Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Maybach S 680: Με V12

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Maybach S 680: Με V12

ΝΕΑ

Mercedes-Maybach S 680: Με V12

ΝΕΑ

Η παραγωγή της Mercedes-AMG S 65 μπορεί να σταμάτησε, αλλά όσοι λατρεύετε τους πολυκύλινδρους κινητήρες δεν πρέπει να ανησυχείτε. Ο V12 επιστρέφει στην Maybach.

Advertisement
Advertisement

Παρά τα αυστηρά μέτρα, για τις εκπομπές ρύπων, ο δωδεκακύλινδρος κινητήρας της Mercedes μένει στην παραγωγή.

Η Bentley W12 sedan έκανε πέρυσι την αρχή και έφερε ξανά τα δωδεκακύλινδρα μοτέρ στο προσκήνιο. Η Mercedes αρχικά φάνηκε να αντιστέκεται και να μην ανακοινώνει άμεσα (στην παγκόσμια πρεμιέρα της S-Class) μία έκδοση V12. Όμως οι Γερμανοί μετά από ένα teaser τον Απρίλιο, επέστρεψαν και το δωδεκακύλινδρο πολυτελές sedan θα κυκλοφορήσει έστω και περιορισμένα με το όνομα της Maybach.

Το εξαιρετικά μακρύ sedan υιοθετεί την κομψή διχρωμία στο αμάξωμα και άφθονο χρώμιο, όπως και η V8 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ διαθέτει πιο κομψούς τροχούς πολλαπλών ακτίνων.

Advertisement
Advertisement

Αν κοιτάξει κανείς με μεγαλύτερη προσοχή θα παρατηρήσει μερικές μικρές αλλαγές σε σύγκριση με τη στάνταρ S-Class Maybach. Τα λογότυπα «V12» υπάρχουν στα εμπρός φτερά καθώς και η ένδειξη S680 στο πορτμπαγκάζ. Η ονομασία δεν είναι καινούργια αφού έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, καθώς το μοντέλο Maybach S650 κυκλοφόρησε στην αγορά της Κίνας μετά το facelift της προηγούμενης γενιάς το 2017.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι διαθέσιμα προς το παρόν και αναμένουμε ότι ο αριθμός ιπποδύναμης θα ξεκινά με το νούμερο «6». Επιπλέον η νέα S-Class με τον V12 θα έχει για πρώτη φορά σύστημα τετρακίνησης 4Matic. Υπάρχουν πληροφορίες για μία έκδοση «entry-level» στην Κίνα, όπου η Maybach S-Class προσφέρεται με έναν εξακύλινδρο κινητήρα (σε σειρά) για να ελαχιστοποιήσει τους υψηλούς φόρους που σχετίζονται με τους μεγάλους κινητήρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes γιορτάζει τα 100 χρόνια Maybach με μια νέα S-Class V12 και όχι μόνο

Maybach S-Class Wagon Rendering: Είναι εκκεντρική ή πρακτική;
Mercedes-Maybach S-Class: Ό,τι πιο πολυτελές (video)

Advertisement