Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Maybach S-Class: Ό,τι πιο πολυτελές (video)

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Maybach S-Class: Ό,τι πιο πολυτελές (video)

ΝΕΑ

Mercedes-Maybach S-Class: Ό,τι πιο πολυτελές (video)

ΝΕΑ

Το μοντέλο επαναπροσδιορίζει την έννοια της πολυτέλειας, παρέχοντας στους επιβάτες του μοναδικές ανέσεις και απλησίαστη χλιδή.

Advertisement
Advertisement

Μετά την αποκάλυψη της νέας Mercedes S-Class, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν ως την «επιτομή της πολυτέλειας».

Αυτά άκουγε… και γέλαγε σε κάποια γωνιά της Στουτγάρδης το εξειδικευμένο προσωπικό της Maybach. Διότι, γνώριζε πως η νέα Maybach S-Class, δεν θα έχει αντίπαλο.

Και, δεν έπεσαν έξω. Το υπερπολυτελές μοντέλο, που παρουσιάστηκε πριν λίγα 24ωρα αποτελεί το αποκορύφωμα της πολυτέλειας/χλιδής στην αυτοκίνηση. Πρόκειται για μια λιμουζίνα που κρίνεται ιδανική για όσους επιθυμούν να μεταφερθούν μετά τη δουλειά τους προς το σπίτι τους, καθώς εντός της καμπίνας του μοντέλου θα βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία χαλάρωσης.

Advertisement
Advertisement

Το σώμα τους θα κυριευθεί από ένα αίσθημα γαλήνης χάρη στο στα νέα καθίσματα που είναι φιλοτεχνημένα στο χέρι από υψηλής ποιότητας πολύ μαλακό ύφασμα, με πολλές λειτουργίες μασάζ  και θέρμανσης ώμου/λαιμού. Παράλληλα, υπάρχουν ανακλινόμενα τραπεζάκια, ανακλινόμενα υποπόδια, καθώς και ψυγείο για σαμπάνιες. Οι πίσω πόρτες (προαιρετικά) είναι ηλεκτρικά ανοιγόμενες, ενώ μπορούν να λειτουργήσουν είτε με χειρονομίες είτε από το κάθισμα του οδηγού, κάτι που μπορεί να κάνει εύκολη τη ζωή… του σοφέρ σας.

Παράλληλα, η απόλυτη ξεγνοιασιά στο εσωτερικό της παρέχεται από το υψηλής ποιότητας ξύλο στο πίσω μέρος του καθίσματος και τον ενεργό αντισταθμιστή θορύβου για τους ήχους του δρόμου, το οποίο εξουδετερώνει τους ανεπιθύμητους θορύβους μικρής συχνότητας μέσω ηχητικών κυμάτων αντίθετης φάσης.

Advertisement

Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα ρύθμισης του φωτισμού στο πίσω μέρος, ανάλογα με τα «θέλω» σας (π.χ. ανάγκη για χαλάρωση ή εργασία) μέσω φωνητικών εντολών ή νευμάτων.

Advertisement

Αυτή είναι η Mercedes-Maybach S-Class

Οι ανέσεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Η Mercedes-Maybach S-Class ενσωματώνει τη 2η γενιά του συστήματος MBUX (Mercedes- Benz User Experience) το οποίο περιλαμβάνει έως και 5 μεγάλες OLED οθόνες.

Στο εξωτερικό, το μοντέλο (σ.σ. 18 cm μακρύτερο από την S-Class) μπορεί να διατεθεί με ένα δίχρωμο φινίρισμα, ενώ το βλέμμα μαγνητίζουν, μεταξύ άλλων, η νέα γρίλια με ενσωματωμένη υπογραφή “Maybach”, η χρωμιωμένη λωρίδα στο καπό, τους τροχούς με τις… αναρίθμητες ακτίνες και τα λογότυπα της μάρκας στις κολόνες “C”.

Advertisement

Το μοντέλο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις κινητήρων. Την Maybach S589 4Matic με κινητήρα V8 twin-turbo 4.0 λίτρων που παράγει 496 ίππους και ενσωματώνει ήπια υβριδικό σύστημα 48 volt που παρέχει επιπλέον 21 ίππους και την S650 με V12 twin-turbo των 6.0 λίτρων απόδοσης 621 ps και με τετρακίνηση. Σημειώνεται πως σε ορισμένες αγορές θα διατεθεί και Plug-in υβριδική έκδοση.

Η νέα Maybach S Class ενσωματώνει, ως στάνταρ, το ευφυές πακέτο αερανάρτησης Airmatic με σύστημα προσαρμοζόμενης απόσβεσης κραδασμών ADS +. Προαιρετικά διατίθεται σύστημα τετραδιεύθυνσης το οποίο επιτρέπει στον πίσω άξονα ν’ αναπτύξει μέγιστη γωνία διεύθυνσης 1ο μοιρών, ενώ ο κύκλος στροφής είναι μειωμένος κατά δύο (2) μέτρα.

Μετά από παραγγελία προσφέρεται και το σύστημα ανάρτησης E-Active Body Control το οποίο μέσω της χρήσης κάμερας “σκανάρει” τον δρόμο, και ως εκ τούτου προσαρμόζει ανάλογα την ανάρτηση για την απρόσκοπτη αποφυγή των ανωμαλιών. Το εν λόγω σύστημα, ακόμη, ανυψώνει το αμάξωμα όταν διαγνωστεί μια πλευρική σύγκρουση.

Δείτε την υπερπολυτελή Mercedes-Maybach S-Class στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Mercedes A250e: 218 άλογα στα 1,33 λίτρα

Νέο ρεκόρ της Mercedes-AMG GT 63 S στο Nurburgring (Video)

Νέα Mercedes – AMG C63: Υβριδική και με πάνω από 500 ίππους