Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Η πιο ισχυρή Mercedes S-Class δεν είναι και η πιο ακριβή στην Ελλάδα

Ελλάδα 2:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πιο ισχυρή Mercedes S-Class δεν είναι και η πιο ακριβή στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Η πιο ισχυρή Mercedes S-Class δεν είναι και η πιο ακριβή στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Η γκάμα της υπερπολυτελούς ναυαρχίδας της Mercedes στη χώρα μας έχει εμπλουτιστεί με την ισχυρή plug-in υβριδική S 580e – Πόσο κοστίζει;

Advertisement
Advertisement

Με όπλα της την απαράμιλλη πολυτέλεια, τις state-of-the ψηφιακές τεχνολογίες και την κομψή της εμφάνιση, η Mercedes S-Class αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές των οπαδών της premium κινητικότητας.

Εξαίρεση δεν αποτελούν οι… έχοντες της χώρας μας, που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα κινητήρων diesel (S 350d, S 350d 4Matic, S 400 d) και βενζίνης (S 450 4Matic, S 500 και S 580 4Matic).

Εδώ και λίγες εβδομάδες, ωστόσο, η Mercedes έχει διευρύνει την γκάμα της με την plug-in υβριδική S 580e –και στα δύο μήκη μεταξονίου- που προς το παρόν συνιστά την ισχυρότερη έκδοση, χωρίς, ωστόσο, να φέρει και τη υψηλότερη τιμή, στην ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό της εδρεύει ένας turbo εξακύλινδρο κινητήρας 3.000 κ.εκ. των 367 PS, πλαισιωμένος από ηλεκτροκινητήρα 150 PS, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 510 ίππους και τα 750 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 5,2 δλ.

Μέρος του κινητήριου συνόλου είναι και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 28,6 kWh που παρέχει περισσότερα από 100 χλμ. αυτονομίας εφόσον η λιμουζίνα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά (μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ώρα).

Advertisement

Σύμφωνα με τη Mercedes, η μεικτή κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στο 1,3 λτ./100 χλμ., την ίδια ώρα που εκπομπές CO2 (14 γρμ./χλμ.) απαλλάσσουν τον χρήστη από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Η S 580e προσφέρεται με ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW και προαιρετικά με τριφασικό 60 kW που επιτρέπει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε μόλις 30 λεπτά.

Advertisement

Ταυτόχρονα, το μοντέλο ανασχεδιασμένη πίσω ανάρτηση, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την τοποθέτηση της μπαταρίας, την ίδια ώρα που η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ είναι ελαφρώς μειωμένη.

Η plug-in υβριδική έκδοση της γκάμας κληρονομεί τον πλούσιο εξοπλισμό των συμβατικών, όπως την ευκρινή κεντρική OLED οθόνη αφής 12,8”, όπως και τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12,3”.

Advertisement

H Mercedes S 580e είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, με τιμές 155.150 και 158.250 ευρώ για την έκδοση με το κοντό και το μακρύ (Long) μεταξόνιο αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η θωρακισμένη Mercedes S-Class;
Mercedes: Μειώνει τα περιθώρια κέρδους των αντιπροσωπειών της
Πως θα είναι η νέα Mercedes SL με… βασικό εξοπλισμό;