Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημη παρουσίαση Mercedes-Maybach S-Class

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη παρουσίαση Mercedes-Maybach S-Class

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημη παρουσίαση Mercedes-Maybach S-Class

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η σημασία στην λεπτομέρεια κάνει τις ξεχωριστές κατασκευές να διαφοροποιούνται από τα συνηθισμένα και τα κοινά πράγματα και η Mercedes-Maybach S-Class είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό και ξεχωριστό.

Advertisement
Advertisement

Η Maybach S-Class είναι ένα από τα λίγα αυτοκίνητα που η εταιρία λέει πως είναι κατάλληλα για να σας μεταφέρει με αυτήν οδηγός.

Αν η Mercedes S Class είναι λίγη για εσάς και ψάχνετε το μέρος που θα κάνετε την αποσυμπίεση σας, μετά την δουλειά, λίγο πριν πάτε στο σπίτι σας ή σε κάποια διασκέδαση η Mercedes-Maybach S-Class είναι το τρίτο μέρος ανάμεσα στην δουλειά και την οικία σας. Το μεταξόνιο έχει επιπλέον μήκος 18 εκατοστών σε σύγκριση με τη μεγάλη παραλλαγή της Mercedes-Benz S-Class και δημιουργεί την… κάψουλα απομόνωσης στο πίσω μέρος. Τα νέα καθίσματα (φτιαγμένα στο χέρι από πολύ μαλακό ύφασμα), με λειτουργία μασάζ σε όλο το σώμα είναι ένα νέο χαρακτηριστικό. Επίσης η θέρμανση λαιμού / ώμου στο πίσω μέρος είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό άνεσης.

Η εμφάνιση

Advertisement
Advertisement

Κατόπιν παραγγελίας, η αποκλειστική εμφάνιση της Mercedes-Maybach S-Class μπορεί να ενισχυθεί με ένα δίχρωμο φινίρισμα με διαχωριστική γραμμή. Αυτό γίνεται χειροποίητα σύμφωνα με τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας και η διαδικασία χρειάζεται μία εβδομάδα. Τα διακριτικά χαρακτηριστικά στο μπροστινό μέρος περιλαμβάνουν την επιβλητική «μάσκα» ψυγείου Mercedes-Maybach με λεπτά, κάθετα στοιχεία χρωμίου. Η Maybach S-Class διαφέρει επίσης από τα αδερφάκια της όταν την βλέπετε από το πλάι: Οι πίσω πόρτες είναι πλατύτερες και οι κολόνες “C” διαθέτουν ένα λογότυπο της μάρκας Maybach το οποίο  υπογραμμίζει την αποκλειστικότητα.

Η Mercedes-Maybach S-Class μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτρικά ανοιγόμενες πίσω πόρτες. Με αυτό το χαρακτηριστικό, οι φαρδιές πίσω πόρτες μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν εύκολα με μικρή ώθηση ακόμη και σε κλίση. Οι πίσω πόρτες μπορούν επίσης να λειτουργήσουν  από το κάθισμα του οδηγού – μια σημαντική λειτουργία όταν έχετε chauffeur.

Advertisement

Η τεχνολογία Digital Light εφαρμόστηκε στη νέα γενιά S-Class και εξελίχθηκε για την Maybach. Αυτή η επαναστατική τεχνολογία προβολέων (προαιρετικός εξοπλισμός) επιτρέπει εντελώς νέες λειτουργίες, π.χ. την προβολή των βοηθημάτων σήμανσης ή των προειδοποιητικών συμβόλων στον πίνακα οργάνων. Σε κάθε προβολέα, το Digital Light διαθέτει μονάδα φωτισμού με τρία εξαιρετικά ισχυρά LED με φως που διαθλάται και κατευθύνεται από 1,3 εκατομμύρια μικρο-καθρέφτες.

Εσωτερικό

Advertisement

Το εσωτερικό της Mercedes-Maybach S-Class βασίζεται στον εντελώς νέο εσωτερικό σχεδιασμό της νέας Mercedes-Benz S-Class. Ξύλο υψηλής ποιότητας περιβάλλει το πίσω μέρος του πίσω καθίσματος, δίνοντας την εντύπωση… γραφείου ή μεγάλης καρέκλας.

Με την ενεργό αντισταθμιστή θορύβου από τον δρόμο, το εσωτερικό της ήδη πολύ ήσυχης Mercedes-Maybach S-Class γίνεται ακόμη πιο ήσυχο. Το σύστημα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με αυτών των ακουστικών με καταστολή θορύβου, μειώνει τους ανεπιθύμητους θορύβους χαμηλής συχνότητας χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα αντίθετης φάσης. Τα ηχεία μπάσων του ηχοσυστήματος surround 4D Burmester χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή των κυμάτων αυτών. Ο προσαρμοστικός οπίσθιος φωτισμός κάνει την πρεμιέρα του στη Mercedes-Maybach και ακολουθεί τις επιθυμίες των επιβατών καθώς μπορούν να ρυθμίσουν τη φωτεινότητα, το μέγεθος και τη θέση του σημείου φωτισμού. Υπάρχει επίσης ένα ευρύ φάσμα ρύθμισης μεταξύ φωτισμού εργασίας και φωτισμού χαλάρωσης. Όλα τα παραπάνω γίνονται με φωνητικές εντολές ή νεύματα.

