Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Mercedes – Maybach;

Ελλάδα 21:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Mercedes – Maybach;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Mercedes – Maybach;

ΑΓΟΡΑ

Η εξελιγμένη S –Class με την ονομασία Maybach διαθέτει τέτοια πολυτέλεια που δεν μπορείς να φανταστείς σε αυτοκίνητο. Το ίδιο βέβαια… ψηλά βρίσκεται και η τιμή της!

Advertisement
Advertisement

 

Η Maybach δεν είναι βέβαια απλά μία Mercedes αλλά ένα μοντέλο της γερμανικής φίρμας που το όνομά του στο λεξιλόγιο έχει δίπλα και το όνομα ύψιστη πολυτέλεια. Αν και παλαιότερα η Maybach κυκλοφορούσε ως αυτόνομη μάρκα (έως τα τέλη του 2012) πλέον διατίθεται μαζί με το αστέρι και απευθύνεται σε πελάτες που αναζητούν ένα όχημα που θα τους μετακινεί με ασφάλεια και με άνεση ενώ όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται σε επίπεδα τόσο υψηλής πολυτέλειας που δύσκολα μπορεί ο καθένας να φανταστεί, εκτός και αν αποκτήσει έστω και για λίγο την εμπειρία που ονομάζεται Maybach.

Στην Ελλάδα ελάχιστα είναι τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους με το λογότυπο της Maybach, ωστόσο η εισαγωγική εταιρεία το φέρνει και το διαθέτει κανονικά στους πελάτες της μάρκας. Οι εκδόσεις που έχει και μπορεί να επιλέξει ο κάθε ενδιαφερόμενος είναι δύο, η S 580 4MATIC και η S 680 4MATIC. Αν και… ακουστικά φαντάζουν πως είναι δύο ίδια μοντέλα, η διαφορά στην τιμή τους είναι σχεδόν διπλάσια!

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement

Και υβριδική

Η S 580 4MATIC εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 4.0 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα και αποδίδει 525 ίππους (503 και 22 αντίστοιχα). Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης αγγίζει τα 233.100 ευρώ.

Advertisement

 

Mercedes-Maybach EQS: Έρχεται το πιο πολυτελές ηλεκτρικό SUV

Advertisement

 

Φόροι… φωτιά

Αντίστοιχα η κορυφαία έκδοση «ακούει» στο όνομα S 680 4MATIC η οποία εφοδιάζεται με ένα V12 μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 6.0 λίτρα. Η ισχύς αγγίζει τους 612 ίππους προσφέροντας στο ογκώδες πολυτελές όχημα επιδόσεις που κόβουν την ανάσα, καθώς το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η τιμή της S 680 φτάνει τα 348.500 ευρώ, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πως η αρχική τιμή προ φόρων είναι στα 202.077 ευρώ, δηλαδή μιλάμε για σχεδόν 150.000 ευρώ φόροι!

 

Πολυτέλεια, όγκος και τεχνολογία

Σε κάθε περίπτωση αυτό που χαρακτηρίζει κάθε Maybach είναι το εσωτερική της το οποίο έχει φτιαχτεί με κορυφαία δέρματα και υλικά ενώ η τεχνολογία ξεπερνά κάθε προσδοκία αλλά και… φαντασία. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε και την επιβλητική της σχεδίαση αλλά και το μήκος που φτάνει τα 5,462 μέτρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes γιορτάζει τα 100 χρόνια Maybach με μια νέα S-Class V12 και όχι μόνο
Mercedes-Maybach S-Class: Ό,τι πιο πολυτελές (video)
Μια ακραία Mercedes Maybach G-Class 6×6 για τους πάγους