Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla εκτοπίζει παραδοσιακούς premium κατασκευαστές

Ελλάδα 6:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Tesla εκτοπίζει παραδοσιακούς premium κατασκευαστές

ΝΕΑ

Η Tesla εκτοπίζει παραδοσιακούς premium κατασκευαστές

ΝΕΑ

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Elon Musk, ο οποίος βλέπει την Tesla να προσπερνά σε επίπεδο πωλήσεων κάποιους κορυφαίους κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Την τρίτη θέση μεταξύ των κορυφαίων σε πωλήσεις premium κατασκευαστών κατέλαβε η Tesla, το πρώτο 9μηνο του τρέχοντος έτους, στις ΗΠΑ, εκτοπίζοντας τη Mercedes.

Ειδικότερα, τα δεδομένα της βρετανικής εταιρείας ανακοίνωσης καταναλωτικών πιστώσεων Experian, καταδεικνύουν ότι το διάστημα Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2021, η Tesla ταξινόμησε 230.855 αυτοκίνητα εντός των ΗΠΑ, έναντι 213.708 της Mercedes.

Την πρώτη θέση της premium λίστας καταλαμβάνει η BMW με 259.237 μονάδες και στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Lexus με 245.864.

Advertisement
Advertisement

«Φυσικά είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι η υπεροχή της Tesla έναντι της Mercedes είναι μόνιμη. Αλλά αυτό που κατάφερε (σ.σ. 3η θέση) είναι εντυπωσιακό, μιας και διατηρεί μια περιορισμένη προϊοντική γκάμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Jessica Caldwell, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας Edmunds.

«Δεδομένου του που βρισκόμαστε με την έλλειψη ημιαγωγών, είναι πολύ πρώιμο να προβούμε σε ανακοινώσεις σχετικά με τις μακροχρόνιες ανακατατάξεις, μιας και οι κατασκευαστές  αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες. Η δύναμη της Tesla ωστόσο είναι καταφανής», συμπλήρωσε.

Advertisement

Οι εμπορικές επιδόσεις της Tesla χαρίζουν χαμόγελα στον Elon Musk. Πόσο μάλλον όταν οι ταξινομήσεις εντός του πρώτου 9μήνου 2021, ήταν κατά 76% υψηλότερες συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Πρόκειται για μια αλματώδη αύξηση στις πωλήσεις, κατά πολύ μεγαλύτερη από την αυτή των BMW (+36%) και Lexus (+33%).

Advertisement

Στον αντίποδα, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που δεν συμφωνεί με την αντιμετώπιση της Tesla ως μάρκα κατασκευής πολυτελής αυτοκινήτων, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να συγκριθεί με παραδοσιακούς αντιπάλους όπως οι ΒΜW, Mercedes, Lexus και Audi.

Αναλυτές ισχυρίζονται πως σε βάθος χρόνου η Tesla θα χάσει μέρος της δυναμικής της, για να το ανακτήσει ξανά με τη διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας της – επί παραδείγματι με την έλευση του πολυαναμενόμενου Cybertruck.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός κολοσσός κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών βιώνει στιγμές δόξας και στην Ευρώπη, όπου τον Σεπτέμβριο του 2021, το Model 3 αναδείχθηκε σε πανευρωπαϊκό best-seller.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla προκαλεί ανησυχία στη Ford
Porsche 911 με κινητήρα Tesla
Elon Musk: Να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla;