Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αποκάλυψη: Στην Ελλάδα η εταιρεία τεχνολογίας Silence – Σε τιμή… σοκ το ηλεκτρικό της

Ελλάδα 2:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Στην Ελλάδα η εταιρεία τεχνολογίας Silence – Σε τιμή… σοκ το ηλεκτρικό της

ΑΓΟΡΑ

Αποκάλυψη: Στην Ελλάδα η εταιρεία τεχνολογίας Silence – Σε τιμή… σοκ το ηλεκτρικό της

ΑΓΟΡΑ

Μεγάλες εκπλήξεις μέσα στον Μάιο ετοιμάζει η Kosmocar μέσω της Kosmoride. Ηλεκτρικό scooter και ένα εντυπωσικό νέο ηλεκτρικό όχημα που θα οδηγείται από 16 ετών, θα κάνουν αίσθηση. Το Newsauto έχει το ρεπορτάζ.

Advertisement
Advertisement

 

Η Kosmocar είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των οχημάτων. Είναι εισαγωγέας των Audi, Bentley, Skoda, VW, της Ducati, διαφόρων κορυφαίων οίκων e-bikes (μέσω Kosmoride) κ.ά.

Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που διαθέτει οχήματα, από τον τρόπο πώλησης, διάθεσης ακόμα και after sales. Οι αλλαγές δεν σταματούν εκεί αλλά όπως έχουμε διαπιστώσει έχουν προχωρήσει και σε οργανωτικό επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος και Aντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Kosmocar, Στήβεν Σίρτης, τόνισε πως το επιβάλλουν οι καιροί να γίνει κάθε εταιρεία εξωστρεφής και να ακολουθεί τη νέα τεχνολογική τάση. Και αυτό φαίνεται πως κάνει, όχι σε λόγια αλλά σε πράξεις

Ποια είναι η Ισπανική Silence;

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, ο εν λόγω Όμιλος -μέσω της Kosmoride- ετοιμάζεται να επενδύσει σε ένα νέο σύγχρονο project. Συγκεκριμένα στην ισπανική εταιρεία τεχνολογίας μικροκινητικότητας, Silence η οποία αυτή τη στιγμή έχει στην γκάμα της το ηλεκτρικό Scooter με την ονομασία Silence S01, ενώ σύντομα θα παρουσιάσει ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement

Πρόκειται για ένα σχετικά γνωστό προϊόν για την ελληνική αγορά καθώς είναι το ίδιο με το Seat Mo, ένα scooter για το οποίο έχετε διαβάσει στο Newsauto, που πρόσφατα το κλήρωσε σε έναν τυχερό αναγνώστη!

Το μήκος του Silence S04 αγγίζει τα 2.3 μέτρα

Δύο εκδόσεις και…  τελική τα 90χλμ./ώρα

Η επένδυση και η συνεργασία που θα κάνει αφορά στο νέο ηλεκτρικό τετράτροχο όχημα που θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις (κατηγορία L6e και L7e). Το συγκεκριμένο θα φιλοξενεί δύο επιβάτες και κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι οι αποσπώμενες μπαταρίες, που θα δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να τις μεταφέρει και να τις φορτίζει ακόμα και σπίτι του.

Advertisement

Η μικρή έκδοση του Silence S04 (όπως ονομάζεται) των 8 ίππων και των 425 κιλών που θυμίζει σε χαρακτηριστικά το Citroen Ami, θα έχει ανώτατη ταχύτητα τα 45 χλμ./ώρα ενώ θα μπορεί να την οδηγεί και ένας 16άχρονος. Οι μπαταρίες θα έχουν χωρητικότητα 5,6 kWh και θα προσφέρουν αυτονομία 125 χιλιομέτρων!

Η μεγαλύτερη έκδοση έχει απόδοση 18,7 ίππους, βάρος 450 κιλά και προσφέρει το… κάτι παραπάνω στον οδηγό. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 90 χλμ./ώρα, η χωρητικότητα των δύο μπαταριών φτάνει τις 11.2 kWh ενώ η αυτονομία αγγίζει και σε αυτή την έκδοση τα 149 χιλιόμετρα.

Οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες και μπορούν να μεταφερθούν για να φορτίσουν οπουδήποτε από μία απλή πρίζα

Ανακοινώνουν τιμή… σοκ;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τιμές θα είναι οριακά λίγο πάνω από τις αντίστοιχες του Ami, γεγονός που σημαίνει πως θα ξεκινούν με την επιδότηση μεταξύ 7.000-8.000 ευρώ. Η εταιρεία ωστόσο προσανατολίζεται να προσφέρει το όχημα σε πολύ χαμηλότερη τιμή (ίσως και 3.000 χαμηλότερα!) και τη δυνατότητα ενοικίασης των μπαταριών με το μήνα.

Advertisement

Αυτή η κίνηση θα αποβάλει και το άγχος διάρκειας ζωής των μπαταριών, κάτι που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό όσους θέλουν να επιλέξουν ηλεκτρικό όχημα.

Το εσωτερικό του ισπανικού μοντέλου

Ανακοινώσεις εντός Μαίου

Η αρχή σχετικά με τη συνεργασία Kosmocar – Silence θα γίνει το μήνα που διανύουμε όπου η ελληνική εταιρεία θα ανακοινώσει επίσημα τη νέα συνεργασία με την ισπανική εταιρεία.

Τα πρώτα οχήματα αναμένεται να έρθουν τον Ιούλιο. Τις επόμενες εβδομάδες θα μάθουμε περισσότερα και για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εισαγωγική εταιρεία για την ελληνική αγορά.

Τα Silence θα διατίθοντι αποκλειστικά από τα καταστήματα της Kosmoride.


Πάρτε μία γεύση από το Silence S04 που ερχεται..

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πρώτα «γερμανικά» Tesla ήρθαν στην Ελλάδα (+video)
Αυτό είναι το top-10 των best-sellers του Απριλίου!
Όλα όσα γνωρίζουμε για το μέλλον της Lancia