Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 312…

Ελλάδα 19:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 312…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 312…

ΝΕΑ

Όλα αλλάζουν στο αυτοκίνητο. Τα ίδια τα.. αυτοκίνητα, ο τρόπος που αγοράζονται ακόμα και οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την αγορά. Στο NEWSAUTO ζούμε τον παλμό και καταγράφουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Πάντα με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ μας…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα!!! Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και να έχουμε υπομονή γιατί τη χρειαζόμαστε. Δύσκολοι καιροί έρχονται. Από τη μία το θέμα με την πανδημία που δε λέει να μας αφήσει. Από την άλλη, η αγορά του αυτοκινήτου (και όχι μόνο) που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα παραγωγής και παραδόσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως η αγορά θα ανακάμψει τη χρονιά που έρχεται.

Βασικά θα τολμούσα να πω, πώς πρόκειται για μία τεράστια αλλαγή. Σε πολλά επίπεδα. Από τα αυτοκίνητα που αλλάζουν (ηλεκτρικά), μέχρι τον τρόπο που πωλούνται αλλά και προωθούνται. Το ζητούμενο πλέον βρίσκεται στην τεχνολογία, στην εμπειρία αγοράς, στις παροχές αλλά και στο πόσο μπορεί να σου φτιάξει μία εταιρεία ένα προϊόν στα… μέτρα σου.

Το παιχνίδι παίζεται εκεί και όποιος το έχει αντιληφθεί θα το δει μπροστά του. Σίγουρα όσοι ακολουθούν τακτικές μίας άλλης εποχής θα έρθει η ώρα που θα χάσουν το… τρένο και θα αναρωτιούνται τι συνέβη.

Ελλάδα. Μέγαρα. Πίστα. McLaren…

Advertisement
Advertisement

Αγορά από το κινητο τηλέφωνο

Η επαφή πλέον με το αυτοκίνητο γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου και ήδη ζούμε στην εποχή που ακόμα και η αγορά γίνεται διαδικτυακά. Από την άλλη, τα ίδια τα οχήματα έχουν εξελιχτεί σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Θα λέγαμε πως είναι και έξυπνες… συσκευές με ρόδες! Το ζούμε, το βλέπουμε και το βιώνουμε όλοι μας. Όσο μεγαλύτερη οθόνη έχουν τόσο καλύτερο και πιο ελκυστικό γίνεται πλέον το αυτοκίνητο.

Είναι σίγουρο πως έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα… πάντα. Σε κάθε περίπτωση όλα βρίσκονται στην ψυχολογία μας και στο κατά πόσο θέλουμε να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι.

Τέτοιες εικόνες θέλουμε να βλέπουμε! Ο Μενέλαος Μερεμετσάκης (αντιπρόσωπος Yamaha στη Θεσσαλονίκη) με τα δύο του αντράκια…

Advertisement

Γνήσιος «αυτοκινητάς»

Πριν σας πάρει από… κάτω, απολαύστε μία συνέντευξη με τον Θεόδωρο Βουκίδη, έναν πραγματικό τζέντλεμαν και λάτρη του αυτοκινήτου. Ο συγκεκριμένος πλαστικός χειρουργός είναι ο πρώτος που πραγματοποίησε αλλαγή φύλλου από γυναίκα σε άντρα. Επίσης είναι ο ΠΡΩΤΟΣ Έλληνας που συμμετείχε σε έναν αγώνα 18.000 χλμ. από το Πεκίνο στο Παρίσι με αυτοκίνητο του 1920 (Itala).

Advertisement

 

«Αντίο» Sir Frank Williams

Advertisement

Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις, να «αποχαιρετήσουμε» με τη σειρά μας μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της Formula 1, τον Sir Frank Williams ο οποίος την Κυριακή 28 Νοεμβρίου «έφυγε» από τη ζωή…

 

Πού να μας στείλετε τα νέα σας

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!

