτη θέση στην αγορά των ΗΠΑ μεταξύ των premium κατασκευαστών, καθώς βρέθηκε πίσω από τις BMW και Lexus αλλά και μπροστά από την Mercedes. Η εκπληκτική της όμως επίδοση αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά τον Οκτώβριο, καθώς το Model 3 βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων (24.600 μονάδες). Η επιτυχία αφορά σε όλα τα αυτοκίνητα, καθώς πίσω από το αμερικάνικο μοντέλο βρέθηκε το Renault Clio (24.591) και το Dacia Sandero (17.988).

Advertisement
Advertisement

Τρελή πορεία…

Η πορεία της μάρκας είναι αξιοζήλευτη. Παρ’ όλα αυτά δε μένει με σταυρωμένα χέρια απολαμβάνοντας την επιτυχία. Το βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και σε ελληνικό. Όπως άλλωστε έχουμε αποκαλύψει, στην Ελλάδα το 2002, θα δούμε μία τουλάχιστον κάθετη μονάδα στην Αθήνα και ενδεχομένως και δεύτερη στη Θεσσαλονίκη. Επίσης θα προστεθούν ταχυφορτιστές ενώ θα υπάρχει και μία υπηρεσία mobile service.

Advertisement

Τα νέα της πιάτσας, 312…

Advertisement

Αυτό όμως που θα ξεχωρίζει και σίγουρα δεν έχουμε δει επίσημα να συμβαίνει με άλλες μάρκες είναι στον τρόπο παράδοσης και παραλαβής αυτοκινήτου από το συνεργείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Tesla θα παραδίδει και θα παραλαμβάνει αυτοκίνητα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και όχι μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες! Με λίγα λόγια θα καταργήσει τα ωράρια προσφέροντας ευελιξία στον πελάτη. Αυτό θα γίνεται στην περίπτωση που κάποιο πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από… απόσταση όπως γίνεται σήμερα!

24 ώρες το 24ωρο

Advertisement

Πώς θα γίνεται αυτό; Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα και πρέπει να μεταφερθεί στο συνεργείο, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να το κάνει ακόμα και στις 4 τα ξημερώματα. Έχοντας μιλήσει με τους ανθρώπους της μάρκας θα αφήνει το όχημά του στην αντιπροσωπεία και θα το κλειδώνει. Εκεί θα υπάρχει αυτοκίνητο αντικατάστασης το οποίο θα παίρνει και θα… φεύγει. Αντίστοιχα η παραλαβή θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, όπως και η πληρωμή. Τόσο απλά.

Η υπηρεσία αυτή θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα με την λειτουργίας της κάθετης μονάδας που ήδη σχεδιάζεται να γίνει στα Νότια Προάστια. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο κατάστημα και λόγω της γραφειοκρατίας ίσως καθυστερήσει τη λειτουργία του. Αν συμβεί αυτό ενδεχομένως να δούμε, ένα κατάστημα πωλήσεων στα Βόρεια Προάστια, λίγο πριν το καλοκαίρι του 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα Tesla εξακολουθούν να παίρνουν φωτιά (+video)
Αυτά ζητά ο Elon Musk από τους εργαζομένους της Tesla
Audi Q4 e-tron: 10+1 λόγοι γιατί να το επιλέξετε