Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Μειώνει τα περιθώρια κέρδους των αντιπροσωπειών της

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes: Μειώνει τα περιθώρια κέρδους των αντιπροσωπειών της

ΝΕΑ

Mercedes: Μειώνει τα περιθώρια κέρδους των αντιπροσωπειών της

ΝΕΑ

Αποφασισμένη να υλοποιήσει εν ευθέτω χρόνο τον κοστοβόρο εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Mercedes αναζητά τρόπους να εξοικονομήσει πόρους.

Advertisement
Advertisement

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν  οι αυτοκινητοβιομηχανίες για την υλοποίηση της μετάβασης στο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας. Δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η Mercedes, η οποία έχει ανακοινώνει επενδύσεις ύψους 40 δισ. ευρώ στην εξέλιξη ηλεκτρικών, ενώ σχεδιάζει και τη δημιουργία εργοστασίων για την κατασκευή μπαταριών.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η στροφή στην ηλεκτροκίνηση είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα και, κατά συνέπεια, απαιτεί την εξοικονόμηση πόρων. Στο πλαίσιο αυτό, η μάρκα από τη Στουτγάρδη είναι αποφασισμένη να επέμβει στην κερδοφορία εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της.

Πριν από λίγες μέρες, στο περιθώριο συνάντησης εμπόρων λιανικής, η Mercedes ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες της στις ΗΠΑ πως θα μειώσει το περιθώριο κέρδους τους κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες, στο 13%.

Advertisement
Advertisement

«Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μετριάσουν το κόστος του ηλεκτρικού μετασχηματισμού. Και η μείωση του περιθωρίου κέρδους είναι ένας τρόπος να το επιτύχουν», δήλωσε στο Automotive News, ένας έμπορος της Mercedes-Benz από το Νιου Λόντον του Κονέκτικατ.

Η Mercedes ξεκαθαρίζει πως τα περιθώρια κέρδους των αντιπροσωπειών δεν θα υποστούν περαιτέρω μείωση τα επόμενα χρόνια και πως η εταιρεία δεν «έχει βάλει στο μάτι την κερδοφορία τους».

Advertisement

«Τα περιθώρια κέρδους αποτελούν ένα κριτήριο σχετικά με την αποδοτικότητα μιας επιχείρησης, και επομένως συνδέονται με κάποια κριτήρια, τα οποία στο μέλλον θα αναπροσαρμοστούν βάσει της ηλεκτρικής προϊοντικής γκάμας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz USA, Dimitris Psillakis.

Παράλληλα, η Mercedes έχει ενημερώσει τους εμπόρους πως θα τους προσφέρει σημαντικά μπόνους για τις πωλήσεις ηλεκτρικών και πιστοποιημένων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Advertisement

Την ίδια ώρα, το Automotive News αναφέρει πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα απλοποιήσει τη δομή των περιθωρίων κέρδους των αντιπροσώπων και θα μειώσει τον αριθμών των αντικειμενικών κριτήριων αποδοτικότητας που πρέπει να πληρούνται ώστε να δοθούν τα μπόνους.

«Οι αντιπροσωπείες βγάζουν περισσότερα χρήματα, απ’ όσα είχαν βγάλει σε όλη τους τη ζωή», ανέφερε ο επικεφαλής κάθετης μονάδας της Mercedes στο Μπίλινγκς της Μοντάνα: «Επομένως, αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία να μειώσουμε το περιθώριο κέρδους τους», πρόσθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της μάρκας, μέσα στην επόμενη εξαετία οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων στη Βόρεια Αμερική θα γνωρίσουν αύξηση 850%, και μέχρι το 2025, τα ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes θα καταλαμβάνουν το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής μοντέλων της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes-Benz C 180
H Mercedes EQS κυκλοφορεί και στον ψηφιακό κόσμο (video)
Πόσο κοστίζουν οι νέες, diesel Mercedes GLE 300d στην Ελλάδα;