 


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αλλάξτε πριν σας αλλάξουν…

 


 

Ο Οκτώβρης έκλεισε με πτώση -7,5% στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (6.336 έναντι 6.847). Στο σύνολο του 10μήνου, η αγορά παρουσιάζει άνοδο κατά 31,70% (88.094 έναντι 66.893).

 

 


 

Τα υβριδικά αυτοκίνητα και αυτά που μπαίνουν στην πρίζα κερδίζουν συνεχώς μερίδια αγοράς. Αντίστοιχα σε πτώση βρίσκονται τα αμιγώς βενζινοκίνητα και τα οχήματα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το diesel.

Οκτώβριος 2021 vs Οκτώβριο 2020
Βενζίνη 43% (48,60%)
Υβριδικά 27,40% (17,60%)
Πετρέλαιο 16,60% (26,70%)
Επαναφορτιζόμενο* 9% (3,20%)
Υγραέριο 2,70% (2,40%)
Φυσικό Αέριο 1,40% (1,60%)
*αμιγώς ηλεκτρικά και Plug in Hybrid

 


 

Αρκετές είναι οι προσφορές που ακούγεται ότι έχουν καταθέσει επιχειρηματίες για την απόκτηση εισαγωγικής εταιρείας αυτοκινήτων. Οι προτάσεις αφορά σε Έλληνες αλλά και ξένους επιχειρηματίες (και… fund) με τα νούμερα να προκαλούν ίλιγγο. Περισσότερα θα μάθουμε με τη νέα χρονιά…

 


 

Μπορεί να ακούγεται περίεργο εν έτη 2021. Ωστόσο στην εποχή του “cloud” φαίνεται πως κάποιοι ακόμα ασχολούνται με… βιντεοκασέτες!


 

Ο… ασκός του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε στην πιάτσα του αυτοκινήτου και αφορά σε αποχωρήσεις και μετακινήσεις. Το ερχόμενο διάστημα θα δούμε αρκετές που θα συζητηθούν.

 


 

Ολοένα και πληθαίνουν οι ακυρώσεις δημοσιογραφικών παρουσιάσεων λόγω έλλειψης αυτοκινήτων!

 


 

Ελληνική παρουσίαση ετοιμάζει για το νέο Sportage η εισαγωγική εταιρεία  KIA τις επόμενες εβδομάδες…

 


 

Τον Γιάννη Μάριο Παπαδόπουλο θα βραβεύσει ο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) με το έπαθλο «Δημήτρης Λιμπερόπουλος» για το εξειδικευμένο κανάλι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Ράλι Ακρόπολις στην Cosmote TV.

 


 

Τους 44 καλύτερους εμπόρους της στην Ευρώπη βράβευσε η Toyota. Μεταξύ αυτών και μία ελληνική αντιπροσωπεία και συγκεκριμένα την Toyota Car Option A.E. με έδρα την Τρίπολη.

 


 

Εκπαίδευση κυκλοφοριακής αγωγής θα πραγματοποιήσει το ίδρυμα ΣτΑρ και συγκεκριμένα στους αθλητές των Special Olympics. Η εκπαίδευση θα γίνει με την στήριξη της Toyota Hellas στις 9 Δεκεμβρίου.

 


 

Σε αναζήτηση συντάκτη αυτοκινήτου βρίσκεται οικονομικό site

 


 

Πρεμιέρα είχε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου εκπομπή “Automania”. Τη συγκεκριμένη παρουσιάζει ο Μιχάλης Κατσιμάρος στο Κανάλι 9.

 


 

Εκπαίδευση σε θέματα αυτοκινητιστικού ενδιαφέροντος διοργάνωσε η εταιρεία του Άρη Στοιβαχτάρη για τους ανθρώπους της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

 


 

Η Ιωάννα Τζώρτζη της εταιρείας “Jaguar – Land Rover Τζώρτζης” σπάει τα δεδομένα και ενημερώνει η ίδια το κοινό, με τα νέα μοντέλα της βρετανικής φίρμας. Όπως θα δείτε και παρακάτω, στο τελευταίο video που ανέβασε στο YouTube παρουσιάζει το τρίθυρο Land Rover Defender.

