Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MV Agusta Superveloce Alpine: Ιταλίδα με αέρα… Γαλλικό

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MV Agusta Superveloce Alpine: Ιταλίδα με αέρα… Γαλλικό

NEWSMOTO

MV Agusta Superveloce Alpine: Ιταλίδα με αέρα… Γαλλικό

NEWSMOTO

Πιστή στη συνήθεια των ειδικών εκδόσεων, η MV Agusta συμπράττει με την Alpine δημιουργώντας μια ξεχωριστή εκδοχή του ήδη εντυπωσιακού Superveloce 800.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά όμως τι εστί Alpine; Πρόκειται για την αγωνιστική υπόσταση της Renault. Ιδρυθείσα το 1955, αποτελούσε κατασκευαστή ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων βασισμένα στα 4CV της Renault. Από το 1995 και κατόπιν συγχώνευσης, η Alpine αποτελεί κτήμα της Renault.

 

Advertisement
Advertisement

Το 2017 η Alpine παρουσίασε το Α110 και 4 χρόνια μετά (Internet Explorer ζεις) η MV Agusta βρήκε την έμπνευση να καθρεφτίζεται στις επιφάνειες του γαλλικού sportscar. Εξού και η περιορισμένη στις 110 μοτοσυκλέτες παραγωγή της αντίστοιχης έκδοσης του Superveloce 800. Η μοτοσυκλέτα αυτή καθεαυτή είναι ίδια με τη βασική έκδοση ως προς τον χαρακτηριστικό τρικύλινδρο κινητήρα των 798cc και των 147 ίππων στις 13.000rpm.

Η εμφάνιση όμως γίνεται ακόμα πιο Premium με τις ευλογίες του Monaco Design Studio, του σχεδιαστικού οίκου δηλαδή που αναλαμβάνει τις special εκδόσεις και τις custom εκδοχές των μοτοσυκλετών της εταιρείας από το Varese. Οι Alpine επιρροές φαίνονται στο ίδιο μπλε με το Α110 της βαφής και στα λογότυπα με το εμβληματικό «Α». Λεπτομέρειες όπως οι μπλε ραφές στην alcantara σέλα αλλά και οι μέσω CNC κατεργασμένες μαύρες ζάντες συντελούν στην αίσθηση μιας Special Edition μοτοσυκλέτας.

Advertisement

Ο Timur Sardarov, CEO της MV Agusta, δήλωσε: “Πολλοί πελάτες της Alpine είναι επίσης μεγάλοι θαυμαστές της MV Agusta και αντίστροφα. Το Superveloce Alpine θα συνδυάσει ιδανικά τους δύο κόσμους, με απίστευτες συνέργειες όσον αφορά στο σχεδιασμό, την προσωπικότητα και το στυλ. Ανυπομονούμε για αυτή τη συνεργασία με μία από τις πιο ιδιαίτερες μάρκες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η νέα περιορισμένη έκδοση θα γίνει αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους αναβάτες και τους θαυμαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.”

Advertisement

Ο Patrick Marinoff, CEO της Alpine, πρόσθεσε με τη σειρά του: “Η MV Agusta είναι σύμβολο της ιταλικής χειροτεχνίας και αριστείας, φτιάχνοντας μοτοσυκλέτες που όμοιές τους δεν υπάρχουν. Οι δύο μάρκες βασίζονται στο ίδιο πάθος για τη δημιουργία όμορφα κατασκευασμένων προϊόντων και μοναδικών συναισθημάτων για τους πελάτες τους. Το Superveloce Alpine είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα σχεδιασμού και τεχνολογίας που δεν κάνει συμβιβασμούς στην απόδοση και στην οδηγική απόλαυση.”

Advertisement

Για την –όσον αφορά πότε και πόσο- ιστορία, το Superveloce Alpine θα είναι διαθέσιμο με το νέο έτος και στην τιμή των 36.300€, συμπεριλαμβανομένου ενός περιποιημένου αγωνιστικού κιτ. Αν σκεφτούμε την τιμή του απλού Superveloce 800 στα 21.900€, μάλλον το κόστος της βαφής, της σέλας, των ζαντών και του κιτ δικαιολογούν μια μοτοσυκλέτα-επένδυση για το μέλλον.. μιας και 110 θα είναι όλες και όλες…

Διαβάστε επίσης:

Honda Forza 750: Mega scooter υπεροχής

Voge LX300GY Rally: Ένα προσιτό On/Off

Triumph Street Triple 765 RS: Με DNA από το MotoGP!