Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes γιορτάζει τα 100 χρόνια Maybach με μια νέα S-Class V12 και όχι μόνο

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes γιορτάζει τα 100 χρόνια Maybach με μια νέα S-Class V12 και όχι μόνο

ΝΕΑ

Η Mercedes γιορτάζει τα 100 χρόνια Maybach με μια νέα S-Class V12 και όχι μόνο

ΝΕΑ

Η Mercedes γιορτάζει έναν αιώνα Maybach με μια έκδοση  της S-Class με μεγάλο μεταξόνιο, 6λιτρο 12κύλινδρο κινητήρα και πάνω από 600 άλογα, ενώ όπως προκύπτει έκδοση Maybach θα έχουν και οι κορυφαίες ηλεκτρικές εκδοχές των EQS και EQS SUV.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes είχε επιβεβαιώσει εδώ και πολύ καιρό ότι ο V12 κινητήρας θα παραμείνει διαθέσιμος σε κάποια έκδοση της S-Class τελευταίας γενιάς και τώρα έρχεται στο line up να προστεθούν κι άλλες εκδόσεις.

Αυτή την επιβεβαίωση, έρχεται τώρα να «κλειδώσει» η νέα επετειακή για τη συμπλήρωση ενός αιώνα παρουσίας της Maybach, Mercedes-Benz S-Class. Στην εικόνα της νέα έκδοσης της S-Class που συνοδεύει το δελτίο τύπου για τα 100 χρόνια της Maybach, φαίνεται το κομψό μαύρο μοντέλο, με «αντανάκλαση» στο έδαφος της ιστορικής Maybach 22/70 του 1922.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά της κορυφαίας έκδοσης της S-Class προς το παρόν αλλά αναμένεται στη συγκεκριμένη έκδοση να βρίσκουμε τον γνωστό κινητήρα twin-turbo με χωρητικότητα 6,0 λίτρων. Είναι πιθανό να φέρει το σήμα «S650» ή «S680» και να προσφέρει πάνω από 600 ίππους που αποστέλλονται για πρώτη φορά σε ένα σύστημα τετρακίνησης 4Matic και όχι μόνο στον πίσω άξονα. Με την AMG S65 να αντικαθίσταται από την plug-in υβριδική S73e V8, σημαίνει ότι η Maybach S650 θα είναι η μόνη έκδοση της S-Class που θα προσφέρεται με κινητήρα V12. Έτσι, θα έχουν ανταγωνισμό τόσο η Bentley Flying Spur W12, όσο και η Rolls-Royce Ghost. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως η Audi εξελίσσει το δικό της αντίστοιχο.

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2020, το αφεντικό της Daimler Ola Källenius επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία προχωρά με την ηλεκτροδότηση των μοντέλων G-Class, S-Class και Maybach. Τεχνικά, τα μοντέλα της Mercedes-Maybach βασίζονται στην αρθρωτή ηλεκτρική αρχιτεκτονική (MEA), η οποία φέρει η Mercedes EQS που έχει ήδη παρουσιαστεί. Η SUV έκδοση της EQS θα έχει επίσης μια έκδοση Maybach και αξίζει να σημειώσουμε πως σε ότι έχει να κάνει με τον κινητήρα, η Mercedes-Maybach EQS θα διαφέρει και μάλιστα σημαντικά από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Πιθανώς ως EQS 600 4-Matic, το ηλεκτρικό sedan της Maybach στην έκδοση απόδοσης με 760 ίππους, θα παρουσιαστεί αργότερα από την SUV εκδοχή της EQS SUV και μάλιστα με τον ίδιο κωδικό (EQS 600). Με αυτήν την ονοματολογία, η Mercedes δίνει ένα ακόμα “παραδοσιακό τόνο” στην πολυτελή μάρκα EQ Maybach.

Advertisement

Όσον αφορά στο σχεδιασμό, τα ηλεκτρικά EQ από τη Maybach δεν θα έχουν σημαντικές διαφορές από τα συμβατικά αντίστοιχα. Η ειδική μάσκα Maybach στολίζει το μπροστινό μέρος, ενώ και τα λογότυπα Maybach στο αμάξωμα καθιστούν ευδιάκριτη τη διαφορά, συμπληρώνοντας την εικόνα που δημιουργούν οι αποκλειστικής σχεδίασης ζάντες και η ειδικής επίστρωσης δίχρωμη βαφή. Αλλά και στο εσωτερικό, όλα πρέπει να είναι σχεδιασμένα για την άνεση των επιβατών, με τα καθίσματα να έχουν την ανάλογη σχεδίαση για την απόλυτη άνεση, όπως και τα υπόλοιπα υλικά που θα συναντά κανείς στην καμπίνα, που θα πηγαίνουν την άνεση σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο. Αντίστοιχα, οι δυνατότητες εξατομίκευσης, δεν θα γνωρίζουν κανένα όριο όπως υπογραμμίζεται από την εταιρεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Που χρησιμεύει το καπάκι στο αριστερό φτερό της Mercedes EQS;
Η νέα Mercedes-Maybach S-Class εντοπίστηκε με λιγότερο καμουφλάζ 
Νέα Mercedes-Benz S-Class: Οι διαφορές με τον πρόγονό της (VIDEO)