Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Kymco RevoNEX: Η ιδιαίτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα (+video)

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kymco RevoNEX: Η ιδιαίτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα (+video)

NEWSMOTO

Kymco RevoNEX: Η ιδιαίτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα (+video)

NEWSMOTO

Το RevoNEX είναι μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με εντελώς νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική. Ένα μοντέλο που τοποθετεί τη φιλοσοφία της μάρκας Kymco «Win My Heart» σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

 

Στην EICMA του 2018 η Kymco παρουσίασε το πρωτότυπο SuperNEX, μια supersport μοτοσυκλέτα υπερ-επιδόσεων, κάνοντας το πρώτο βήμα για ένα μοντέλο παραγωγής που θα ξέφευγε από τα καθιερωμένα. Η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα και στη φετινή έκθεση του Μιλάνου έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς. Το RevoNEX κληρονομεί την αρχιτεκτονική σχεδίασης του SuperNEX και μπαίνει στην παραγωγή το 2021. Τα χαρακτηριστικά του είναι: Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων, η κορυφαία απόδοση, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, τα οδηγικά προγράμματα και ο… ήχος.

Advertisement
Advertisement

«Το βασικό σημείο που χαρακτηρίζει το RevoNEX είναι ότι ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε μια μοτοσυκλέτα δρόμου υψηλών επιδόσεων σε μια προηγμένη ηλεκτρική πλατφόρμα και όχι απλά να μετατρέψουμε μια μοτοσυκλέτα σε ηλεκτρική», δήλωσε ο Allen Ko, πρόεδρος της Kymco.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Advertisement

To RevoNEX εξελίχθηκε πάνω στη φιλοσοφία που λέει πως οι αλλαγές ταχυτήτων είναι η τέχνη στην οδήγηση μοτοσυκλέτας. Ως εκ τούτου, είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Ο αναβάτης μπορεί με αυτόν τον τρόπο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα και να έχει διαρκώς την αίσθηση ότι οδηγεί έτσι όπως έχει μάθει με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες. Επιπλέον μπορεί να κρατήσει μία σχέση στο κιβώτιο όταν κινείται μέσα σε αστικό περιβάλλον, χωρίς να ασχοληθεί με αλλαγές ταχυτήτων και χρήση του συμπλέκτη.

Απόδοση Kymco EFA

Advertisement

Το Electric Full-range Acceleration (EFA) είναι ο τρόπος της Kymco για να επιταχύνει ακαριαία το RevoNΕΧ. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να αποδίδει τη δύναμή του γραμμικά και χωρίς απώλειες. Σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, ο αναβάτης έχει ένα μεγάλο εύρος επιλογών στο πως θα διαχειριστεί τη ροπή και τη δύναμη ενός συνόλου που επιτρέπει το 0-100χλμ/ω σε μόλις 3,9’’ και το 0-205χλμ/ω σε μόλις 11,8’’ .

Έλεγχος Kymco FEP

Advertisement

Το RevoNEX «δεσμεύεται» για την ασφάλεια του αναβάτη του, με το FEP (Full Engagement Performance), το σύστημα το οποίο εξασφαλίζει πως κάθε εκκίνηση θα είναι απρόσκοπτη, ενώ και στην περίπτωση της οδικής κακοτεχνίας ή των φρένων πανικού η πρόσφυση θα είναι εκεί.

Ήχος Kymco AAM

Τι θα ήταν οι μοτοσυκλέτες δίχως ήχο; Είναι μια ερώτηση πολλών, την οποία η Kymco απαντά με το AAM, δηλαδή το Active Acoustic Motor, ένα σύστημα που προσφέρει στον ηλεκτρικό κινητήρα ηχητική υπόσταση. Σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων το αποτέλεσμα ηχεί στα αυτιά του αναβάτη με τρόπο όμοιο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς αντιλαμβάνεται τις στροφές να ανεβαίνουν.

Modes Kymco AMP

Η καθημερινότητα αλλάζει συνεχώς τις συνθήκες της και όλες οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες έχουν προσαρμοστεί σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον μέσω των επιλογών στις οδηγικές τους επιλογές (Riding Modes). Το RevoNEX όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά έρχεται με… εκκεντρική ονοματολογία σε αυτές: Έτσι, στις ρυθμίσεις του AMP (Adaptive Machine Personality) η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα αποκτά προσωπικότητα. Poised για να μην ενοχληθεί κανείς τις ώρες κοινής ησυχίας, Assertive για όταν τα πράγματα ζωηρέψουν με πολιτισμένο τρόπο, Bold για το κάτι ακόμα παραπάνω και τέλος Extreme.