Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή: Απατεώνας πουλά ανύπαρκτα νοικιάρικα αυτοκίνητα

Ελλάδα 15:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή: Απατεώνας πουλά ανύπαρκτα νοικιάρικα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Προσοχή: Απατεώνας πουλά ανύπαρκτα νοικιάρικα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Ένα ευφάνταστο τρόπο ανακάλυψε επιτήδειος για να ψαρεύει τα ανυποψίαστα θύματά του.

Advertisement
Advertisement

Η έλλειψη καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την προβληματική νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ (περί κακουργήματος) έχει κυριολεκτικά ανοίξει τον δρόμο σε πολλούς επιτήδειους εμπόρους για να εξαπατούν ανυποψίαστους καταναλωτές που επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Κάποιος γνώριμος στην πιάτσα για τις απατεωνιές του σκαρφίστηκε ένα νέο τρόπο ώστε να δελεάσει πιο εύκολα τα θύματά του και να εισπράξει παχυλές προκαταβολές αφού τα αυτοκίνητα που δείχνει στους πελάτες του είναι υπαρκτά αλλά δυστυχώς όπως αποδεικνύεται δεν είναι δικά του αλλά ανήκουν σε εταιρείες ενοικιάσεων!

Advertisement
Advertisement

Ναι σωστά διαβάσατε! Ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αναρτά αγγελίες από ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε γνωστές ιστοσελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων έχοντας αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων και οι ανυποψίαστοι καταναλωτές εξαιτίας των χαμηλών τιμών που διαθέτουν και της έλλειψης που καταγράφεται στην αγορά πέφτουν εύκολα στην παγίδα του!

Ήδη πολλοί καταναλωτές έχουν δώσει παχυλές προκαταβολές για την απόκτηση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία όμως δεν ανήκουν στον επιτήδειο έμπορο αλλά σε κάποιες εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων οι οποίες και εκείνες με την σειρά της μέχρι πρότινος δεν είχαν ιδέα τι κάνει ο επιτήδειος έμπορος τα αυτοκίνητά τους.

Όπως καταγγέλλει στο Newsauto.gr ανυποψίαστος καταναλωτής: «Προσπαθώ εδώ και μερικούς μήνες να αποκτήσω ένα νεότερο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αλλά δυστυχώς τα περισσότερα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που βλέπω είναι αμφιβόλου ποιότητας και βέβαια σε καμία περίπτωση και κανένας δεν μπορεί να πιστοποιήσει τα διανυθέντα χιλιόμετρα ή την πραγματική τους κατάσταση.

Advertisement

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να στραφώ στα εγχώρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για να βρω ένα καλύτερο και θεωρητικά πιο ασφαλές αυτοκίνητο καθώς υπάρχει το ιστορικό των ΚΤΕΟ και είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η συντήρησή του.

Έτσι λοιπόν κοιτώντας τις αγγελίες εμπόρων μεταχειρισμένων ανακάλυψα πως κάποιος από αυτούς αναρτούσε συνεχώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μηνών ή το πολύ 1-2 ετών σε τιμές που κυμαίνονταν πολύ χαμηλότερα από τους υπόλοιπους εμπόρους.

Advertisement

Δεν σας κρύβω ότι δελεάστηκα πολύ και αποφάσισα να πάω να δω από κοντά τα αυτοκίνητα που έβλεπα στο Διαδίκτυο.

Κατά την επίσκεψή μου στο κατάστημα του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αντιλήφθηκα ότι τα δεν υπήρχαν τα αυτοκίνητα που διαφήμιζε στο Διαδίκτυο αλλά κατόπιν συνεννοήσεως θα μπορούσε να μου τα φέρει να τα δω. Έτσι και έγινε και συμφωνήσαμε να μου φέρει δύο μοντέλα που με ενδιέφεραν στις επόμενες 3 ημέρες. Κατόπιν τηλεφωνήματός του μετέβηκα εκ νέου στο κατάστημα του και είδα από κοντά τα αυτοκίνητα που κυριολεκτικά ήταν σε άριστη κατάσταση καθώς είχαν κυκλοφορήσει λίγους μήνες νωρίτερα στην Ελλάδα ως καινούρια.

