Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Έτσι σώθηκα από τον επιτήδειο έμπορο

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι σώθηκα από τον επιτήδειο έμπορο

ΑΓΟΡΑ

Έτσι σώθηκα από τον επιτήδειο έμπορο

ΑΓΟΡΑ

Ο ανυποψίαστος καταναλωτής μόλις διαπίστωσε ότι είχε να κάνει με απατεώνα έσπευσε να ζητήσει τη βοήθεια του Newsauto.gr και κατάφερε να λάβει πίσω την παχυλή προκαταβολή.

Advertisement
Advertisement

 

Τυχερός στάθηκε ένας ανυποψίαστος καταναλωτής ο οποίος είχε καταθέσει στον επιτήδειο έμπορο από το Περιστέρι το ποσό των 10.000 ευρώ για την απόκτηση ενός πολυτελούς εισαγόμενου μεταχειρισμένου BMW X3, ωστόσο επειδή καθυστερούσε πολύ η παράδοση του οχήματος αντιλήφθηκε ότι έχει πέσει και εκείνος θύμα απάτης και αμέσως κινητοποιήθηκε.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, αναζητώντας πληροφορίες στο Διαδίκτυο ανακάλυψε πολλές καταγγελίες ανυποψίαστων καταναλωτών για τον επιτήδειο έμπορο τόσο σε ιστοσελίδες όσο και στην αξιολόγηση της Google και κατόπιν επικοινώνησε με το Newsauto.gr ώστε να δημοσιοποιηθεί η υπόθεσή του μήπως και μπορέσει να λάβει πίσω την προκαταβολή του αλλά και να γλιτώσουν κάποιοι άλλοι ανυποψίαστοι καταναλωτές από τα δίχτυα του επιτήδειου εμπόρου στο Περιστέρι, ο οποίος λαμβάνει προκαταβολές για ανύπαρκτα πολυτελή ή μη αυτοκίνητα.

Παράλληλα, ο ανυποψίαστος καταναλωτής εκτιμά πως το μόνο που φοβούνται οι επιτήδειοι έμποροι είναι τα δημοσιεύματα του Newsauto.gr, ενώ τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη τις αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερα έντεχνους τρόπους καθυστερώντας έως και 2 ή 3 χρόνια την επιστροφή των χρημάτων στα θύματά τους.

Όπως επισημαίνει ο ανυποψίαστος καταναλωτής στο Newsauto.gr: «Πρόσφατα καταθέσαμε τον επιτήδειο έμπορο από το Περιστέρι το ποσό των 10.000 ευρώ ως προκαταβολή για ένα μεταχειρισμένο εισαγόμενο μεταχειρισμένο BMW X3 το κόστος του οποίου ανέρχονταν στις 30.000 ευρώ χωρίς να περιλαμβάνεται το κόστος εκτελωνισμού.

Advertisement

Ο επιχειρηματίας που ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία μας έστειλε τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου και μας ενημέρωσε ότι θα χρειάζονταν 25 εργάσιμες ημέρες μέχρι να έρθει από τη Γερμανία και να εκτελωνιστεί. Το χρονικό διάστημα εισόδου του οχήματος στην Ελλάδα είχε εκπνεύσει και ο επιτήδειος έμπορος επικοινώνησε μαζί μας προκειμένου να αποσπάσει επιπλέον 8.500 ευρώ, ώστε το αυτοκίνητο να φορτωθεί πιο άμεσα εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον κορωνοϊό.

Παρόλα αυτά εμείς δεν καταθέσαμε τα επιπλέον χρήματα γιατί υποψιαστήκαμε ότι οι καθυστερήσεις ήταν αδικαιολόγητες και αρχίσαμε να αμφιβάλουμε για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Κατόπιν ξεκινήσαμε να αναζητούμε πληροφορίες στο Διαδίκτυο για τον συγκεκριμένο έμπορο και ανακαλύψαμε τα σχόλια των ανυποψίαστων καταναλωτών που είχαν πέσει στα δίχτυα της πλεκτάνης του σε διάφορες ιστοσελίδες αλλά και στην αξιολόγηση της Google.

Advertisement

Παράλληλα, καλούσαμε καθημερινά τον επιτήδειο έμπορο, ο οποίος μας εξηγούσε ότι το αυτοκίνητο αργεί στο τελωνείο και ότι από ημέρα σε ημέρα θα το έχουμε. Τελικά ακυρώσαμε την παραγγελία και ζητήσαμε να μας επιστραφεί η προκαταβολή κάτι που φάνηκε ότι δεν ήταν πρόθυμος να κάνει αλλά εν τέλει αναγκάστηκε να μας επιστρέψει τα χρήματα έπειτα από τη συνδρομή του Newsauto.gr. Ο συγκεκριμένος επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αλλά κάποιος πρέπει επιτέλους να τον σταματήσει!

Εμείς θα θέλαμε να συγχαρούμε το Newsauto.gr για το έργο που επιτελεί, καθώς αποτελείται το μοναδικό καταφύγιο για τους ανυποψίαστους καταναλωτές που πέφτουν θύματα κάποιων επιτήδειων εμπόρων εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή: Απατεώνας πουλά ανύπαρκτα νοικιάρικα αυτοκίνητα
Προσοχή! Νέο λαμόγιο εισπράττει μικρές προκαταβολές για ανύπαρκτα ΙΧ
Με 40 ποινικές υποθέσεις ο «Νεκτάριος» με τα… ανύπαρκτα ΙΧ!

Advertisement