Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Kymco Electric: Το πρώτο βήμα αφορά σε scooter

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kymco Electric: Το πρώτο βήμα αφορά σε scooter

NEWSMOTO

Kymco Electric: Το πρώτο βήμα αφορά σε scooter

NEWSMOTO

Mε ένα τρίτο κατά σειρά teaser video η Kymco μας αναγγέλει την άφιξη ενός sport ηλεκτρικού scooter, με την επίσημη αποκάλυψή του να έχει προγραμματιστεί για τις 26 Νοεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Στο πρώτο video είδαμε ένα on/off, στο δεύτερο ένα τρίτροχο και τώρα έρχεται ένα ακόμα που μας μισο-δείχνει ένα ηλεκτρικό με full sport καταβολές. Άγνωσται αι βουλαί του εργοστασίου τελικά, τη στιγμή που όλοι περιμέναμε να το δούμε να βγάζει στην παραγωγή κάποια από τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που ετοιμάζει εδώ και 2-3 χρόνια, αυτό κάνει την έκπληξη και το πρώτο βήμα αφορά σε ένα εντυπωσιακό σε όψη και τεχνολογία maxi scooter.

Μοτοσυκλετιστικό τόλμημα

Advertisement
Advertisement

Στην EICMA του 2018 η Kymco είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο SuperNEX, μια supersport μοτοσυκλέτα υπερ-επιδόσεων, κάνοντας το πρώτο βήμα για ένα μοντέλο παραγωγής που θα ξέφευγε από τα καθιερωμένα. Η υπόσχεση φάνηκε να γίνεται πραγματικότητα ένα χρόνο μετά, όταν στην ίδια έκθεση το 2019 η εταιρεία από το Ταϊβάν έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς για την επόμενη εποχή των μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης. Εκεί παρουσίασε το RevoNEX, μια γυμνή έκδοση του SuperNex, που χαρακτηριζόταν από πέντε απτές διακρίσεις: Κιβώτιο ταχυτήτων, Κορυφαία Απόδοση, Ηλεκτρονικά Βοηθήματα, Οδηγικά Προγράμματα και Ήχος! Πάνω του έφερε διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα που εντυπωσίασαν στο άκουσμά τους τον ειδικό τύπο, όπως για παράδειγμα:

FEP (Full Engagement Performance): Σύστημα που εξασφαλίζει πως κάθε εκκίνηση θα είναι απρόσκοπτη, ενώ και στην περίπτωση της οδικής κακοτεχνίας ή των φρένων πανικού η πρόσφυση θα είναι εκεί και κανένας τροχός δεν θα εγκαταλείψει την άσφαλτο.
AAM (Active Acoustic Motor): Σύστημα που προσφέρει στον ηλεκτρικό κινητήρα ηχητική υπόσταση. Σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων το αποτέλεσμα ηχεί στα αυτιά του αναβάτη με τρόπο όμοιο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.
AMP (Adaptive Machine Personality): Riding Modes που αλλάζουν τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Poised για να μην ενοχληθεί κανείς τις ώρες κοινής ησυχίας, Assertive για όταν τα πράγματα ζωηρέψουν με πολιτισμένο τρόπο, Bold για το κάτι ακόμα παραπάνω και τέλος Extreme, με τη λέξη να προδίδει τον τρόπο λειτουργίας.

Advertisement

Τελικά, ηλεκτρικό maxi scooter!

Μέσα από ένα teaser είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν και ποιες από τις παραπάνω τεχνολογίες θα ενσωματώνονται στο αναμενόμενο scooter, μπορούμε όμως να δούμε πως θα χαρακτηρίζεται από εξελιγμένη τεχνολογία και προχωρημένη σχεδίαση. Τα συστατικά του σίγουρα εντυπωσιάζουν σε μια πρώτη όψη, ειδικά το minimal πλαίσιο, το μονόμπρατσο ψαλίδι, η μεγάλη TFT οθόνη και τα μαρσπιέ τύπου μοτοσυκλέτας.

Advertisement

Όλες οι απορίες θα λυθούν σε δύο ημέρες και ελπίζουμε -αυτή τη φορά- να μην έχουμε να κάνουμε με πρωτότυπο αλλά με μοντέλο παραγωγής. Και όσον αφορά στα SuperNex και RevoNex, μάλλον θα αποτελέσουν το επόμενο βήμα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Kawasaki W800 & Meguro K3: Πάμε σαν άλλοτε..

Kymco CV3 3wheeler: Το concept γίνεται πραγματικότητα

MotoGP2020, Portimao: Νικητής ο Oliveira με αέρα… οικοδεσπότη!