Ωστόσο επειδή κάτι δεν μου πήγαινε καλά κατάφερα και φωτογράφισα τον αριθμό πλαισίου των αυτοκινήτων ώστε να κάνω μία μικρή έρευνα για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Advertisement

Το αποτέλεσμα της μίνι έρευνας δεν ήταν και πολύ θετικό καθώς διαπίστωσα ότι τα αυτοκίνητα που μου έδειξε ο επιτήδειος έμπορος δεν του ανήκουν αλλά ανήκουν σε μια μεγάλη εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων! Κατόπιν επικοινώνησα με την εταιρεία ενοικιάσεων και με διαβεβαίωσαν ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν πωλούνται και απλά ενοικιάζονται!

Ο επιτήδειος έμπορος στο άκουσμα της είδησης ότι έψαξα τα αυτοκίνητα που μου έδειχνε ως δικά του και πως ανήκουν σε εταιρεία ενοικιάσεων που δεν τα πουλάει προσπάθησε να δικαιολογηθεί επισημαίνοντας ότι προφανώς δεν μίλησα με τον υπεύθυνο της εταιρείας και πως τα αυτοκίνητα πωλούνται κανονικά! Το μόνο ότι πρέπει ο υποψήφιος αγοραστής να προκαταβάλει το ποσό της εξαγοράς ώστε να αποδεσμευθεί κάποιο όχημα ενοικίασης και κατόπιν να μεταβιβαστεί.

Βέβαια η εταιρεία ενοικιάσεων με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν πωλούνται τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα καθώς είναι πολύ καινούρια!

Όπως καταλάβατε δεν προχώρησα σε καμία αγορά ή κατάθεση προκαταβολής για τα ανύπαρκτα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα του επιτήδειου εμπόρου αλλά θέλω να σας επισημάνω ότι όσο ήμουν στο κατάστημα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του επιτήδειου τα τηλέφωνα κτυπούσαν ασταμάτητα και σε όλους έλεγε την ίδια ιστορία για προκαθορισμένα ραντεβού ώστε να δουν τα αυτοκίνητα που τους ενδιαφέρουν από κοντά. Είναι πραγματικά κρίμα τέτοιοι απατεώνες να δρουν ανεξέλεγκτα στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, εξαπατώντας ανυποψίαστους καταναλωτές και το κράτος να είναι απλός παρατηρητής.

Μοναδικό καταφύγιο των καταναλωτών αποτελεί το Newsauto.gr το οποίο επιτελεί κυριολεκτικά έργο και αποτελεί ασπίδα έναντι όλων αυτών των επιτήδειων εμπόρων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που εξαπατούν ανυποψίαστους καταναλωτές».

Το Newsauto.gr επισημαίνει σε όλους τους καταναλωτές που επισκέπτονται να δουν κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να απαιτούν να δουν την Άδεια Κυκλοφορία του οχήματος ώστε να διαπιστώνουν και οι ίδιοι αν το όχημα ανήκει στον έμπορο ή ανήκει σε κάποια εταιρεία ενοικιάσεων ή χρονομίσθωσης. Αν ο έμπορος δεν θέλει να τους δείξει την Άδεια Κυκλοφορίας του οχήματος που τους δειγματίζει τότε καλό θα ήταν οι καταναλωτές να στραφούν προς την έξοδο καθώς δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο προς πώληση και το πιο πιθανό είναι να χάσουν τα χρήματα της προκαταβολής που θα καταθέσουν σε κάποιον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων!

Πάντως το κόλπο της φωτογράφισης ελαφρώς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που ανήκουν σε εταιρείες ενοικιάσεων είναι ήδη γνωστό στην αγορά και ήδη κάποιες εταιρείες ενοικιάσεων και leasing ετοιμάζονται να σταματήσουν την παροχή αυτοκινήτων σε επιτήδειους εμπόρους καθώς το πράγμα φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή! Επιτήδειος έμπορος πουλάει diesel πρώην Ταξί…για καινούργια
Επιτήδειος έμπορος πουλά online μεταχειρισμένα ΙΧ με γυρισμένα χιλιόμετρα!
Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ σπείρα που πωλούσε online ανύπαρκτα αυτοκίνητα!