Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει η τετρακίνητη plug-in υβριδική Mercedes S-Class στην Ελλάδα ;

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζει η τετρακίνητη plug-in υβριδική Mercedes S-Class στην Ελλάδα ;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει η τετρακίνητη plug-in υβριδική Mercedes S-Class στην Ελλάδα ;

ΑΓΟΡΑ

Μετά την πισωκίνητη S 580e, ο τιμοκατάλογος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Mercedes περιλαμβάνει και την ολοκαίνουρια τετρακίνητη έκδοση 4Matic.

Advertisement
Advertisement

Νέα προσθήκη στην γκάμα της κορυφαίας λιμουζίνας της Mercedes, S-Class! Λίγες μέρες μετά την άφιξη της πισωκίνητης plug-in υβριδικής S580e, η γερμανική εταιρεία εμπλουτίζει τον τιμοκατάλογό της και με την τετρακίνητη εκδοχή, 4Matic.

Το σύστημα πρόωσης παραμένει το ίδιο, και επομένως αποτελεί από έναν turbo 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα 3,0 λτ. με 367 PS, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτρομοτέρ των 150 ίππων.

Συνδυαστικά παράγονται 510 PS/750 Nm ροπής, ενώ υπάρχει και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 28,6 kWh που εξασφαλίζει 108 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας. Σημειώνεται ότι η μέγιστη ταχύτητα στο πρόγραμμα οδήγησης Electric είναι 140 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία, μάλιστα, έχει τοποθετηθεί σε σημείο που καταργεί το «σκαλοπάτι», το οποίο υπήρχε στον χώρο αποσκυεών του απερχόμενου μοντέλου. Ως στάνταρ ενσωματώνεται φορτιστής 11 kW, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα τοποθέτησης τριφασικού 60 kW που επιτρέπει την πλήρη φόρτιση σε περίπου μισή ώρα.

Η μεικτή κατανάλωση, επίσης, περιορίζεται στα 0,7 λτ./100 χλμ. την ίδια ώρα που οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 16-23 γρμ./χλμ., απαλλάσσοντας τον χρήστη από τέλη κυκλοφορίας.

Advertisement

Απλοποιημένο σύστημα πολυμέσων

Παράλληλα με την παρουσίαση της τετρακίνητης Mercedes S580e, η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει την απλοποίηση του συστήματος πολυμέσων ΜBUX. Πρόκειται για τη λειτουργία “zero-layer”, που επιτρέπει στον χρήστη να εντοπίζει ευκολότερα αυτό που αναζητά στην οθόνη αφής, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει στα διάφορα υπο-μενού.

Advertisement

Χάρη στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και της ικανότητας αυτομάθησης, το σύστημα πολυμέσων εμφανίζει τα αγαπημένα εικονίδια του χρήστη (π,χ, πλοήγηση) σε κεντρικά σημεία της οθόνης, κάνοντας τη ζωή του ευκολότερη.

Περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης

Advertisement

Επιπροσθέτως, η Mercedes εμπλούτισε και την χρωματική παλέτα για το αμάξωμα με συνολικά 7 νέα επιλογές: MANUFAKTUR graphite metallic, MANUFAKTUR vintage blue uni, MANUFAKTUR graphite grey metallic, MANUFAKTUR mystic blue metallic, MANUFAKTUR olive metallic, MANUFAKTUR night black magno και MANUFAKTUR kalahari gold magno.

Διευρυμένες είναι και οι διαθέσιμες επενδύσεις στο εσωτερικό, ενώ είναι η πρώτη φορά που προσφέρεται μια επιλογή χωρίς την παραμικρή χρήση δέρματος. Αντ’ αυτού έχει γίνει εκτενής χρήση τεχνητού δέρματος, αλλά και υφάσματος.

Τιμές

Η τετρακίνητη plug-in υβριδική Mercedes S-Class (S580e 4Matic) είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα τόσο σε κοντό όσο και σε μακρύ μεταξόνιο, με τις τιμές να ανέρχονται σε 156.245 και 162.900 ευρώ αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται η νέα Mercedes-AMG GLC 63
Mercedes: Στόχος τα προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Mercedes-Benz και Visa μετατρέπουν το αυτοκίνητο σε συσκευή πληρωμής!