Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η θωρακισμένη Mercedes S-Class;

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει η θωρακισμένη Mercedes S-Class;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η θωρακισμένη Mercedes S-Class;

ΝΕΑ

Η νέα Mercedes S 680 Guard 4MATIC είναι ένα πολυτελές θωρακισμένο όχημα που απευθύνεται σε αρχηγούς κρατών αλλά και σε όλους όσοι θέλουν την απόλυτη προστασία στις μετακινήσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes παρουσίασε τη νέα S 680 Guard 4MATIC, ένα θωρακισμένο πολυτελές sedan που συνδυάζει την άνεση των επιβατών με τη μέγιστη προστασία.

Οι πληροφορίες από τη Γερμανική εταιρεία είναι περιορισμένες αλλά σε γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρεται πως το αυτοκίνητο βασίζεται στην έκδοση της S-Class με το μακρύ μεταξόνιο, ενώ τα επίπεδα προστασίας που προσφέρει στους επιβάτες, είναι VR10. Με τον κωδικό αυτό, υπογραμμίζεται πως οι επιβάτες θα προστατεύονται από πυρά όπλων χειρός.

Οι λεπτομέρειες που έχουμε στη διάθεσή μας είναι προς το παρόν περιορισμένες αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με τζάμια πολλαπλών επιστρώσεων από πολυανθρακικό υλικό που έχουν πάχος περίπου ένα εκατοστό. Το μοντέλο διαθέτει επίσης έξτρα προστασία για το χώρο των επιβατών και ελαστικά τύπου run-flat, για να μην ακινητοποιείται το όχημα ακόμα και όταν τα λάστιχα έχουν δεχτεί πυροβολισμούς.

Advertisement
Advertisement

Η S Guard προσφέρει μια ποικιλία επιλογών, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος πυρόσβεσης και ενός συστήματος έκτακτης ανάγκης που εξασφαλίζει καθαρό αέρα για τους επιβάτες στη καμπίνα. Η καμπίνα είναι διαθέσιμη σε διαμόρφωση τόσο για τέσσερις επιβάτες, όσο και για πέντε και ουσιαστικά είναι πανομοιότυπη με αυτήν της κανονικής S-Class.

Τα κυρίαρχα υλικά είναι το δέρμα εξαιρετικής ποιότητας στις επενδύσεις όλης της καμπίνας, διακοσμητικά από ξύλο και ότι μπορεί να ζητήσει κανείς από στοιχεία τεχνολογίας για προβολή ταινιών και τηλεοπτικού προγράμματος στις οθόνες όλης της καμπίνας, ενώ μπορεί επίσης να εξοπλιστεί και με ψυγείο.

Advertisement

Κάτω από το εμπρός καπό, υπάρχει ο twin turbo V12 κινητήρας με τη χωρητικότητα των 6,0 λίτρων που αποδίδει 612 ίππους και 84,6 kgm ροπής. Η μετάδοση αφορά και τους τέσσερις τροχούς, με τη συνδρομή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 9 σχέσεων. Η S 680 Guard 4MATIC χρειάζεται 51 ημέρες για να φτιαχτεί και η τιμή της είναι στα κοντά στις 500.000 ευρώ. Στη Γερμανία φυσικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ignite: Η πρωτοβουλία των Hamilton και Mercedes υπέρ της διαφορετικότητας
Έτσι θα είναι η καινούργια Mercedes-Benz GLC
H Mercedes-Benz S-Class της Mansory είναι το κάτι άλλο!