Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP, Portimao: Επιβλητική νίκη για Quartararo

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP, Portimao: Επιβλητική νίκη για Quartararo

NEWSMOTO

MotoGP, Portimao: Επιβλητική νίκη για Quartararo

NEWSMOTO

Επιδεικνύοντας χαρακτηριστική ωριμότητα και οδηγική συνοχή, ο Fabio Quartararo πήρε σήμερα στην Πορτογαλία τη 2η σερί νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα, φιγουράροντας πλέον στην κορυφή του.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως υπήρξε και πίσω από το Fabio που αν και δεν ξεκίνησε καλά τερμάτισε πρώτος. Το βάθρο συνεχίστηκε από τον Fransesco Bagnaia που εκκινώντας 11ος, έφτασε στην 2η θέση εκμεταλλευόμενος τις πτώσεις μπροστά του, αλλά και τις δυνατότητες του GP21. Ανέλπιστο ήταν το βάθρο και για τον Joan Mir που ξεκίνησε μαχόμενος τον Marc Marquez, θυμίζοντας συνέχεια του Q1.

Πρώτος εκτός βάθρου αναβάτης, ο Franco Morbidelli που συνεχίζει να σώζει την υπόληψη της Petronas Yamaha, ενώ στην 5η θέση, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο Brad Binder με ΚΤΜ! Ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα έφερε για την Aprilia ο Aleix Espargaro, που όχι μόνο πήρε την 6η θέση, αλλά κράτησε πίσω του και το Marc Marquez. Ο Marc σίγουρα επέστρεψε δυνατά, όχι όμως αλώβητος, με τα πλάνα μετά τον αγώνα να σκιαγραφούν το προφίλ ενός κουρασμένου -αν όχι πονεμένου- Marquez που προσπάθησε –πάρα- πολύ για την 7η θέση.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από το Marc, ο αδερφός του Alex, τερμάτισε μεν εντός 10άδας, σχεδόν 18’ όμως πίσω από τον πρώτο, κάτι που δεν το λες και πολύ καλό οιωνό για το μέλλον. Επίσης εκμεταλλευόμενος το χαμό από πτώσεις, στην 9η θέση τερμάτισε o Enea Bastianini με Ducati, ενώ το Top10 έκλεισε ο Takaaki Nakagami. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

Advertisement

Πτώσεις, πτώσεις, πτώσεις

Τόση ώρα παραπάνω λέμε για πτώσεις και δε λέμε ποιες ήταν αυτές. Ήρθε η ώρα τους λοιπόν. Αν και συνέχισε τον αγώνα της πατρίδας του, ο Miguel Oliveira σίγουρα θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από την 16 θέση που του άφησε η πτώση του στους πρώτους γύρους. Στην αρχή του αγώνα έπεσε και ο Jack Miller βρισκόμενος στην 6η θέση, ενώ αρκετά πικρή ήταν και η πτώση του Valentino Rossi που έπεσε ενώ είχε ανέβει από την 17η στην 11η θέση.

Advertisement

Πιο επώδυνες όμως –ευτυχώς μόνο ψυχολογικά και όχι σωματικά- ήταν οι πτώσεις του Johann Zarco και του Alex Rins. Αμφότεροι είχαν αξιώσεις νίκης, με τον αναβάτη της Suzuki να θέτει και ρεκόρ γύρου αγώνα. Δυστυχώς, έξι και εφτά γύρους πριν την καρό σημαία, αντίστοιχα, έμελλε να δουν οι δυο αναβάτες ένα πρόωρο τέλος στον αγώνα τους.

Αυτό που οπωσδήποτε κρατάμε από τον σημερινό αγώνα, είναι η πολυφωνία και ο ανταγωνισμός, με έξι διαφορετικούς κατασκευαστές (!) στις επτά πρώτες θέσεις. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώνεται για τις 2 Μαϊου στην πίστα της Jerez, ελπίζοντας σε ένα πιο δυνατό Marc Marquez που θα συντελέσει ακόμα πιο ουσιαστικά στο κομμάτι του θεάματος.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

MotoGP, Portimao: Ταχύτερος ο Bagnaia, στον Quartararo η Pole!

Triumph Trident 660: Άφιξη Ελλάδα και η διαμόρφωση στο επίκεντρο

KTM Central Store: Μια νέα εμπειρία στην επιλογή