Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη φυλακή επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων ΙΧ

Ελλάδα 1:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη φυλακή επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων ΙΧ

ΝΕΑ

Στη φυλακή επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων ΙΧ

ΝΕΑ

Δικαίωση του Newsauto το οποίο έχει ενημερώσει από το 2018 για τη δράση του εμπόρου…

Advertisement
Advertisement

Συνελήφθη ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Θήβας μετά από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr ήδη έχει οδηγηθεί στη φυλακή καθώς εκκρεμούσαν εις βάρος του ήδη δύο εντάλματα σύλληψης!

Να υπενθυμίσουμε πως το Newsauto.gr έχει ενημερώσει από το 2018 για τη δράση του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Θήβα ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 6 χρόνια ώστε να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις απάτες που έχει πραγματοποιήσει εναντίον εκατοντάδων ανυποψίαστων καταναλωτών.

Advertisement
Advertisement

Ο εν λόγω επιτήδειος έμπορος αναρτούσε στις ιστοσελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων οχήματα σχετικά καινούρια σε άκρως δελεαστικές τιμές ώστε να μπορέσει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανυποψίαστους καταναλωτές. Στη συνέχει απαιτούσε από τους υποψήφιους αγοραστές μια υψηλή προκαταβολή ώστε να «κλείσουν» το αυτοκίνητο και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εισαγωγής του από το εξωτερικό.

Βέβαια τα αυτοκίνητα ήταν ανύπαρκτα και το μόνο που είχε να δείξει ήταν φωτογραφίες που είχε κλέψει από εμπορίες αυτοκινήτων του εξωτερικού!

Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές ήλπιζαν ότι το αυτοκίνητό τους έρχεται από το εξωτερικό αλλά οι συνεχείς αναβολές της παράδοσής τους οδηγούσαν σε μηνύσεις και αγωγές. Ωστόσο κάποια θύματα του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Θήβα «ενώθηκαν» ώστε το ποσό της απάτης να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 200.000 ευρώ με αποτέλεσμα το πλημμέλημα να γίνει κακούργημα και να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και να ξεκινήσουν οι έρευνες αναζήτησής του.

Advertisement

Τη σύλληψη πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, σε συνεργασία με τις Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Λαμίας και Θήβας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας καθώς εκκρεμούσαν για τον 43χρονο δύο εντάλματα σύλληψης για απάτες και για βαριά σωματική βλάβη και καταδικαστική απόφαση συνολικής ποινής φυλάκισης 2 ετών για απάτη.

Ειδικά για το θέμα της απάτης ο συλληφθείς έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Θήβα με έτερους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2020, ως ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας αυτοκίνητων, η οποία από το 2014 και έπειτα δεν ήταν οικονομικά βιώσιμη, αναρτούσε αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου με ανύπαρκτα αυτοκίνητα προς πώληση.

Advertisement

Συγκεκριμένα, έχοντας πρώτα αλιεύσει φωτογραφίες από αυτοκίνητα που πωλούνταν σε ιστοσελίδες χωρών του εξωτερικού, τα διέθετε προς πώληση ως δικά του, έναντι χαμηλού τιμήματος, προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο αγοραστές. Έπειτα, έπειθε τους υποψήφιους πελάτες να του καταβάλουν χρηματικά ποσά, άλλοτε σε μετρητά, άλλοτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς για τη συναλλαγή, χωρίς να τους παραδίδει ποτέ τα οχήματα.

Το παράνομο χρηματικό όφελος που αποκόμισε από την εγκληματική του δραστηριότητα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 230.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των υποθέσεων στις οποίες έχει εμπλακεί ξεπερνά τις 25 σε όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με την περίπτωση των σωματικών βλαβών, ο 43χρονος κατηγορείται πως το Δεκέμβριο του 2021, στην περιοχή της Μαλεσίνας, είχε πυροβολήσει με καραμπίνα έτερο ημεδαπό, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα και το πρόσωπο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καταδικάστηκε αλλά δρα ανενόχλητος ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας!
Ένταλμα σύλληψης για τον επιτήδειο έμπορο ΙΧ
Νέο φυντάνι-έμπορος στη Θήβα! Μην δίνετε προκαταβολές!