Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 510 ίππους η plug-in υβριδική νέα Mercedes-Benz S-Class

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 510 ίππους η plug-in υβριδική νέα Mercedes-Benz S-Class

ΝΕΑ

Με 510 ίππους η plug-in υβριδική νέα Mercedes-Benz S-Class

ΝΕΑ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση περιέλαβε η Mercedes-Benz στη νέα S-Class και αυτή δεν είναι άλλη από την plug-in υβριδική S580e που έχει ηλεκτρική αυτονομία 100 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγες μέρες η Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νέα γενιά της ναυαρχίδας στη γκάμα της, τη νέα S-Class.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όλη η γκάμα των εκδόσεων του πολυτελούς μοντέλου που παραδοσιακά, ορίζει το πλαίσιο της πολυτέλειας και του πρεστίζ στην κατηγορία που αυτά τα δύο έχουν εξέχουσα σημασία. Εκτός των diesel S450, S500, S350d, S350d 4Matic και S400d 4Matic, οι εκδόσεις της S-Class περιλαμβάνουν και τις βενζινοκίνητες S450 και S500. Ωστόσο, μία παραλλαγή που δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί λεπτομερώς είναι η S580e, ένα plug-in υβριδικό μοντέλο που θα πωλείται στις ευρωπαϊκές αγορές. Το ντεμπούτο της για τη Βόρεια Αμερική δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, με εκπρόσωπο της Mercedes USA να λέει ότι η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικό με τη διάθεση των υβριδικών εκδόσεων του μοντέλου στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό της S580e είναι ο ίδιος υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος κινητήρας με χωρητικότητα 3.0 λίτρων που είναι τοποθετημένος και στην S500 αλλά τώρα λειτουργεί παράλληλα με έναν ηλεκτροκινητήρα, με κιβώτιο ταχυτήτων και μια μπαταρία 28 kWh. Η συνδυαστική ισχύς των δύο κινητήρων, ηλεκτρικού και βενζίνης, είναι 510 ίπποι. Πρόκειται για το επόμενο σημαντικό βήμα σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμοσμένη τεχνολογία, καθώς να θυμίσουμε πως έρχεται να αντικαταστήσει τη mild hybrid έκδοση της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου που απέδιδε 429 ίππους (και διατίθεται ακόμα στις ΗΠΑ). Το πρόσθετο και πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της plug in υβριδικής S580e, είναι η ηλεκτρική αυτονομία που προσφέρει στον οδηγό, με τη δυνατότητα να κινηθεί μόνο με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για έως και 100 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμα: 

Advertisement

Η επίσημη παρουσίαση της νέας Mercedes-Benz S-Class

H Mercedes EQS με αυτονομία μεγαλύτερη του Tesla Model S

Advertisement

Δοκιμή: Mercedes EQC 400 4MATIC