Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP, Qatar1: Ο Bagnaia την Pole, οριακά εκτός 3αδας ο Rossi!

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP, Qatar1: Ο Bagnaia την Pole, οριακά εκτός 3αδας ο Rossi!

NEWSMOTO

MotoGP, Qatar1: Ο Bagnaia την Pole, οριακά εκτός 3αδας ο Rossi!

NEWSMOTO

Η αγωνιστική σεζόν του 2021 ξεκινάει με τον πλέον δυναμικό τρόπο, καθώς στο νυχτερινό Barwa Grand Prix of Qatar το λαμπρότερο άστρο απόψε ήταν εκείνο του Fransesco Bagnaia.

Advertisement
Advertisement

Ο νεοφώτιστος στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati αναβάτης πήρε την πρώτη του επιβλητική Pole Position έπειτα από 29 αγώνες (2019-20) και ένα βάθρο (2η θέση) στη μεγάλη κατηγορία. Τον φρενήρη ρυθμό του Fransesco ακολούθησε ο -επίσης από εφέτος εργοστασιακός- Fabio Quartararo. Από την 3η θέση θα εκκινήσει ο Maverick Vinales που έκανε στο νήμα το 2-3 για τη Monster Yamaha.

 

Advertisement
Advertisement

Στην 4η –και για πολύ λίγο όχι 3η- θέση, συναντάμε τη μεγάλη έκπληξη των αποψινών κατατακτήριων χρονομετρήσεων, που δεν είναι άλλη από την εντυπωσιακή επίδοση του 42χρονου πλέον, Valentino Rossi. O Γιατρός μάλλον έχει ξανανιώσει από τη «χαλαρή» ατμόσφαιρα της Petronas Yamaha, το πόσο όμως θα φανεί και από τον αυριανό αγώνα. Στην 5η θέση του αυριανού grid συναντάμε τον Jack Miller, μόλις 0,443’’ από την κορυφή. Την 2η σειρά κλείνει ο «δίχως φρένα» Johann Zarco, που αν μη τι άλλο έκλεψε τις εντυπώσεις σημειώνοντας την εξωφρενική τελική (και ρεκόρ) των 362,4km/h.

Στην 7η θέση μα και πάλι κοντά χρονικά στον 1ο (+0,541’’) συναντάμε το Franco Morbidelli, ο οποίος θα έχει δίπλα του τον κατά μόλις 0,002’’ πιο αργό, «ήρωα», Aleix Esprargaro, που δείχνει την πρόοδο που σημείωσε επιτέλους το RS-GP της Aprilia. H 3η σειρά ολοκληρώνεται από τον Alex Rins, ενώ η συνέχεια έχει και πάλι Suzuki και συγκεκριμένα το GSX-RR του περσινού πρωταθλητή Joan Mir. H 12αδα ολοκληρώνεται με τους Takaaki Nakagami και Pol Espargaro, φέρνοντας μάλλον δυσοίωνα προμηνύματα για την πορεία της Honda μέσα στο 2021. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Advertisement

«Προγνωστικά»

Advertisement

Αν κοιτάξουμε πίσω στο χρόνο, ο πλέον πρόσφατος αγώνας στο Qatar έγινε το 2019. Τότε που ουδείς μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε, με την πανδημία του Covid-19 να ανατρέπει τα πάντα. Τα πάντα έχουν αλλάξει από τότε και από την άποψη των πρωταγωνιστών, καθώς κανένας εκ των A.Dovizioso, M.Marquez και C.Crutchlow δεν βρίσκεται στην πίστα. Αν φανταζόμαστε κάπως το αυριανό βάθρο, αυτό έχει οπωσδήποτε μια –εργοστασιακή μάλλον- Ducati και μια –ομοίως εργοστασιακή- Yamaha. Οι Miller-Quartararo είναι τα ονόματα που κάνουν το κλικ, όσο για το 3ο όνομα του βάθρου; Θα πούμε Vale γιατί μπορεί!

Υπενθυμίζουμε πως τα φώτα για την πρώτη εκκίνηση του 2021 σβήνουν αύριο στις 19.30 ώρα Ελλάδος, ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των μεταδόσεων όλων των κατηγοριών εδώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες

Moto Guzzi 1921-2021 Μέρος Α: 100 χρόνια γεμάτα αναμνήσεις

Πανευρωπαϊκή παρουσίαση Piaggio Beverly 300/400 MY2021