Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πρώτα «γερμανικά» Tesla ήρθαν στην Ελλάδα (+video)

Ελλάδα 7:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πρώτα «γερμανικά» Tesla ήρθαν στην Ελλάδα (+video)

ΝΕΑ

Τα πρώτα «γερμανικά» Tesla ήρθαν στην Ελλάδα (+video)

ΝΕΑ

Τα πρώτα τέσσερα Model Y Performance ήρθαν με πλοίο στον Πειραιά, φορτώθηκαν σε αυτοκινητάμαξα και ετοιμάζονται για… χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους. Το Newsauto ήταν (και) εκεί!

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο GigaFactory της Tesla στην Γερμανία. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρίσκεται στο Grünheide, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βερολίνου και σε αυτό θα κατασκευάζονται έως και 10.000 οχήματα την εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή παράγεται το Model Y το οποίο είναι διαθέσιμο και στην κορυφαία έκδοση Performance. Μάλιστα το εν λόγω εργοστάσιο είναι και το μοναδικό που κατασκευάζει Y Performance τα οποία διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της παραγωγής και τα πρώτα μοντέλα “Made in Germany” έφτασαν και στην Ελλάδα. Πρόκειται για τέσσερα μαύρα Model Y Performance που έφτασαν στη χώρα μας δια… θαλάσσης με πλοίο της Glimanldi και από εκεί με νταλίκα της Ferst στις εγκαταστάσεις της «ελληνικής» Tesla.

Η αυτοκινητάμαξα με τα τέσσερα Tesla Model Y Performance

Πιάνει τα… 100 σε 3.7 δευτ.

Advertisement
Advertisement

Τα συγκεκριμένα μοντέλα εφοδιάζονται με δύο ηλεκτροκινητήρες και αποδίδουν μέγιστη ισχύ 540 ίππους.

Τα νέα της πιάτσας, 334…

Advertisement

Στην πράξη το τετρακίνητο μοντέλο των σχεδόν δύο τόνων, επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 3.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Πού θα το δείτε

Αναφορικά με την αυτονομία, το εργοστάσιο κάνει λόγο για 514 χιλιόμετρα, νούμερο που εξαρτάται τόσο από την εξωτερική θερμοκρασία, τον τρόπο οδήγησης και το αν κινείται εντός πόλης ή σε αυτοκινητόδρομο.

Advertisement

10 χρόνια newsauto: Yπηρετεί τον αναγνώστη, γιατί γι’ αυτόν δημιουργήθηκε

Τα πρώτα Tesla Y Performance θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Golden Hall. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν πληροφορίες για το μοντέλο αλλά και να κλείσουν ένα test drive. Η τιμή του αγγίζει τα 66.990 ευρώ αλλά… πέφτει κατά 8.000 ευρώ με την κρατική επιδότηση.

Από τον αριθμό πλαισίου και τα τέσσερα πρώτα γράμματα – αριθμούς καταλαβαίνεις σε ποιο εργοστυτάσιο έχει κατασκευαστεί κάθε Tesla

Μόνο στο Newsauto

Advertisement

Όπως θα δείτε στο σχετικό video, το Newsauto βρέθηκε στην πύλη Γ2 στο λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχτεί τα πρώτα Tesla Model Y Performance προκειμένου να είστε οι πρώτοι που θα πάρουν… γεύση από τα αυτοκίνητα που θα δούμε στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tι δουλειά έχει μία Ferrari στο εργοστάσιο της Lamborghini; (+video)
Προσλήψεις από μεγάλο ελληνικό όμιλο! – Που θα κάνετε αίτηση
Πότε σταματάμε στη ΛΕΑ και πότε όχι;