 


 

Μία τρισδιάστατη BMW iX φιγουράρει τις τελευταίες ημέρες στο πολυκατάστημα attica City Link, στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μία ψηφιακή βιτρίνα όπου τον πρώτο λόγο έχει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

 


 

O πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, Γιώργος Στάσσης, παρέλαβε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo, XC40 Recharge και συγκεκριμένα από την επίσημη αντιπροσωπεία «Σφακιανάκης».

 


 

Επενδυτές εκτός συνόρων αναζητά ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως μαθαίνουμε έχει πάρει ζεστά τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίου στην Χαλανδρίτσα και έχει σκοπό να δώσει «σάρκα και οστά» στο όνειρο των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 


 

Διαδικτυακά θα γίνει όπως μαθαίνουμε η ανακοίνωση του «Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για την Ελλάδα. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία ψηφίζουν 26 μέλη του θεσμού.

 


 

Τον αριστούχο φοιτητή Γιάννη Λεγάκη στηρίζει ο όμιλος Motor Oil. Θέλοντας να ανταμείψει την προσπάθειά του φοιτητή, του παρέδωσε το πρώτο του αυτοκίνητο όπως και τα καύσιμα από τη θυγατρική ομίλου, Coral A.E (Shell Licensee). Ο Γιάννης κατάφερε με τα 19.099 μόρια που συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2021 να είναι μέσα στους πρώτους των πρώτων.

 


 

Ψηφιακή έκθεση διοργανώνει για 3η χρονιά το Auto Τρίτη…

 


 

Την 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Συνέδριο για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

 


 

Συλλεκτικά αγωνιστικά αυτοκίνητα διατίθενται από τα πρατήρια της Shell. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που ο καταναλωτής ανεφοδιάζει το όχημά του με τουλάχιστον 20 λίτρα Shell V-Power, Shell V-Power Racing ή Shell V-Power Diesel μπορεί να αποκτήσει είτε ένα από τα επτά συλλεκτικά μεταλλικά αυτοκινητάκια Shell Motorsport είτε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που τα μετατρέπει σε τηλεχειριζόμενα με μόλις 7 ευρώ ανά τεμάχιο.

 


 

Το πρώτο επεισόδιο του Traction για τη νέα τηλεοπτική σεζόν βγήκε στον αέρα. Η μετάδοση έγινε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο STAR Channel. Όσοι δεν προλάβατε να το παρακολουθήσετε μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

 


 

Ο Σπύρος Πανόπουλος είναι καλεσμένος της εκπομπής «Πάνω από τα Όρια» που θα μεταδοθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου. Στράτος Φωτεινέλης, Στάθης Πετρόπουλος και Βασίλης Σαρημπαλίδης συνομιλούν με τον κατασκευαστή του υπεραυτοκινήτου Chaos. Την εκπομπή μπορείτε να δείτε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.newsauto.gr 22
6. www.tovima.gr 31
7. www.tanea.gr 33
8. www.liberal.gr 42
9. www.newsit.gr 47
10. www.car.gr 63
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 22
2. www.autogreeknews.gr 79
3. www.gocar.gr 129
4. www.traction.gr 175
5. www.autotriti.gr 264
6. www.motorone.gr 494
7. www.autoagora.gr 1.034
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 29/11/2021 (13:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 131.500
2. Trcoff: 50.200
3. Drive magazine: 22.800
4. Tractiongr: 21.600
5. Carotogr: 11.700
6. CarGuysGr: 9.070
7. Gocar: 6.010
8. Ariadni Gerasimidou: 5.730
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.260
10. Newsauto: 3.840
11. 4Τροχοί: 3.670
12. Auto Τρίτη: 1.610
13. Panos Seitanidis: 1.510
14. Επί Τροχών TV: 1.430
15. George Sargiannidis: 1.370
16. Enkinisi: 1.360
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 29/11/2021 (13:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 25.800
2. Moto & Bike TV 23.100
3. MOTOMAGGR 15.000
4. Bikeit.gr 3.550
5. Dimitris Diatsidis 2.020
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 29/11/2021 (13:00)