Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές των plug-in υβριδικών VW Golf & GTE στην Ελλάδα

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι τιμές των plug-in υβριδικών VW Golf & GTE στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές των plug-in υβριδικών VW Golf & GTE στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Οι δύο εκδόσεις συνδυάζουν τις ισχυρές επιδόσεις με τις μειωμένες εκπομπές ρύπων και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, με τη γνωστοποίηση των τιμών των κορυφαίων Golf GTI, GTD και GTI Clubsport, η VW έδωσε στο φως της δημοσιότητας και τις τιμές των δύο plug-in υβριδικών “εκπροσώπων” της κινητήριας γκάμας της: Golf eHybrid και Golf GTE eHybrid.

Αμφότερες οι εκδόσεις τροφοδοτούνται από έναν 1.400αρη βενζινοκινητήρα των 150 ίππων. Η διαφορά έγκειται στην ισχύ των ηλεκτρικού μοτέρ, τα οποία αποδίδουν 54 ίππους και 95 ίππους, στο απλό eHybrid και στο GTE, αντίστοιχα. Ως εκ τούτου η συνδυαστική ισχύς του πρώτου μοντέλου αποτυπώνεται σε 204 ps, την ίδια ώρα που η ισχυρότερη plug-in υβριδική έκδοση παράγει 245 ps.

Golf eHybrid

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, στο Golf eHybrid ξεκινά από τα 1,2 λίτρα ανά 100 χλμ., ενώ η κατανάλωση ενέργειας είναι μόλις 11,0 kWh (αμφότερες κατά NEDC).

Η ηλεκτρική αυτονομία αποτυπώνεται σε 80 χιλιόμετρα, ενώ η συνολική έχει εκτοξευτεί στα 870 χλμ. Περί εκπομπών ρύπων αυτές αντιστοιχούν 21 CO2 gr/km.

Golf GTE

Advertisement

Το Golf GTE μπορεί να διανύσει, με καθαρή ηλεκτρική ισχύ, έως και 62 χιλιόμετρα, ενώ η κατανάλωση ενέργειας δεν υπερβαίνει τις 12,4 kWh.Η συνδυασμένη αυτονομία είναι 745 χιλιόμετρα.

Οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται σε 26 CO2 gr/km, ενώ η μεικτή κατανάλωση ξεκινά από 1,5 λτ/100 χλμ.

Advertisement

Σημειώνεται πως τα στοιχεία κατανάλωσης είναι βάσει NEDC, ενώ οι εκπομπές βάσει WLTP.

Για την κίνηση και των δύο εκδόσεων φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο DSG, με τα μοτέρ τους να περιστοιχίζονται από μπαταρία ιόντων λιθίου των 13 kWh, η οποία επιτρέπει την κίνηση των οχημάτων αθόρυβα, χωρίς να… σπαταλούν σταγόνα βενζίνης και μη επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Advertisement

Η 8η γενιά του VW Golf βασίζεται σε μια βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB της εταιρείας από το Βόλφσμπουργκ, χαρίζοντας στο μοντέλο μεγαλύτερη ακαμψία και μειωμένο βάρος.

Σχεδιαστικά, το VW Golf έχει αποκτήσει μια φρέσκια εικόνα χωρίς να αποκηρύττει το DNA του. Το νέο λογότυπο, τα αναθεωρημένα, σύγχρονα φωτιστικά σώματα LED, οι διακριτικές νευρώσεις και η απλότητα των γραμμών παράγουν μια αύρα σημαντικής ανανέωσης.

Συγκριτικά με την απλή έκδοση, το Golf GTE έχει έναν πιο επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα με κυψελοειδή γρίλια, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα για προβολείς ομίχλης τύπου “X”. Μεταξύ άλλων, η μάσκα του μικρομεσαίου κοσμείται από μια επιμήκη ρίγα, η οποία φέρει μπλε χρώμα.

Τα VW Golf eHybrid και GTE eHybrid έχουν εκκινήσει την εμπορική τους πορεία στην ελληνική αγορά, με τις τιμές τους να διαμορφώνονται ως εξής:

GOLF 1.4 eHybrid 204PS STYLE DSG  – € 41.000

GOLF GTE 1.4 eHybrid 245PS DSG € 43.450

Περισσότερες πληροφορίες για το 8ης γενιάς Golf μπορείτε να βρείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικό station wagon από την VW

Επιστρέφει το VW Scirocco;

Με 320 ίππους και Drift Mode το VW Golf R