Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Honda (+video)

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Honda (+video)

NEWSMOTO

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Honda (+video)

NEWSMOTO

Η Honda ξεκινάει δυναμικά και ποιοτικά τη νέα περιπέτεια εξηλεκτρισμού στα δίκυκλα με το EM1 e:

Advertisement
Advertisement

Το όνειρο της Honda για μετακινήσεις σε ένα πιο εξηλεκτρισμένο αστικό περιβάλλον αρχίζει και παίρνει μορφή με την επίσημη παρουσίαση στην Ευρώπη του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού scooter. Ο ιαπωνικός κολοσσός είχε δώσει μια υπόσχεση το 2022 για την παρουσίασε 10 ηλεκτρικών δικύκλων μέχρι το 2025 και φαίνεται πως το χρονοδιάγραμμα ακολουθείται πιστά με απόδειξη τον ερχομό του EM1 e:.

Το ΕΜ1 (Electric Moped) είναι ένα σύγχρονο και ποιοτικό scooter πόλης το οποίο έρχεται να μπει δυναμικά στην καθημερινότητα των πολιτών. Απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς αναβάτες, φοιτητές και ανθρώπους του lifestyle που θέλουν ένα πρακτικό και οικολογικό όχημα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το ΕΜ1 e: είναι εξοπλισμένο με έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 1,7 kW (2,3 ίππους) ο οποίος είναι σε θέση να χαρίσει τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα στο scooter. Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο του EM1 είναι η μπαταρία υψηλής τεχνολογίας. Η Honda Mobile Power Pack e: είναι αποσπώμενη 50V η οποία φέρει την σφραγίδα ποιότητας, αξιοπιστίας και τεχνολογίας της Honda. Είναι ικανή να δώσει αυτονομία 41,3 χιλιομέτρων στο scooter, ενώ στην επιλογή ECON, η αυτονομία ανεβαίνει στα 48 χιλιόμετρα.

Σε οικιακή πρίζα χρειάζεται περίπου 6 ώρες για να φορτιστεί πλήρως, ενώ για το 20%-80% ο χρόνος κατεβαίνει στις 2,7 ώρες. Το βάρος της είναι 10 κιλά με μια ειδικά σχεδιασμένη λαβή για εύκολη μεταφορά, ενώ συνοδεύεται από έναν φορτιστή AC100-240V 270W. Στον τομέα του εξοπλισμού το νέο EM1 e: διαθέτει θύρα φόρτισης USB, αποθηκευτικό χώρο 3,3 λίτρων κάτω από τη σέλα, σχάρα και μαρσπιέ συνεπιβάτη και LED φώτα.

Advertisement

Στο οδηγικό κομμάτι, η Honda έχει επιλέξει δοκιμασμένες λύσεις όπως ένα ατσάλινο πλαίσιο, τηλεσκοπικό πιρούνι 31 χιλ. εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω, φρένα με σύστημα CBS, τροχούς 12 ιντσών εμπρός και 10 ιντσών πίσω και βάρος μόλις 95 κιλά.

Advertisement

Ακόμα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι η Honda προσφέρει το EM1 e: μέσω ενός προγράμματος μίσθωσης, ενοικίασης η συνδρομής. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες δεν θα χρειαστεί να αναλάβουν την ευθύνη για την απόρριψη ή την ανακύκλωση του Honda Mobile Power Pack e:, το EM1 e: μαζί με το Honda Mobile Power Pack e: και το φορτιστή του. Αυτό θα παρέχει στους πελάτες πλήρη ασφάλεια σε όλη τη διάρκεια ζωής του EM1 e: σε ότι αφορά τόσο τη συνεχή απόδοση του Honda Mobile Power Pack e: όσο και την ενδεχόμενη απόρριψή του.

Βίντεο του EM1 e:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Forza 125: Πολυτέλεια στη μικρή κατηγορία (+video)
Δοκιμή: Honda CB750 Hornet
Αυτά είναι τα πακέτα εξοπλισμού της Honda CL500 (+video)