Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στη χώρα μας τα Audi Q7 e & SQ7 (+τιμές)

Ελλάδα 1:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη χώρα μας τα Audi Q7 e & SQ7 (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Στη χώρα μας τα Audi Q7 e & SQ7 (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Η ελληνική αγορά… καλωσορίζει δύο νέες εκδόσεις του premium οικογενειακού SUV της Audi. Η plug-in υβριδική ξεχωρίζει για την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ το SQ7 για τις ισχυρές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Την εμπορική τους πορεία στην ελληνική αγορά εκκινούν δύο εκδόσεις  του premium οικογενειακού SUV της Audi, Q7. Πρόκειται για το ισχυρό και συνάμα ιδιαίτερα οικονομικό plug-in υβριδικό Q7 e, καθώς και το ακόμα πιο γρήγορο και δυναμικό SQ7 των 507 ίππων.

Audi Q7 55 TFSI e quattro

Advertisement
Advertisement

Η εξηλεκτρισμένη εκδοχή του τετρακίνητου μοντέλου, με την κωδική ονομασία 55 TFSI e, τροφοδοτείται από ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο. Αυτό απαρτίζεται από έναν V6 τούρμπο βενζινοκινητήρα των τριών λίτρων (TFSI), καθώς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ενσωματωμένο στο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Tiptronic. Συνδυαστικά παράγονται 381 ps και 600 Nm ροπής.

Μέλος του κινητήριου συνόλου συνιστά και μια υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου, τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών η οποία έχει χωρητικότητα 17,3 kWh. Όσον αφορά την ηλεκτρική αυτονομία, αυτή αντιστοιχεί σε 43 χλμ. (βάσει WLTP).

Μεγάλο “ατού” του μοντέλου είναι η μεικτή κατανάλωση καυσίμου, η οποία ξεκινά από 3 λίτρα ανά 100 χλμ., όπως οι εκπομπές CO2 οι οποίες περιορίζονται σε 64 g/km. Σημειώνεται πως οι κάτοχοι του plug-in υβριδικού Q7 απαλλάσσονται από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Advertisement

Audi SQ7

Advertisement

Για τους λάτρεις των ακόμα πιο ισχυρών επιδόσεων η ελληνική αγορά… καλωσορίζει την ιδιαίτερα γρήγορη έκδοση, SQ7.

Πηγή τροφοδότησης συνιστά ένας 4λιτρος V8 biturbo TFSI, ο οποίος αποδίδει 507 ίππους και 770 Nm ροπής. Τα εν λόγω νούμερα επιτρέπουν στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,1 sec, ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση quattro.

Τιμές

Advertisement

Το Audi Q7 55 TFSI e, το οποίο φέρει ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό, προσφέρεται στα 87.640 ευρώ, με την τιμή της έκδοσης S Line ν’ αντιστοιχεί σε 93.570 ευρώ.

Όσον αφορά, τέλος, το SQ7, το μοντέλο διατίθεται στην Ελλάδα στα 143.900 ευρώ.

Audi SQ7

Διαβάστε επίσης:

Αναβαθμίσεις για το Audi e-tron

Νέο Audi TTS Competition plus με 320 ίππους

Οδηγούμε το Audi RS Q8