Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Kymco CV3 3wheeler: Το concept γίνεται πραγματικότητα

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kymco CV3 3wheeler: Το concept γίνεται πραγματικότητα

NEWSMOTO

Kymco CV3 3wheeler: Το concept γίνεται πραγματικότητα

NEWSMOTO

Το δεύτερο στη σειρά teaser video της Kymco είναι απόλυτα αποκαλυπτικό και αφορά στην παραγωγή ενός πρωτότυπου τρίτροχου που ετοιμάζει εδώ και τρία χρόνια!

Advertisement
Advertisement

Αν το πρώτο teaser μας έχει κάνει να αναρωτιόμαστε για το τι ακριβώς θα δούμε, αυτό το δεύτερο που ανέβασε η Kymco μια εβδομάδα αργότερα δεν αφήνει περιθώρια λάθος πρόβλεψης. Και ναι, κυρίες και κύριοι, το πρωτότυπο τρίτροχο CV3 που είχαμε θαυμάσει στην έκθεση του Μιλάνου πριν από ακριβώς τρία χρόνια προαναγγέλει την άφιξή του σαν μοντέλο παραγωγής.

Το αρκτικόλεξο CV3 βγαίνει από τα αρχικά των λέξεων Concept Vehicle Three (Πρωτότυπο Όχημα με 3 τροχούς) και το μοντέλο που προσδιορίζει είναι βασισμένο στο δικύλινδρο mega scooter AK550. Διαφοροποιείται ουσιαστικά με την ύπαρξη δύο τροχών μπροστά, στο δρόμο που χάραξε η Piaggio με τα MP3 και με το σκεπτικό της προσέγγισης αναβατών που αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια όταν οδηγούν με περισσότερες από δύο ρόδες.

Advertisement
Advertisement

Ο κατασκευαστής μας είχε δηλώσει (στα τέλη του 2017) πως το CV3 αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάποιον που θέλει να αφήσει το αυτοκίνητό του στο σπίτι. Και πως όταν βγει στην παραγωγή θα διαθέτει κινητήρα αυξημένης ιπποδύναμης σε σχέση με αυτόν του ΑΚ550 και ένα σύστημα ονόματι multi-fit που θα μπορεί να καλύψει ποικίλες μεταφορικές ανάγκες. Ένας αναβάτης με top case, δύο αναβάτες με τριπλέτα, όλα θα είναι εφικτά.

Advertisement

Παρατηρώντας το προσεκτικά -και πάντα σε σχέση με το μοντέλο στο οποίο βασίζεται (ΑΚ550)- έχει διαφορετική σχεδίαση σε πλαστικά, φωτιστικά σώματα και σέλα, μεγαλύτερων διαστάσεων ψαλίδι με τριγωνική διατομή, νέο αμορτισέρ με περιστροφικό κοχλία για τη ρύθμιση της προφόρτισης του ελατηρίου και τελικό εξάτμισης με δύο απολήξεις κάτω από το όχημα έναντι του παραδοσιακού στο πλάϊ δεξιά (για να αφήνει χώρο σε βαλίτσα).

Advertisement

Αυτό που -κατά βάση- θα κάνει το CV3 να ξεχωρίζει στην κατηγορία είναι ο κινητήρας του, ο οποίος θα είναι ο μοναδικός δικύλινδρος και ταυτόχρονα ο πιο δυνατός. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν δοθεί από την Kymco, η παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει διαδικτυακά στις 26 Νοεμβρίου και εκεί θα τα μάθουμε όλα.

Δείτε το σχετικό video από κάτω και τα ξαναλέμε σύντομα.

Advertisement

UPDATE: Τελικά η Kymco δεν παρουσίασε το τρίτροχο ΑΚ550 στις 26 Νοεμβρίου, κάτι που αναμένεται να κάνει στο δεύτερο “κύμα” νέων μοντέλων της για το 2021 (κανείς δεν γνωρίζει το πότε ακριβώς.

 

Διαβάστε επίσης:

MotoGP2020, Portimao: Νικητής ο Oliveira με αέρα… οικοδεσπότη!

Honda CB1000R MY2021: Βήμα στην εξέλιξη

BMW R 1250 GS & GS Adventure MY2021: Έμφαση στον εξοπλισμό