Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά ζητά ο Elon Musk από τους εργαζομένους της Tesla

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά ζητά ο Elon Musk από τους εργαζομένους της Tesla

ΝΕΑ

Αυτά ζητά ο Elon Musk από τους εργαζομένους της Tesla

ΝΕΑ

Ο ισχυρός άνδρας του αμερικανικού κολοσσού στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης έστειλε νέο email εργαζομένους τους, χαράσσοντας κάποιες κατευθυντήριες γραμμές.

Advertisement
Advertisement

«Εστιάστε στο πώς θα μειώσουμε το κόστος παράδοσης των ηλεκτρικών, και όχι στο πώς θα πιάσουμε τους τριμηνιαίους στόχους πωλήσεων». Αυτό ήταν το μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla, Elon Musk, το οποίο είχε αποδέκτες τους εργαζομένους της εταιρίας.

Πρόκειται για κάτι τελείως ξένο για τους τελευταίους, δεδομένου ότι πάγια πολιτική της εταιρείας επί χρόνια ήταν η επίσπευση των παραγγελιών… την τελευταία στιγμή ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι πώλησης του τριμήνου.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, το τοπίο είναι τελείως διαφορετικό, με τις εταιρίες να αδυνατούν να κατασκευάσουν μεγάλες ποσότητες αυτοκινήτων ελέω της έλλειψης ημιαγωγών, την ίδια ώρα που παρατηρείται μεγάλη συμφόρηση στα εμπορικά λιμάνια και το κόστος αποστολής έχει αυξηθεί σημαντικά.

Advertisement
Advertisement

Σε email, λοιπόν, που απέστειλε στους εργαζομένους του και το οποίο δημοσιεύτηκε από το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Elon Musk τους ζητά να αναζητήσουν τρόπους για την μείωση του κόστους των παραδόσεων και να σταματήσουν… να σπριντάρουν σαν τρελοί για την αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων που θα φτάσουν στους πελάτες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε αποστείλει δύο ακόμα emails, όπου ζητούσε… υπακοή.

Advertisement

Το email του Elon Musk:

Από: Έλον Μασκ
Προς : Σε όλους
Θέμα: Παραδόσεις τετάρτου τριμήνου έναντι αποδοτικότητας κόστους
Ημερομηνία: 26 Νοεμβρίου 2021

Advertisement

Σύμφωνα με το email μου πριν από αρκετές εβδομάδες, η εστίασή μας αυτό το τρίμηνο θα πρέπει να είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους των παραδόσεων αντί να δαπανώνται πολλά για υπερωρίες και προσωρινούς εργολάβους μόνο και μόνο για να φτάσουν τα αυτοκίνητα στο 4ο τρίμηνο.

Αυτό που συμβαίνει διαχρονικά είναι ότι σπριντάρουμε σαν τρελοί στο τέλος του τριμήνου για να αυξήσουμε τις παραδόσεις, αλλά στη συνέχεια οι παραδόσεις μειώνονται μαζικά τις πρώτες εβδομάδες του επόμενου τριμήνου. Στην πραγματικότητα, σε μια περίοδο έξι μηνών, δεν θα έχουμε παραδώσει επιπλέον αυτοκίνητα, αλλά θα έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα και θα έχουμε «καεί» για να επιταχύνουμε τις παραδόσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες κάθε τριμήνου.

Θα έχουμε ακόμα ένα αρκετά μεγάλο κύμα παραδόσεων τις τελευταίες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, καθώς δεν έχουμε ακόμη υψηλό όγκο παραγωγής ούτε στην Ευρώπη ούτε στο Τέξας, γεγονός που σημαίνει ότι πολλά αυτοκίνητα που βρίσκονται σε πλοία από την Κίνα με προορισμό την Ευρώπη και σε φορτηγά ή τρένα από την Καλιφόρνια με προορισμό την Ανατολική Ακτή θα φτάσουν προς το τέλος του τριμήνου, ωστόσο είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε να μειώνουμε το κόστος των παραδόσεων προς όφελος ενός πιο σταθερού και αποτελεσματικότερου ρυθμού παραδόσεων. Η σωστή αρχή είναι να λαμβάνουμε αποτελεσματικά μέτρα σαν να μην είμαστε εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και σαν να μην υπάρχει η έννοια «τέλος τριμήνου».

Advertisement

Σημειώνεται ότι οι παραδόσεις της Tesla το πρώτο 9μηνο του έτους ανήλθαν 627.350 οχήματα, όταν σε ολόκληρο το 2020 δεν είχαν ξεπεράσει τις 500.000 μονάδες. Η ηγέτιδα δύναμη στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης τυγχάνει ολοένα και μεγαλύτερης δημοτικότητας, όπως μαρτυρά και η πρόσφατη αναρρίχηση του Tesla Model 3 στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Elon Musk σε εργαζομένους: Υπακούστε, αλλιώς παραιτηθείτε
Elon Musk: Ξεφορτώθηκε μετοχές της Tesla!
Elon Musk: Να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla;