Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα Tesla εξακολουθούν να παίρνουν φωτιά (+video)

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα Tesla εξακολουθούν να παίρνουν φωτιά (+video)

ΝΕΑ

Τα Tesla εξακολουθούν να παίρνουν φωτιά (+video)

ΝΕΑ

Άλλη μια περίπτωση φωτιάς κατά τη διάρκεια φόρτισης ενός Tesla Model 3 είχαμε πριν λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, με τις ζημιές να περιορίζονται ευτυχώς μόνο σε υλικές.

Advertisement
Advertisement

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, περιόρισε τη ζημιά στο αυτοκίνητο σώζοντας αρκετά από τα στοιχεία που θα μπορέσουν να ρίξουν λίγο φως στα αίτια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, όπου όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το συγκεκριμένο Tesla Model 3 φόρτιζε στο υπαίθριο parking ενός σπιτιού στο Maple Glen. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για φωτιά προερχόμενη από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Στο video φαίνεται τουλάχιστον μία έκρηξη, κάτι που σημαίνει ότι επηρεάστηκε η μπαταρία, καθώς αν ήταν μόνο βραχυκύκλωμα, δεν θα υπήρχε θέμα εκρήξεων. Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, η φωτιά είχε ήδη προκαλέσει ζημιές στο γκαράζ αλλά ευτυχώς, κατάφεραν να αποτρέψουν την εξάπλωσή της στο σπίτι.

Αυτή η περίπτωση θυμίζει τις αντίστοιχες με το Chevrolet Bolt και το Hyundai Kona Electric που είχαμε δει πριν από λίγο καιρό. Οι δύο βασικές ομοιότητες μεταξύ των περιστατικών, είχαν να κάνουν αφενός πως και τα τρία αυτοκίνητα ήταν σε διαδικασία φόρτισης, αφετέρου ο προμηθευτής των μπαταριών είναι κοινός- η LG Energy Solution.

Advertisement

Τόσο η Hyundai, όσο και η Chevrolet, μπήκαν στη διαδικασία των μαζικών ανακλήσεων για την αντικατάσταση των ελαττωματικών μπαταριών, ενώ η Tesla δεν έχει προχωρήσει σε κάτι αντίστοιχο. Το μόνο που έχει γίνει με αφορμή τα μέχρι τώρα περιστατικά, είναι μια over the air ενημέρωση του λογισμικού που έχει να κάνει με τη διαχείριση της ενέργειας στα Model S και Model X.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πανίσχυρο ηλεκτρικό που απειλεί Porsche και Tesla
Tesla Model S Plaid: Κεραμικά φρένα με πόσο;
Αναστάτωση στην Γερμανία: Τι μισθό θα παίρνουν οι εργαζόμενοι της Tesla;