Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή! Έτσι είναι τα μεταχειρισμένα ΙΧ από ολική καταστροφή

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή! Έτσι είναι τα μεταχειρισμένα ΙΧ από ολική καταστροφή

ΝΕΑ

Προσοχή! Έτσι είναι τα μεταχειρισμένα ΙΧ από ολική καταστροφή

ΝΕΑ

Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες αντί να οδηγούν τέτοια αυτοκίνητα στα κέντρα ανακύκλωσης για καταστροφή τα εκποιούν σε κάποιους επιτήδειους οι οποίοι στη συνέχεια τα πωλούν ως… «ευκαιρίες».

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα που προέρχονται από δημοπρασίες κυρίως ασφαλιστικών εταιρειών ή εταιρειών ενοικιάσεων και leasing που δεν επισκευάζονται ή το κόστος επισκευής τους είναι υπέρογκο είναι χιλιάδες αλλά κάποιοι ανυποψίαστοι καταναλωτές τα αγοράζουν ως πραγματικές… ευκαιρίες!

Το Newsauto.gr έχει δημοσιεύσει πολλά θέματα με αυτοκίνητα που προέρχονται από δημοπρασίες κυρίως από ασφαλιστικές εταιρείες ή εταιρείες ενοικιάσεων ή leasing καθώς τα οχήματα που δημοπρατούσαν ήταν κυριολεκτικά μη επισκευάσιμα και ουσιαστικά πωλούσαν τα επίσημα έγγραφα των οχημάτων «βοηθώντας» κάποιους επιτήδειους να κάνουν κομπίνες και είτε να πουλήσουν τελικά αυτοκίνητα «μαϊμού» είτε να πουληθούν επικίνδυνα οχήματα για κυκλοφορία καθώς έχουν επισκευαστεί κακήν κακώς!

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των δημοπρασιών που πραγματοποίησε κάποια ασφαλιστική εταιρεία διακρίναμε και ένα Toyota Yaris στο οποίο κυριολεκτικά είχε λιώσει το εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου από πυρκαγιά και βέβαια η εταιρεία έκρινε ότι είναι ασύμφορη η επισκευή του και προχώρησε στην αποζημίωση του πελάτη της και κατόπιν το όχημα πέρασε στην κατοχή της ασφαλιστικής εταιρείας.

Ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία έβγαλε σε δημοπρασία το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εισπράττοντας τελικά αρκετές χιλιάδες ευρώ καθώς το όχημα είχε διανύσει κάτω από 20.000 χιλιόμετρα και τα χαρτιά του όπως αποδείχθηκε ήταν πολύτιμα σε κάποιον επιτήδειο που είτε θα τα χρησιμοποιήσει για να πουλήσει ένα κλεμμένο ίδιο αυτοκίνητο με παραποιημένο τον αριθμό πλαισίου είτε θα το επισκευάσει πρόχειρα πουλώντας ένα επικίνδυνο όχημα σε κάποιον ανυποψίαστο καταναλωτή!

Advertisement

Όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες το εμπρόσθιο μέρος του Toyota Yaris κυριολεκτικά έχει λιώσει και δεν υπάρχει κανένα μηχανικό και ηλεκτρολογικό εξάρτημα του οχήματος όπως επίσης και φανάρια, προφυλακτήρας.

Advertisement

Παράλληλα και στο εσωτερικό του οχήματος έχουν ανοίξει οι αερόσακοι και η πυρκαγιά έχει εισέλθει μερικώς πάνω από το ταμπλό του οχήματος.

Με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες μεταβήκαμε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Toyota για να λάβουμε μια εκτίμηση επισκευής του συγκεκριμένου καμένου οχήματος. Η απάντηση των τεχνικών της ιαπωνικής μάρκας μόλις αντίκρισαν το καμένο Yaris ήταν κυριολεκτικά αποστομωτική!

«Το συγκεκριμένο Toyota Yaris όχι μόνο δεν συμφέρει να το επισκευάσει κανείς καθώς το κόστος των ανταλλακτικών (χωρίς την αμοιβή της εργασίας) και μόνο υπερβαίνει κατά πολύ την αξία ενός αντίστοιχου μεταχειρισμένου σε άριστη κατάσταση ενώ παράλληλα οι υψηλές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί στο αμάξωμα έχουν προκαλέσει σημαντικές αλλοιώσει οπότε κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πιστοποιήσει την ασφάλεια που θα προσδίδει το συγκεκριμένο όχημα…»

Advertisement

Ωστόσο το συγκεκριμένο καμένο Toyota Yaris πουλήθηκε στη δημοπρασία και ο επιτήδειος που το απέκτησε είτε έχει κάποιο φανοποιείο και θα το επισκευάσει κακήν κακώς και θα το πουλήσει ως ευκαιρία με λίγα χιλιόμετρα είτε θα ανήκει σε κάποιο κύκλωμα που κλέβει αυτοκίνητα και στη συνέχεια παραποιεί τον αριθμό πλαισίου τους και το πουλάει σε κάποιον ανυποψίαστο καταναλωτή σε τα χαρτιά του καμένου ίδιου αυτοκινήτου…

Η μόνη λύση για να σταματήσουν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα που προέρχονται από ολική καταστροφή είναι να αναγράφεται στην Άδεια Κυκλοφορίας τους ώστε η Πολιτεία αλλά και οι καταναλωτές να γνωρίζουν τι κυκλοφορεί στους δρόμους και τις έχουν αγοράσει αντίστοιχα.

Σε διαφορετική περίπτωση όλες αυτές οι δημοπρασίες οχημάτων από ολική καταστροφή ενισχύουν τις σπείρες και τα κυκλώματα που κλέβουν αυτοκίνητα ή τους επιτήδειους φανοποιούς και εμπόρους που πουλάνε επικίνδυνα για κυκλοφορία οχήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεταχειρισμένο ΙΧ ευκαιρία προέρχονταν από ολική καταστροφή!
ΥΜΕ: Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!
Εισαγόμενα ΙΧ: Ιδού τα χρονικά όρια κατάθεσης των εγγράφων