Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha Tracer 9/GT & MT-09/SP: Έφτασαν Ελλάδα τα μοντέλα 2021

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha Tracer 9/GT & MT-09/SP: Έφτασαν Ελλάδα τα μοντέλα 2021

NEWSMOTO

Yamaha Tracer 9/GT & MT-09/SP: Έφτασαν Ελλάδα τα μοντέλα 2021

NEWSMOTO

Tα Tracer 9/GT και τα MT-09/SP ήρθαν στην Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει πως είναι διαθέσιμα στις εκθέσεις του Δικτύου Επίσημων Συνεργατών Yamaha παρέχοντας τη δυνατότητα και για test ride.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή τον ερχομό των εν λόγω μοντέλων στη χώρα μας, ας δούμε κάποια από τα highlights τους, ενώ πατώντας στο κάθε μοντέλο μπορείτε να μεταφερθείτε στην αναλυτική παρουσίαση καθενός.

Tracer 9/GT

Διαθέτοντας μεγαλύτερου κυβισμού 3-κύλινδρο κινητήρα 890cc που αποδίδει 119Hp στις 10.000rpm (1.500 στροφές νωρίτερα από το προηγούμενο μοντέλο), αποδίδει ισχυρότερη ροπή κατά 6% με τη συμμόρφωση στο Euro 5 να είναι παρούσα. Το νέο ελαφρύ πλαίσιο συνδυάζει την ευελιξία μίας sport μοτοσυκλέτας με τη σταθερότητα ενός sport tourer.

Advertisement
Advertisement

Η νέα αδρανειακή μονάδα (IMU) 6 αξόνων, οι διπλοί μετρητές TFT, το Cruise Control και ο πλήρης φωτισμός LED, τονίζουν ακόμα περισσότερο τις προδιαγραφές των δύο μοντέλων. Να σημειωθεί πως στον βασικό εξοπλισμό του Tracer 9 GT περιλαμβάνονται: Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων Quick Shift (QSS) που σας παρέχει ταχύτερη και ομαλότερη αλλαγή ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη (για ανέβασμα και κατέβασμα ταχύτητας), ημι-ενεργή, πλήρως ρυθμιζόμενη ηλεκτρονική ανάρτηση μπροστά και πίσω της KYB, Φώτα Στροφής LED, καθώς επίσης και σκληρές πλαϊνές βαλίτσες.

Advertisement

MT-09/SP

Και εδώ ισχύουν τα ίδια δεδομένα για τον κινητήρα CP3 890cc προδιαγραφών Euro 5 που αποδίδει 119Hp στις 10.000rpm (και πάλι 1.500 στροφές νωρίτερα από το προηγούμενο μοντέλο) και του χαμηλότερου κατά 4kg βάρους (189kg πλήρες υγρών). Με το νέο, μικρότερων διαστάσεων πλαίσιο αλουμινίου, τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση και τους εξαιρετικά ελαφρείς τροχούς, εξασφαλίζεται μεγάλης ακρίβειας οδηγική συμπεριφορά. Στον βασικό εξοπλισμό και των δύο μοντέλων περιλαμβάνεται το σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων Quick Shift (QSS) που παρέχει ταχύτερη και ομαλότερη αλλαγή ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη (για ανέβασμα και κατέβασμα ταχύτητας και ακτινική τρόμπα μπροστινού φρένου. Ειδικότερα, το MT-09 SP περιλαμβάνει πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με πιρούνι της Kayaba (KYB) και πίσω αμορτισέρ της Öhlins.

Advertisement

Tα Tracer 9/GT και τα MT-09/SP είναι πλέον εξοπλισμένα με ορισμένα από τα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον αναβάτη, τα οποία παρέχουν πρόσθετη αξιοπιστία και έλεγχο ακριβείας σε διάφορες καιρικές και οδικές συνθήκες. Η μικρών διαστάσεων νέα μονάδα IMU 6 αξόνων που αναπτύχθηκε με βάση το R1M, ελέγχει το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) τριών λειτουργιών με ευαισθησία ως προς την κλίση, το σύστημα ελέγχου ολίσθησης (SCS), το σύστημα ελέγχου ανύψωσης του μπροστινού τροχού (LIF) και το σύστημα ελέγχου πέδησης (BC).

Τέλος, μπορείτε να μάθετε περισσότερα περισσότερα για τα μοντέλα της Yamaha πατώντας εδώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

MotoGP, Portimao: Επιβλητική νίκη για Quartararo

Triumph Trident 660: Άφιξη Ελλάδα και η διαμόρφωση στο επίκεντρο

KTM Central Store: Μια νέα εμπειρία στην επιλογή