Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Hero σπάει το ρεκόρ αυτονομίας με ηλεκτρικό scooter

Ελλάδα 23:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hero σπάει το ρεκόρ αυτονομίας με ηλεκτρικό scooter

NEWSMOTO

Η Hero σπάει το ρεκόρ αυτονομίας με ηλεκτρικό scooter

NEWSMOTO

Η ινδική Hero βάζει τα γυαλιά στον ανταγωνισμό σημειώνοντας νέο ρεκόρ διανυθείσας απόστασης με ηλεκτρικό scooter.

Advertisement
Advertisement

Το 2022, παράλληλα με την παρουσίαση της έκδοση MO 125 Performance η Seat αποκάλυψε και ένα σημαντικό ρεκόρ που κατάφερε να καταγράψει για τη μέγιστη διανυθείσα απόσταση σε ένα 24ωρο. Η προσπάθεια της Seat πραγματοποιήθηκε στην πίστα Zuera της Σαραγόσα και γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Η προσπάθεια της Seat φαίνεται πως ενέπνευσε την ομάδα εξέλιξης της Hero στην Ινδία η οποία αποφάσισε να σπάσει το ρεκόρ της ισπανικής μάρκας με το δικό της ηλεκτρικό scooter Vida. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της Hero MotoCorp στην Ινδία με τη βοήθεια έξι διαφορετικών αναβατών, ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι του Autocar India και τρεις αναβάτες εξέλιξης της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό scooter που επιλέχτηκε ήταν το Vida V1 Pro το οποίο για 24 ώρες λειτούργησε ασταμάτητα με μοναδικές στάσεις για αλλαγή μπαταρίας. Η μέση ωριαία ταχύτητα ήταν 74,16 χλμ./ώρα και μέσα σε 24 ώρες κατάφερε να διανύσει απόσταση 1.780 χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει ότι ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ της Seat για σχεδόν 350 χιλιόμετρα.

Το ρεκόρ φυσικά καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Γκίνες και πλέον οι Ινδοί της Hero MotoCorp μπορούν να περηφανεύονται για το συγκεκριμένο επίτευγμα. Θυμίζουμε ότι η Hero ήταν παρακλάδι της Honda για πολλά χρόνια και από το 2010 πορεύεται μόνη της στον κόσμο των δύο τροχών. Έχει αναπτυχθεί σημαντικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με σημαντικές συνεργασίες όπως αυτή με την BMW Motorrad, ενώ τα τελευταία χρόνια παίρνει μέρος σε διεθνής αγώνες όπως το Ράλλυ Ντακάρ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Honda (+video)
Ο μικρός χούλιγκαν της Suzuki (+video)
Δελεαστικές οι τιμές των scooters Suzuki 125 κ.εκ.

Advertisement