Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP 2021: Ομάδες, πρόγραμμα, δοκιμές και αμφίβολο το μέλλον του Marquez

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP 2021: Ομάδες, πρόγραμμα, δοκιμές και αμφίβολο το μέλλον του Marquez

NEWSMOTO

MotoGP 2021: Ομάδες, πρόγραμμα, δοκιμές και αμφίβολο το μέλλον του Marquez

NEWSMOTO

Τέρμα τα ψέματα, τέλος στην αναμονή, στις 28 Μαρτίου έχουμε αγωνιστική πρεμιέρα για τον κορυφαίο θεσμό του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ποιοι όμως θα πρωταγωνιστήσουν και πότε έχουμε –θεωρητικά- αγώνες;

Advertisement
Advertisement

Σε αυτές τις ερωτήσεις θα απαντήσουμε, βλέποντας τις ομάδες, τους αναβάτες αλλά και τις μοτοσυκλέτες που θα θαυμάσουμε μέσα στο 2021. Ακόμα, θα δούμε το -Covid 19 επιτρέποντος- πρόγραμμα των αγώνων, τα πρώτα σημάδια που γράφτηκαν στην.. αμμώδη πίστα του Qatar μετά τις πρώτες επίσημες δοκιμές, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με τους Rossi και Marquez.

 

Advertisement
Advertisement

Οι ομάδες με τη σειρά που παρουσιάστηκαν

Η πρώτη ομάδα που είδαμε να αποκαλύπτεται ήταν εκείνη της Avintia Ducati. Mε τους Enea Bastianini –Πρωταθλητή της Moto2- και τον υποστηριζόμενο από την ακαδημία Sky VR46, Luca Marini –ετεροθαλή αδερφό του Valentino Rossi- να κυνηγούν διακρίσεις, μάλλον στο επίπεδο των Rookie.

Advertisement

Οι επόμενοι αναβάτες που ήρθαν στο προσκήνιο φορούσαν τα κόκκινα της εργοστασιακής ομάδας της Ducati. Οι Fransesco Bagnaia και Jack Miller είναι δυο πολλά υποσχόμενοι πιλότοι, που έχουν δείξει εμπράκτως τις προθέσεις τους για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το καλύτερο; Είναι συμπαθείς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, οπότε αναμένουμε σίγουρα και το σχετικό χιουμοριστικό παρασκήνιο.

Advertisement

Η σκυτάλη των παρουσιάσεων μετά πήρε πορτοκαλί χρώμα, με την KTM να αποκαλύπτει την εργοστασιακή (Red Bull KTM Factory Racing) και τη δορυφορική (Tech 3) ομάδα, με τους Brad Binder, Miguel Oliveira και Danilo Petrucci, Iker Lecuona αντίστοιχα.

Όλοι τους έχουν δείξει τα δόντια τους, με στόχο φυσικά το βάθρο, κάτι που με τον καταλυτικό ρόλο του Dani Pedrosa στην εξέλιξη του RC16 ενδέχεται να είναι συχνό φαινόμενο μέσα στο 2021. (Μεταξύ μας, ο χρωματισμός των δορυφορικών δεν είναι πιο.. ψαρωτικός;)

Advertisement

Στη συνέχεια, η εργοστασιακή Monster Energy Yamaha με τους Fabio Quartararo και Maverick Vinales φανερώθηκε υπό τη σκιά της αντικατάστασης του Valentino Rossi από το νεαρό Γάλλο. Η «απεγνωσμένη» αναζήτηση ενός καλύτερου YZR-M1 συνεχίζεται, ειδάλλως το 2021 προβλέπεται συννεφιασμένο για το εργοστάσιο από την Iwata, όσο και αν προσπαθήσει ο –αναβάτης εξέλιξης πλέον- Cal Crutchlow.

Επόμενη ομάδα η LCR Honda, με τον αφενός εντυπωσιακό πέρυσι Takaaki Nakagami και τον «υποβαθμισμένο» από το HRC Alex Marquez. Το αν ο Alex βρέθηκε στο HRC λόγω.. οικογενειακού «βύσματος» είναι μια ρετσινιά που ίσως αποτελέσει και το μεγαλύτερο κίνητρο για το νεαρό αναβάτη.

