Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Kymco 2021: “Time to Excite” με Αdventure scooter;

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kymco 2021: “Time to Excite” με Αdventure scooter;

NEWSMOTO

Kymco 2021: “Time to Excite” με Αdventure scooter;

NEWSMOTO

Με ένα teaser video η Kymco μας ιντριγκάρει για ένα νέο μοντέλο scooter διπλής χρήσης, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες μέρες!

Advertisement
Advertisement

 

Στο εν λόγω video, που μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου, εμφανίζεται αχνά ένα scooter να κάνει τις βόλτες του τόσο σε ασφάλτινη διαδρομή όσο και σε χωμάτινη. Δεν ορκιζόμαστε ότι πρόκειται για ένα και μόνο μοντέλο, πιθανά αφορά σε δύο διαφορετικού κυβισμού με κοινό χαρακτηριστικό το διττό χαρακτήρα. Δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει ιδιαίτερα, αφού πριν τρία χρόνια ο κατασκευαστής μας είχε προϊδεάσει με την παρουσίαση του concept CV2 Adventure Tourer στην έκθεση μοτοσυκλέτας του Μιλάνου (δείτε τις φωτογραφίες του άρθρου).

Advertisement
Advertisement

Καρδιά και σώμα του ήταν τα βασικά συστατικά του δικύλινδρου ΑΚ (κινητήρας, πλαίσιο, ανάρτηση), ενώ από κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχαμε κάνει με ανθρώπους της Kymco μάθαμε πως όταν θα βγει στην παραγωγή θα είναι πιο δυνατό όσον αφορά στην ισχύ του κινητήρα του (χωρίς να μας διευκρινήσουν αν αυτό θα ερχόταν μέσω αυξημένου κυβισμού). Επιπρόσθετα του ΑΚ550, θα διαθέτει τη δυνατότητα μετατροπής της σέλας του συνεπιβάτη σε χώρο αποσκευών, είτε με τη μορφή της σχάρας είτε με την προσθήκη βαλίτσας top case.

Advertisement

Ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες θα γίνεται και η εκάστοτε προσαρμογή, η οποία μπορεί να περιλάβει ακόμα και τριπλέτα βαλιτσών με το συνεπιβάτη στη θέση του. Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που το τελικό της εξάτμισης έχει μεταφερθεί και από το πλάϊ του οχήματος βρίσκεται πλέον κάτω από αυτό και με τις δύο απολήξεις του να σημαδεύουν το έδαφος.

Advertisement

Αν και εφόσον επαληθευτούν οι προβλέψεις μας, τότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που θα σταθεί απέναντι στο X-Adv της Honda, αν και -εδώ που τα λέμε- θα διαφέρουν σε χαρακτήρες. Το CV2 είναι σαν να λέμε δίτροχο SUV ενώ το Honda πάει περισσότερο προς τον όρο Enduro. Κάτι αντίστοιχο ισχύει με τα Ducati Multistrada και Africa Twin, το αναφέρουμε απλά για να γίνουμε πιο κατανοητοί.

Λίγη υπομονή και θα τα μάθουμε όλα στις 26 Νοεμβρίου, όταν και η Kymco θα κάνει την επίσημη αποκάλυψη του (ή/και των) scooter.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Honda NC750X MY2021: Περισσότερη δύναμη, περισσότερα ηλεκτρονικά

MotoGP2020, Valencia2: Suzuki 20 χρόνια μετά… δια χειρός Joan Mir

BMW Definition CE 04: Μέσα από τις πόλεις του μέλλοντος