Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Maybach EQS: Έρχεται το πιο πολυτελές ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 19:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Maybach EQS: Έρχεται το πιο πολυτελές ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Mercedes-Maybach EQS: Έρχεται το πιο πολυτελές ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση επελαύνει και συμπαρασύρει και τη Maybach, η οποία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει το πιο πολυτελές ηλεκτρικό στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένη να ηγηθεί στη νέα εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας δείχνει η Mercedes, όπως συμπεραίνεται και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις των διοικούντων της, σχετικά με το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας.

Καθοριστικό παράγοντα για την ανάληψη των ηνίων στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης θα διαδραματίσει η εξέλιξη τεχνολογικά άρτιων μοντέλων που θα θέτουν νέα στάνταρ όσον αφορά την αυτονομία, τη συνδεσιμότητα και τους χρόνους φόρτισης.

Ένα από αυτά θα είναι και η Mercedes EQXX, η οποία πρωταγωνιστεί σε ένα teaser της μάρκας από τη Στουτγάρδη. Μεγάλο «ατού» της θα είναι η αυτονομία που θα ξεπερνά τα 1.000 χλμ., με την κατανάλωση ενέργειας να περιορίζεται στις 6 kWh/100 χλμ. Όσον αφορά την αποκάλυψή της, αυτή είναι προγραμματισμένη για το 2022.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο συγκεκριμένο έτος, βέβαια, η Mercedes φαίνεται πως έχει και άλλα ενδιαφέροντα σχέδια, καθώς ετοιμάζεται για το ντεμπούτο και της SUV εκδοχής της τρέχουσας ηλεκτρικής ναυαρχίδας της μάρκας, της EQS. Τα δύο μοντέλα θα έχουν ουσιαστικά ανάλογη σχέση με αυτήν που υπάρχει μεταξύ S-Class και GLS.

Εκτός από τα πολλά κοινά μηχανικά μέρη, οι δύο εκφράσεις της EQS –λιμουζίνα και SUV- θα διαθέτουν και την ανάλογη αναβάθμιση από το πολυτελές παρακλάδι της Daimler, τη Maybach.

Advertisement

Του λόγου το αληθές αποδεικνύει και το πρώτο teaser της EQS SUV, που στην πίσω κολόνα της υπάρχει το γνωστό λογότυπο της Maybach. Η εικόνα, παράλληλα, μας δίνει μια πρώτη γεύση για τα πίσω μέρος του SUV όπου θα δεσπόζει μια οριζόντια LED λωρίδα. Αυτή θα υιοθετεί το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο με της EQS (λιμουζίνα), με τη διαφορά πως οι άκρες της φωτιζόμενης φάσας θα είναι λεπτότερες.

Advertisement

Στο εσωτερικό θα επαναπροσδιορίζεται η έννοια της πολυτέλειας, με κορυφαία υλικά, απλησίαστα κομφόρ και state-of-the-art τεχνολογίες που θα καθιστούν τη Mercedes EQS SUV Maybach στο πιο πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου.

Επιπροσθέτως, η Britta Seeger, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ και πωλήσεων στη Mercedes-Benz, επιβεβαίωσε πως μέσα στο επόμενο έτος θα παρουσιαστεί η EQE SUV, όταν το 2024 θα δούμε μια 100% ηλεκτρική εκδοχή της G-Class.   

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της παρουσίασης του ηλεκτρικού της πλάνου, η Mercedes εξήγγειλε, για το 2025, το λανσάρισμα τριών αμιγώς ηλεκτρικών αρχιτεκτονικών. Τη MB.EA για τα μεσαία και μεγάλου μεγέθους μοντέλα της γκάμας, τη AMG.EA για τα AMG και τη VAN.EA για τα βαν και τα επαγγελματικά.

Mercedes EQS (λιμουζίνα)

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Mercedes G-Class 4×4 Squared… πιάστηκε στα πράσα
Mercedes G-Class: Κατασκευή υψηλής αντοχής (video)
H Mercedes-AMG GT R μετατρέπεται σε Speedster 850 ίππων (+video)