Μιλώντας για την οικογένεια Marquez, περνάμε στο HRC και τον πολυπρωταθλητή Marc. Μετά από ένα 2020 γεμάτο χειρουργεία και άδειο από αγώνες, ακόμα και τώρα η επιστροφή του «Μυρμηγκιού» είναι στον αέρα, με την 100% αποκατάσταση του χεριού του να κρίνεται, δυστυχώς, αμφίβολη, κάτι που μπορεί να σημάνει ακόμα και το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας. Ένα χέρι που υπενθυμίζουμε πως έσπασε πέρυσι στον πρώτο αγώνα, με τη συνέχεια να έχει σπασμένη λάμα τιτανίου και μολύνσεις. Teammate του «93» θα είναι ο Pol Espargaro, με τον ισπανό αναβάτη να θέλει να πάει κόντρα στην «κατάρα» όλων όσων πέρασαν από το «Νο 2» του μεγάλου «Η». Για την ώρα πάντως, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος θα πάρει τη θέση του Marquez, αν και εφόσον ο ισπανός αναβάτης δεν μπορέσει τελικά να αγωνιστεί.

Δυο ακόμα Ducati, της Pramac Racing αυτή τη φορά, ακολούθησαν το χορό των διαδικτυακών αποκαλύψεων. Στη σέλα τους ο πιτσιρικάς μεν, πρωταθλητής της Moto3 δε, Jorge Martin και ο –που έχεις χαθεί εσύ- Johann Zarco. Το.. «ποντάρισμα» μας; Μάλλον στο νεαρό Jorge..

Στη Μαλαισιανή συνέχεια, η Yamaha Petronas SRT. Με τον φορμαρισμένο Franco Morbidelli και τον «χαλαρό» πλέον Valentino Rossi, το πιο πιθανό είναι να ξεχωρίσει ο Franky. Δε βιαζόμαστε να ξεγράψουμε το Γιατρό όμως, μιας και το καλό κλίμα της ομάδας ίσως κάνει το θαύμα του.

Προτελευταία ομάδα που είδαμε ήταν εκείνη της Aprilia Racing Team Gresini. To 2021 θα είναι στη σκιά της απώλειας του Fausto Gresini, με τον Aleix Espargaro να θέλει να δει το αποτέλεσμα των κόπων του στο RS-GP. Μαζί του θα είναι ο –αυτόν βρήκαμε, αυτόν έχουμε- Lorenzo Savadori, που ήρθε σαν λύση ανάγκης μετά το ντοπέ σκάνδαλο που επέφερε τον αποκλεισμό του Andrea Iannone από τους αγώνες.

Τέλος, και όπως και η Aprilia μέσα από την πίστα του Qatar, παρουσιάστηκε η ομάδα-έκπληξη του 2020. Η Ecstar Suzuki του 2021 μένει με τους Alex Rins και τον απρόσμενο περυσινό πρωταθλητή, Joan Mir. Οι άνθρωποι από το Hamamatsu έχουν δουλέψει πολύ και αυτό φαίνεται, με τους Alex και Joan να στοχεύουν πολύ ψηλά, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Οι.. ενδείξεις των πρώτων επίσημων δοκιμών

Οι 5 ημέρες που κράτησε η δοκιμασία της ερήμου του Κατάρ, έφερε 5 διαφορετικούς αναβάτες στην κορυφή. Ο λόγος για τους Aleix Espargaro (Aprilia), Fabio Quartararo (Yamaha), Jack Miller (Ducati), Maverick Vinales (Yamaha) και Danilo Petrucci (KTM). Βέβαια, η 5η ημέρα πήγε χαμένη, αφού στην πίστα πρόλαβαν να μπουν μόλις 5 αναβάτες προτού διακοπούν οι δοκιμές εξαιτίας της άμμου που στρώθηκε στην πίστα.

Και πάλι όμως, όπως θα δείτε και στα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ, η πολυφωνία στην κορυφή είναι υπαρκτή, ακόμα και τώρα που οι μηχανικοί των ομάδων είναι κυρίως στη φάση των πειραματισμών. Πειραματισμοί που περιστρέφονται κυρίως γύρω από το αεροδυναμικό κομμάτι των μοτοσυκλετών, όπως είδαμε στα νέα –κάτω- winglets της Ducati αλλά και στο.. καραφλό εμπρός φτερό της Yamaha, όπου με τα πρόσθετα στα καλάμια αλλάζει τη ροή του αέρα ψύχοντας παράλληλα το εμπρός ελαστικό.

Στην εικόνα άνωθεν βλέπετε το εκτός –ένεκα πανδημίας- απροόπτων πρόγραμμα των αγώνων ενώ αν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τις 28 Μαρτίου για τον πρώτο, νυχτερινό αγώνα του Qatar, μπορείτε να διαβάσετε την ανασκόπηση του 2020 πατώντας εδώ και εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Πανευρωπαϊκή παρουσίαση Piaggio Beverly 300/400 MY2021

Kymco People-S 300i Noodoe: Φλερτ με μοτοσυκλέτα

Aprilia RSV4 1100: Περισσότερες πληροφορίες, τιμές και.. ήχος