Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Kawasaki W800 & Meguro K3: Πάμε σαν άλλοτε..

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kawasaki W800 & Meguro K3: Πάμε σαν άλλοτε..

NEWSMOTO

Kawasaki W800 & Meguro K3: Πάμε σαν άλλοτε..

NEWSMOTO

Μετά τις εκδόσεις W800 Street και Café η φίρμα του Akashi παρουσίασε ακόμα μία, που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο θρυλικό W1 του 1966, ενώ για το 2021 ετοιμάζει.. ακόμα μία, που θα μας ταξιδέψει ακόμα πιο πίσω στο χρόνο!

Advertisement
Advertisement

Το W800 του 2020 διαφέρει από τα αδέρφια του Street και Café περισσότερο από αυτό που φαντάζεστε, καθόσον πέραν των εμφανών στιλιστικών αλλαγών διαθέτει μερικά τελείως νέα χαρακτηριστικά. Ναι μεν χρησιμοποιεί και αυτό το γνωστό αερόψυκτο δικύλινδρο “bevel” κινητήρα των 773cc και 48Hp (προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές Euro5), πλην όμως διαθέτει ένα νέο – πάντα ατσάλινο – πλαίσιο με διαφορετική κατασκευαστική δομή και παχύτερους σωλήνες, όπως επίσης ένα πιρούνι με καλάμια αυξημένης διαμέτρου (41mm), νέες δισκόπλακες και φαρδύτερες αλουμινένιες -και πάντα ακτινωτές- ζάντες.

Και μια που μιλάμε για τροχούς, να καλωσορίσουμε και τη ζάντα των 19” μπροστά, κάτι που σίγουρα προσθέτει πόντους σε αυθεντικότητα και χαρακτήρα. Ένα κεντρικό σταντ στο βασικό εξοπλισμό, ένας νέος συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης (assist and slipper), χρωμιωμένα φτερά (μεγαλύτερα), τιμόνι (πιο “ίσιο”) και κινητήρας (Euro5) υπογράφουν τη διαφοροποίηση του μοντέλου και χαροποιούν τους οπαδούς της ακόμα πιο διαχρονικής εμφάνισης. Αντικρύζοντας τα ανάγλυφα λογότυπα και τα πλαϊνά pads στο ρεζερβουάρ, το σιρίτι στη σέλα και τη μορφή των φωτιστικών σωμάτων, ο νους μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές και πιστεύουμε πως η Kawasaki πέτυχε διάνα στο στόχο της. Για το 2021 το μοντέλο παραμένει αναλοίωτο, αποκτώντας έναν ακόμα χρωματισμό (Metallic Ocean Blue).

Advertisement
Advertisement

Meguro K3

H τέταρτη στη σειρά έκδοση του κλασσικού μοντέλου της Kawasaki θα είναι μαζί μας το 2021 και θα φέρει στο ρεζερβουάρ της το λογότυπο της Meguro, μιας ιαπωνικής εταιρείας με μεγάλη ιστορία στην κατασκευή μοτοσυκλετών, τόσο εμπορίου όσο και αγωνιστικές. Το Meguro K3 θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο και μέσα από ανάρτησή της στα social media η Kawasaki καλεί όσους ενδιαφέρονται να το δουν από κοντά πριν βγει στο εμπόριο. Συγκεκριμένα, από την 1η Δεκεμβρίου το μοντέλο θα βρίσκεται στο εταιρικό μουσείο Kawasaki World, μέσα στο Ναυτικό Μουσείο του Kobe στις εγκαταστάσεις της ΚΗΙ (Kawasaki Heavy Industries).

Advertisement

Oι διαφορές του με το υπάρχον W800 θα είναι στις λεπτομέρειες και στα λογότυπα, αν και -στα τεχνικά χαρακτηριστικά που διέρευσαν στο διαδίκτυο- το Meguro εμφανίζεται με traction control (υπάρχει και σχετική ένδειξη στα όργανα), αυξημένη ιπποδύναμη, αλλά και περισσότερο βάρος. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 52Hp/6500rpm (από 48/6.000) και το βάρος με τη μοτοσυκλέτα πλήρη υγρών στα 227kg (από 221).

Advertisement

Όνομα με ρίζες

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την ιστορία της Kawasaki, η Meguro είναι σχεδόν το ήμισυ της ψυχής της μάρκας που γνωρίζουμε σήμερα. Το 1964 η Kawasaki Aircraft Industry και η Meguro Manufacturing Company συγχωνεύθηκαν σε μια εταιρεία, ονόματι Kawasaki Motorcycle Co. Κατά τη στιγμή της συγχώνευσης, η Meguro είχε ήδη 30 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή μοτοσυκλετών και ήταν αυτή που ενέπνευσε την Kawasaki για τη δημιουργία του θρυλικού W1 650, ενός μοντέλου που στη συνέχεια η εικόνα του ταυτίστηκε με τα σύγχρονα W650/800. Το Meguro K3, στην ουσία, παίρνει τη θέση του Meguro K2, μιας μοτοσυκλέτας του.. 1965!

Advertisement

Kawasaki ή Meguro;

Θα είναι Kawasaki Meguro ή Meguro σκέτο; Θα είναι δηλαδή ένα μοντέλο της γκάμας της Kawasaki ή ένα νέο brand της εταιρείας που θα καλύπτει την αγορά με μοτοσυκλέτες classic; Μήπως πρέπει να το συνδέσουμε με την πρόσφατη ανακοίνωση της μητέρας εταιρείας Kawasaki Heavy Industries για ανεξαρτητοποίηση του τμήματος μοτοσυκλετών; Κάτι που θα φέρει την απαιτούμενη ευελιξία και που θα οδηγήσει στη λήψη αποφάσεων χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες; Πρόσφατα η Kawasaki εξαγόρασε τη Bimota, το έχει κάνει ήδη η Ducati με το brand Scrambler, οπότε όλα να τα περιμένουμε.

Ακολουθούν δύο video της Kawasaki, στο πρώτο μπορείτε να δείτε τη σχέση της εταιρείας με τη Meguro και στο δεύτερο να κάνετε μια βόλτα με το Κ3 στους δρόμους του Kobe.

Διαβάστε επίσης:

Kymco CV3 3wheeler: Το concept γίνεται πραγματικότητα

MotoGP2020, Portimao: Νικητής ο Oliveira με αέρα… οικοδεσπότη!

Honda CB1000R MY2021: Βήμα στην εξέλιξη