Advertisement

Δεύτερη γενιά MBUX

Η δεύτερη γενιά MBUX με δυνατότητα μάθησης (Mercedes-Benz User Experience) περιλαμβάνει έως και πέντε μεγάλες οθόνες, τεχνολογίας OLED, που διευκολύνουν τον έλεγχο της άνεσης.

Τετραδιεύθυνση

Χάρη στο σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα (προαιρετικός εξοπλισμός), η Mercedes-Maybach S-Class είναι εύκολο να κινηθεί ακόμα και σε πολλή κίνηση στην πόλη. Η γωνία διεύθυνσης στον πίσω άξονα είναι έως δέκα μοίρες. Μειώνει τον κύκλο στροφής της Maybach S-Class έως και δύο μέτρα.

Για ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία στην οδήγηση, η ανάρτηση E-Active Body Control, συνδυάζεται με την ανάρτηση αέρα Airmatic. Το σύστημα είναι σε θέση να ελέγχει τις δυνάμεις ελατηρίου και αμορτισέρ σε κάθε τροχό ξεχωριστά. Μαζί με το Road Surface Scan και τη λειτουργία Curve, Το E-Active Body Control επιτρέπει ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας αφού ανυψώνει το αμάξωμα όταν το σύστημα διαγνώσει πλευρική σύγκρουση.

Κινητήρες

Ανάλογα με την αγορά, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις: Mercedes-Maybach S580 4Matic, με μοτέρ V8 twin-turbo 4.0-λίτρων που παράγει 496 ίππους και διαθέτει ήπιο-υβριδικό σύστημα 48 volt που παρέχει επιπλέον 21 ίππους, και την S650 που έχει κινητήρα V12, twin-turbo 6.0-λίτρων με 621 ίππους, σε συνδυασμό με τετρακίνηση. Σε επιλεγμένες αγορές θα κυκλοφορήσει μια plug-in υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα εξακύλινδρο σε σειρά 3,0 λίτρων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα και συνδυασμένη απόδοση 503 ίππους.

Αναμένεται ότι η Mercedes-Maybach S-Class θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Γερμανία στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Οι μικρές λεπτομέρειες ενός μεγάλου αυτοκινήτου

  • Η Mercedes-Maybach S-Class έχει μεταξόνιο 18 εκατοστών μεγαλύτερο από την έκδοση limo της Mercedes-Benz S-Class: 3396 αντί για 3216 χιλιοστά.
  • Ο ενεργός φωτισμός περιβάλλοντος έχει συνολικά 253 LED.
  • Τα αντίθετα σταδιακά ηχητικά σήματα της ενεργού αντιστάθμισης θορύβου του δρόμου φτάνουν στο ανθρώπινο αυτί μέσα σε περίπου τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου για να υπερνικήσουν τον θόρυβο του δρόμου που δημιουργείται από το όχημα.
  • Η θερμοκρασία του ψυγείου στο πίσω υποβραχιόνιο είναι ρυθμιζόμενη από +1 έως +7 ° C.
  • Με το πακέτο Chauffeur, η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού μπορεί να γείρει προς τα εμπρός κατά 23ο  πέρα ​​από τη θέση των 90ο . Η διαμήκης και ύψος ρύθμιση του καθίσματος δημιουργεί περισσότερο χώρο για τα πόδια στο πίσω μέρος.
  • Η μέγιστη γωνία πλάτης του καθίσματος είναι 43,5ο . Η πιο όρθια θέση πλάτης 19ο  επιτρέπει χαλαρή εργασία στο πίσω μέρος.
  • Από την κυκλοφορία της αγοράς το 2015, περισσότερα από 60.000 μοντέλα της Mercedes-Maybach S-Class Saloon έχουν παραδοθεί παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια, περίπου 600 μονάδες το μήνα πήγαν μόνο στην Κίνα και το 2019 ο μέσος όρος ξεπέρασε ακόμη και τις 700 μονάδες το μήνα.
  • Η διχρωμία του αμαξώματος γίνεται στο χέρι και μπορεί να διαρκέσει έως και 1 εβδομάδα.
  • Όταν είναι πλήρως εξοπλισμένη και εάν είναι εξοπλισμένη με το σύστημα Pre-Safe Impulse Side, το εσωτερικό της Mercedes-Maybach έχει συνολικά 18 αερόσακους.

Διαβάστε επίσης:

H Mercedes-Maybach GLS εν δράσει (video)

Mercedes Pullman του ’75 με εσωτερικό Maybach

Νέα ειδική έκδοση Mercedes-Maybach S450 4MATIC Collector’s Edition